Sulautettuja ratkaisuja tarjoava MikroElektronika eli MIKROE on lanseerannut uuden SiBRAIN-lisäkortin. Sen avulla sulautettujen sovellusten suunnittelijat voivat aloittaa GigaDevicen RISC-V-pohjaiseen mikro-ohjaimeen perustuvien prototyyppien valmistuksen.

SiBRAIN on standardoitu mikro-ohjainkortti, joka mahdollistaa erittäin yksinkertaisen mikro-ohjaimen (MCU) asennuksen ja vaihdon SiBRAIN Card -liitännällä varustetulla kehityskortilla. Esittelemällä uuden SiBRAIN-standardin MIKROE on varmistanut ehdottoman yhteensopivuuden kehityskortin ja minkä tahansa tuetun mikroohjaimen välillä niiden nastamäärästä ja yhteensopivuudesta riippumatta.

SiBRAIN on varustettu kahdella 168-nastaisella mezzanine-liittimellä, mikä mahdollistaa ohjainpiirien tukemisen erittäin suurella nastamäärällä. Älykäs muotoilu mahdollistaa erittäin yksinkertaisen käytön noudattaen MIKROEn Click board -tuotesarjan vakiintunutta plug & play -konseptia.

GigaDevicen GD32VF103 on 32-bittinen yleiskäyttöinen mikro-ohjain. Se sisältää 32-bittisen RISC-V-prosessoriytimen, joka toimii 108 MHz:n taajuudella. Piirillä on jopa 128 kilotavua flash-muistia ja 32 kilotavua SRAM-muistia. Laaja valikoima parannettuja I/O-liitäntöjä ja oheislaitteita on kytketty kahteen APB-väylään.

SiBRAINin avulla sulautettujen suunnittelijoiden on helppo arvioida eri prosessoreja ilman, että heidän tarvitsee investoida moniin erilaisiin kehitystyökaluihin tai odottaa näytteitä. GigaDevicesin RISC-V IC on tarkoitettu monenlaisiin toisiinsa yhdistettyihin sovelluksiin, mukaan lukien teollisuusohjaus, moottorikäytöt, tehonvalvonta- ja hälytysjärjestelmät, kuluttaja- ja kämmenlaitteet.

MIKROEn kortti maksaa vain 105 dollaria. Lisätietoja täällä.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
ETN_fi Cyber warfare starts years before the physical combat. See more here: https://t.co/dL2PW24xEe #cyber #cybersecurity… https://t.co/8hcSoQgqpe
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template