Nokia kertoo allekirjoittaneensa uuden ristiinlisensointisopimuksen Samsungin kanssa 5G-patenttien käytöstä. Yhtiöiden välinen edellinen sopimus päättyi vuoden 2022 lopussa. Sopimuksen rahallisia ehtoja ei kerrottu.

Sopimus kattaa Nokian 5G:n ja muiden teknologioiden keskeiset innovaatiot. Samsung maksaa Nokialle monivuotisesta lisenssisopimuksesta.

Nokia ei ole koskaan joutunut Samsungin kanssa riitelemään oikeudessa patenttien hyödyntämisestä. Aivan yhtä onnekas ei ole tilanne ollut monen muun yrityksen kanssa. Viimeisen puolen vuoden aikana kovin neuvottelukumppani on ollut kiinalainen OPPO, joka tunnetaan myös OnePlussan emoyhtiönä.

Elokuussa Nokia onnistui samaan oikeuden päätöksen, joka esti kiinalaisen OPPOn ja sen tytäryhtiö OnePlussan puhelimien myynnin Saksassa. OPPO reagoi lopettamalla laitemyynnin Euroopan suurimmilla markkinoilla, mutta yritysten välinen kiista jatkuu edelleen muissa maissa ja eri markkinoilla.

Viime viikon maanantaina Nokia sai Englannissa korkeimmalta oikeudelta oikeuden tutkia OPPOn käyttämien 4G-essentiaalipatenttien FRAND-ehtoja. Kyse on tekniikasta, jotka ovat keskeisiä myös 5G-verkoissa. FRAND määrittelee reilut, kohtuulliset ja syrjimättömät periaatteet sellaisten tekniikoiden hyödyntämiselle, jotka ovat välttämättömiä jonkun tekniikan hyödyntämiseksi.

Samaan aikaan Nokia on hävinnyt useita kiistoja OPPOn kanssa Singaporessa. Maan kauppaoikeus päätti, että Nokian syytökset ovat perusteettomia, joten juttu raukesi.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template