Autojen markkinakehitystä Euroopassa seuraavan JATO Dynamicsin mukaan sähköajoneuvojen myynti on kääntynyt laskuun ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun 2021 jälkeen. Kesäkuussa 2022 rekisteröitiin yhteensä 215 000 uutta sähköautoa, mikä on 8 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Uusista autoista täyssähköisiä oli 62 prosenttia ja 38 prosenttia ladattavia hybridisähköautoja.

Sähköautojen kysynnän lasku vaikutti eniten Teslaan, Volkswageniin, Renaultiin, Audiin, Skodaan ja Fordiin. Vaikka Teslaan vaikutti lähinnä tuotannon pysäyttäminen sen Kiinan tehtaalla, Volkswagen-konsernin tuotemerkit joutuivat lopettamaan tuotannon useissa malleissa.

Tämä ei tietenkään johdu sähköautojen kysynnän hiipumisesta vaan Venäjän hyökkäyksestä ja päätöksestä aloittaa sota Ukrainaa vastaan. Se on johtunut toimitusongelmiin monissa komponenteissa.

Sota ei kuitenkaan vaikuta kaikkiin valmistajiin samalla tavalla. Esimerkiksi kesäkuussa Volkswagen-konserni menetti 26 prosenttia myynnistä, kun taas Renault (mukaan lukien Renault, Dacia ja Alpine) kasvatti markkinaosuuttaan kesäkuun yli kaksi prosenttiyksikköä eli 12,1 prosenttiin viime kuussa. . Renaultin myyntimäärä pysyi vakaana 127 200 myydyllä autolla.

Kiinalaiset merkit Geelyä lukuun ottamatta kasvoivat kesäkuussa 93 prosenttia. Toisaalta BMW:n ja Fordin kaltaisten konsernien myynti laski merkittävästi, lähinnä uusien autojen puutteen vuoksi. Samoin tästä syystä Tesla menetti jalansijaa. Alkuvuoden aikana Tesla kuitenkin kasvatti myyntiään 27 prosenttia.

Kesäkuussa joka viides Euroopassa myyty auto oli täyssähköinen tai hybridi. Dieselautojen osuus putosi 19 prosenttiin ja bensamallien57 prosenttiin. Sinällään autokaupan sähköistyminen siis etenee edelleen.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
ETN_fi Cyber warfare starts years before the physical combat. See more here: https://t.co/dL2PW24xEe #cyber #cybersecurityhttps://t.co/8hcSoQgqpe
ETN_fi https://t.co/ugg6A0r6JX EU will tighten cyber security on IoT devices with new NIS2 legislation. See the ECF22 keyn… https://t.co/UBiEt4PRPM
ETN_fi Onko koko internet vaarassa? ECF-ohjelma valmis, vielä ehdit mukaan https://t.co/zY31Av5iuy #ecf22 #embedded #Security
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template