JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toshiba sanoo kehittäneensä magneettisen muistin, jota voidaan hyödyntää mikroprosessorien välimuistina. Tekniikka lupaa leikata nykysuorittimien tehonkulutuksesta jopa 60 prosenttia, yhtiö kertoo.

Toshiban mukaan älypuhelinten ja tablettien virrankulutus kasvaa tällä hetkellä osaksi siksi, että sovellusprosessorin välimuistin koko kasvaa kaksinkertaiseksi joka vuosi. Välimuisti kattaa 20-40 prosenttia prosessorin piialasta, 70 prosenttia transistoreista ja puolet tehonkulutuksesta.

Nykyisin välimuistina käytetään SRAM-muistia. Sen korvaaminen haihtumattomalla muistilla on ollut pitkään työn alla, mutta tähän asti magneettisen RAM-muistin eli MRAMin tehonkulutus on ollut selvästi SRAMia suurempi.

Toshiban uusi MRAM-muisti sen sijaan kuluttaa sähköä noin kolmasosan siitä, mitä SRAM kuluttaa. Vanhoihin magneettisiin muisteihin verrattuna tehonkulutus on kutistunut kolmaskymmenesosaan.

Uuden MRAM-muistin avulla prosessorin välimuistin virrankulutus voidana kutistaa kolmasosaan. Toshiba on myös onnistunut simulaatioissa osoittamaan, että Linuxia ajava ARM-prosessori kykenee tähän säästöön tehonkulutuksessa. Yhtiö aikoo esitellä kehitystyönsä tuloksia  

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template