JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Aika monessa uudessa autossa tulee ainakin optiona mahdollisuus korvata vanha mekaaninen avain digitaalisella. Tämä onnistuu erillisellä, UWB-radiolla varustetulla ohjainpiirillä, mutta nyt CEVA tarjoaa laitevalmistajille samaa toiminnallisuutta myös piireille integroitavana IP:nä. Periaatteena siis pelkkänä koodina.

CCC eli Car Connectivity Consortium julkisti digiavaimen standardin 3.0-version viime vuoden heinäkuussa. Standardin avulla mobiililaitteet voivat tallentaa, todentaa ja jakaa ajoneuvojen digitaalisia avaimia saumattomasti, tietoturvallisesti ja yksityisyyttä suojelevalla tavalla.

CCC 3.0 -standardissa lisäyksiä aiempaan ovat handsfree-toiminnon, sijaintitietoinen pääsy autoon UWB-signaalin ja Bluetooth Low Energy -linkin avulla. Lisäksi standardi säilytti NFC-teknologian tuen taaksepäin yhteensopivuuden takia.

CEVA on laajentanut RivieraWaves-perheen UWB-yhteyksiä tukevaa IP:tään tukemaan myös CCC:n uutta Digital Key 3.0 -standardia. Yhtiön mukaan IP on jo lisensoitu yhdelle autojen puolijohdeteollisuuden suurimmista toimijoista digitaalisen avaimen tuotelinjaa varten.

ABI Research arvioi, että noin 25 % vuonna 2025 toimitettavista autoista on varustettu UWB-pääsyteknologialla, ja UWB:stä tulee tulevaisuudessa tärkein autojen yhteystekniikka.

CEVAn RivieraWaves UWB IP ja RW-UWB-CCC MAC-ohjelmisto ovat nyt lisensoitavissa. Lisätietoja löytyy yhtiön sivuilta.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
ETN_fi 5.5G brings 10 Gbit connections, Huawei believes. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/4OV6b6ipUW
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template