Kvanttiuhka tarkoittaa, että kvanttitietokoneella voidaan murtaa kaikki nykyiset salaukset. Tämä tekisi pankkikorteista ja passeista ja kaikista digitaalisen allekirjoituksen vaativista ratkaisuista käyttökelvottomia. Saksalaistutkijat ovat nyt kehittäneet maailman ensimmäisen elektronisen passin, joka täyttää kvanttilaskennan aikakauden turvallisuusvaatimukset.

Kvanttiturvalliseen viitataan usein lyhenteellä PQC (Post Quantum Cryptography). Uudet kvanttiturvalliset salausmenetelmät auttavat suojaamaan tallennettuja biometrisiä tietoja. Infineon Technologies, Saksan liittovaltion painotoimisto (Bundesdruckerei GmbH) ja Fraunhofer-instituutin AISEC-yksikkö (Institute for Applied and Integrated Security) esittelevät Trustech-messuilla elektronisen passin, joka täyttää PQC-vaatimukset.

Messujen demonstraatio esittelee ratkaisun kontaktittomaan tiedonsiirtoon ePassin ja rajatarkastuspisteen välillä. Ratkaisu perustuu EAC (Extended Access Control) -protokollan kvanttitietokoneen kestävään versioon ja suojaa myös biometriset tiedot todennuksen aikana.

Järjestelmä luotiin Fraunhofer AISEC:n johdolla yhteisessä tutkimusprojektissa "PoQuID", jota rahoitti Saksan liittovaltion talous- ja ilmastoministeriö (BMWK). Projektissa testatut suojausmenetelmät ovat yhteensopivia vakiintuneiden rakenteiden kanssa ja voivat toteuttaa myös kvanttikestävän salauksen. Prosessissa painotettiin paljon osallistumista kansainvälisiin standardointielimiin, jotta ratkaisu voidaan ottaa käyttöön myös maailmanlaajuisesti.

Kolmipäiväinen Trustech alkaa Pariisissa huomenna.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost €500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template