JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

DRAM-valmistajat ovat viime ajat eläneet kissanpäiviä. Samsung, Hynix ja MIcron ovat nauttineet tasaisesti kasvavista markkinoista ja välillä ripeästi nouevista sirujen keskihinnoista. Nyt markkina näyttää tasaantuneen.

IC Insightsin arvio on, että vuoden toisella neljänneksellä DRAM-siruja myydään 3,4 miljardia kappaletta. Lukema on sama kuin ensimmäisellä neljänneksellä, mutta viisi prosenttia pienempi kuin viime vuoden toisella neljänneksellä.

Tutkimuslaitoksen mukaan DRAM-piirien keskihinta nousi helmikuussa 3,19 dollariin, mikä on korkein lukema sitten helmikuun 2007. Maaliskuussa hinta putosi jo alle kolmen dollarin ja sama tahti jatkui - vaikkakin hitaana - huhtikuussa.

Edelleen keskihinta on valmistajien näkökulmasta hyvällä tasolla. Huhti-kesäkuussa DRAM-keskihinta tulee olemaan 24 prosenttia korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Ja kaksi vuotta sitten keskihinta oli huhti-kesäkuussa peräti 74 prosenttia alhaisempi kuin tänä vuonna.

Samsung säilytti ykköspaikkansa myymällä ensimmäisellä neljänneksellä DRAM-piirejä hieman yli 3,5 miljardilla dollarilla. Markkinaosuus oli 35,5 prosenttia. Toinen korealainen eli Hynix hengitti niskaan 2,8 miljardin dollarin myynnillään. Amerikkalainen Micron on DRAM-kisan kolmonen lähes yhtä isolla myynnillä kuin Hynix. Molempien markkinaosuus on 28 prosenttia. Micron valmistaa valtaosan piireistään 30 nanometrin prosessissa, joten se on teknisesti hieman jäljessä kahta kovaa kilpailijaansa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template