Nokia on esitellyt maailman ensimmäisen 5G-yhteensopivan 360-kameran, joka on suunniteltu erityisesti teollisuuskäyttöön. Uutuuskamera yhdistää kyberturvallisen ohjelmiston ja vahvan suojauslaitteiston, ja tarjoaa luotettavan ratkaisun haastaviin teollisuusympäristöihin.
Kamera on suunniteltu kestämään vaativia olosuhteita: se on vesitiivis (IP67) ja iskunkestävä. Se tukee 8K-resoluution matalan viiveen suoratoistoa, joka tarjoaa 360-asteista videokuvaa ja tilaääntä 5G-, Wi-Fi- ja Ethernet-yhteyksillä. Mallistoon kuuluu kaksi versiota, joista edullisempi Nokia 360 Camera toimii Wi-Fi-verkoissa ja ääriolosuhteisiin suunniteltu Extreme Temperature -versio toimii 5G-verkossa.
Kameran kyky suoratoistaa korkearesoluutioista videota ja ääntä reaaliajassa langattomien verkkojen kautta mahdollistaa esimerkiksi tilannekuvan seurannan, etävalvonnan ja laitteiden teleohjauksen. Vähentämällä paikan päällä tarvittavan työvoiman määrää teknologia parantaa turvallisuutta, luotettavuutta ja operatiivista tehokkuutta.
Kamera toimii saumattomasti yhdessä Nokian RXRM-ohjelmiston (Real-time eXtended Reality Multimedia) kanssa. RXRM mahdollistaa muun muassa tekoälypohjaisen analytiikan, lisätyn todellisuuden elementtien ja immersiivisen live-videon käytön. Ohjelmiston avulla 360-video ja tilaääni tarjoavat erittäin tarkan ja monipuolisen näkymän, joka tukee päätöksentekoa ja parantaa työprosesseja.
RXRM on Nokian kehittämä ohjelmistoalusta, joka hyödyntää 360-videota ja tilaääntä. Se tarjoaa rajapintoja (API) asiakkaiden tekoälyjärjestelmille, mahdollistaen esimerkiksi analytiikan, reaaliaikaiset datan visualisoinnit ja laajennetun todellisuuden sovellukset. RXRM:n avulla käyttäjät voivat kokea lähes viiveetöntä, ultra-HD-tason sisältöä, mikä tekee siitä ihanteellisen työkalun esimerkiksi teollisuuden etävalvontaan, tarkastuksiin ja operointiin.
RXRM-teknologia on jo käytössä esimerkiksi Suomessa, jossa Callio Pyhäjärvi hyödyntää sitä Euroopan syvimmässä kaivoksessa Pyhäsalmen kaivoksessa. Kaivos on muunnettu moderniksi tutkimus- ja kehitysympäristöksi, jossa testataan uusinta teknologiaa kaivosteollisuuden tarpeisiin.