Tampereella järjestettiin viime viikolla kolmepäiväiset Alihankinta-messut ensimmäistä kertaa koronarajoitusten jälkeen. Paikalle tuli 13 108 kävijää ja 1006 näytteilleasettajaa. Lukuja voidaan pitää hyvänä, vaikka takavuosien huippulukemista ollaankin kaukana.

Eniten Alihankinta on kerännyt kävijöitä vuonna 2016, jolloin vanhaan Pirkkahalliin ahtautui 18 422 messukävijää. Vielä 2019 messuille tuli 17 731 vierasta. Seuraavana vuonna iski korona. Messujärjestäjien kannalta kohtalonkysymys on nyt se, palaavatko ihmiset ammattitapahtumiin samalla tavalla kuin ennen koronaa. Vielä kysymykseen on liian aikaista antaa vastausta.

Tampereen messujen mukaan Alihankinta ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuus koettiin sangen onnistuneeksi. Ihmiset olivat lähteneet sankoin joukon ja erityisen myönteisellä hengellä teollisuuden alan Suomen suurimpaan messutapahtumaan. Ajankohtaiset teemat keräsivät kiitosta, ja aiheita keskusteluun riitti runsaasti kautta kolmen päivän. Laadukkaat kohtaamiset olivat tämän vetovoimaisen teollisuuden tapahtuman merkityksellisin anti.

Tapahtuman teemana oli tänä vuonna Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Aiheeseen syvennyttiin laajasti osaajien, tulevaisuuden, varautumisen, maailmantilanteen, muutoksen ja kehityksen näkökulmista. Alihankinnassa koettiin myös päivittäin vaihtuva teemakeskustelu teeman tiimellyksessä. Alihankinta-kumppaniyritys 2022 oli Wärtsilä Finland Oy.

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere palkitsi Vuoden teollisuusteko 2022 -tunnustuksella Valmet Automotiven. Palkinnon vastaanotti tuotantojohtaja Antero Karhu, Valmet Automotive Oy:stä ja jakoi viime vuoden voittajan AGCO Power Oy:n toimitusjohtaja Juha Tervala. Vuoden teollisuusteko nostaa esiin teollisuuden ajankohtaisia, vaikuttavia ja positiivisia tekoja sekä teollisuuden merkitystä ja arvostusta, korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen.

Vuoden Päähankkija ja Vuoden Alihankkija 2022 palkittiin Alihankinnan avajaistilaisuudessa. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry jakoi suomalaisen tuotannon kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista edistävät tunnustukset. Vuoden päähankkija on digitaalisten ja mobiilipohjaisten lukitus- ja pääsynhallintajärjestelmien toimittaja iLOQ Oy ja Vuoden Alihankkija yli 30 vuoden kokemuksen vaativien ohutlevyrakenteiden toimittamisesta omaava suomalainen perheyhtiö HT Laser Oy.

Ensi vuonna Alihankinta ja AlihankintaHEAT järjestetään 26.-28. syyskuuta. Teemaksi on valittu Globally Local.

Kuva: Tampereen messut

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost €500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
ETN_fi Cyber warfare starts years before the physical combat. See more here: https://t.co/dL2PW24xEe #cyber #cybersecurityhttps://t.co/8hcSoQgqpe
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template