Monissa teollisuuden ohjaussovelluksissa tarvitaan reaaliaikaista ohjausta. Usein tämä tapahtuu ethernetin ja sen päällä toimivien eri protokollien avulla. Renesas on nyt esitellyt ohjainpiirien perheen, joka tukee käytetyimpiä teollisuuden verkkoprotokollia.

RZ/N2L-mikroprosessorien avulla verkkotoimintojen lisääminen teollisuuslaitteisiin on helppoa, Renesas kehuu. RZ/N2L-ohjaimet tukevat monia alan standardispesifikaatioita ja protokollia helpottaakseen teollisuuden automaatiolaitteiden kehittämistä, jotka vaativat reaaliaikaisia ‚Äč‚Äčominaisuuksia.

Ethernet-sateenvarjon alla reaaliaikaisuus tarkoittaa yhä suositumpaa TSN-standardia eli aikakriittistä verkottamista (Time-Sensitive Networking). Integroidulla TSN-yhteensopivalla 3-porttisella Gigabit Ethernet -kytkimellä ja EtherCAT-ohjaimella varustetut Renesasin uudet ohjaimet tukevat myös kaikkia tärkeimpiä teollisuuden verkkoviestintäprotokollia, kuten EtherCAT, PROFINET RT, EtherNet/IP ja OPC UA, sekä uusi PROFINET IRT.

 Käyttämällä RZ/N2L:ää isäntäprosessoria täydentävänä kumppanisiruna asiakkaat voivat lisätä teollisuus-Ethenretin ilman suuria muutoksia sen sisäiseen kokoonpanoon. Näin asiakkaat voivat kehittää nopeaa ja tarkkaa synkronoitua ohjausta hyödyntäviä teollisuuslaitteita tehdasautomaatioon.

RZ/N2L:ssä on sekä rinnakkais- että sarjaliitännät, jotka liitetään isäntäprosessoriin ulkoisia sovelluksia varten. Tämä mahdollistaa suoran yhteyden RZ/N2L:n ja CPU:n välillä nopeaa käyttöä varten. Lisäksi ulkoinen CPU voi käyttää suoraan RZ/N2L:n järjestelmä-RAM-muistiin tallennettuja tietoliikennetietoja. Koska RZ/N2L voi suorittaa verkkoprosessointia ulkoisesta prosessorista riippumatta, voidaan TSN-toiminnot lisätä järjestelmiin ilman suuria muutoksia olemassa olevaan sovellusohjelmistoon.

RZ/N2L on rakennettu Arm Cortex-R52-ytimen ympärille. Se operoi 400 megahertsin kellotaajuudella. Piirillä on muistin lisäksi esimerkiksi delta-sigma-liitäntä, A/D-muunnin ja PWM-ajastin, mikä mahdollistaa RZ/N2L:n käytön itsenäisenä laitteena. UART- ja CAN-toimintojen avulla RZ/N2L-ohjain voi toimia yhdyskäytävänä RS485- tai CAN-pohjaisesta kenttäväylästä Industrial Ethernetiin muunnettaessa.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
ETN_fi Cyber warfare starts years before the physical combat. See more here: https://t.co/dL2PW24xEe #cyber #cybersecurity… https://t.co/8hcSoQgqpe
ETN_fi https://t.co/ugg6A0r6JX EU will tighten cyber security on IoT devices with new NIS2 legislation. See the ECF22 keyn… https://t.co/UBiEt4PRPM
ETN_fi Onko koko internet vaarassa? ECF-ohjelma valmis, vielä ehdit mukaan https://t.co/zY31Av5iuy #ecf22 #embedded #Security
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template