JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

DRAM-valmistajat ovat viime ajat eläneet kissanpäiviä. Samsung, Hynix ja MIcron ovat nauttineet tasaisesti kasvavista markkinoista ja välillä ripeästi nouevista sirujen keskihinnoista. Nyt markkina näyttää tasaantuneen.

IC Insightsin arvio on, että vuoden toisella neljänneksellä DRAM-siruja myydään 3,4 miljardia kappaletta. Lukema on sama kuin ensimmäisellä neljänneksellä, mutta viisi prosenttia pienempi kuin viime vuoden toisella neljänneksellä.

Tutkimuslaitoksen mukaan DRAM-piirien keskihinta nousi helmikuussa 3,19 dollariin, mikä on korkein lukema sitten helmikuun 2007. Maaliskuussa hinta putosi jo alle kolmen dollarin ja sama tahti jatkui - vaikkakin hitaana - huhtikuussa.

Edelleen keskihinta on valmistajien näkökulmasta hyvällä tasolla. Huhti-kesäkuussa DRAM-keskihinta tulee olemaan 24 prosenttia korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Ja kaksi vuotta sitten keskihinta oli huhti-kesäkuussa peräti 74 prosenttia alhaisempi kuin tänä vuonna.

Samsung säilytti ykköspaikkansa myymällä ensimmäisellä neljänneksellä DRAM-piirejä hieman yli 3,5 miljardilla dollarilla. Markkinaosuus oli 35,5 prosenttia. Toinen korealainen eli Hynix hengitti niskaan 2,8 miljardin dollarin myynnillään. Amerikkalainen Micron on DRAM-kisan kolmonen lähes yhtä isolla myynnillä kuin Hynix. Molempien markkinaosuus on 28 prosenttia. Micron valmistaa valtaosan piireistään 30 nanometrin prosessissa, joten se on teknisesti hieman jäljessä kahta kovaa kilpailijaansa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2