JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusimmat autot ovat täynnä erilaisia kuljettajaa avustavia ratkaisuja. Monet niistä perustuvat ympäristöään tarkkailevien kameroiden käyttöön. Saksalaistutkijat ovat kehittäneet hyvin pienikokoisen kameran, joka on nykyisiä selvästi älykkäämpi.

Berliiniläisen Fraunhofer-instituutin IZM-laitoksen tutkijat ovat kehittäneet kameramoduulin, jonka koko on vain 16x16x12 milliä. Se on siis nykyisiä kameroita selvästi pienempi. Lisäksi moduuliin on lisätty elektroniikka, joka käsittelee kuvainformaation ja lähettää eteenpäin vain dataa, joka on turvajärjestelmien kannalta tärkeää.

Tutkijat onnistuivat integroimaan moduuliin 72 passiivi- ja 13 aktiivikomponenttia, kuten ledejä, DC-DC-muuntimia, muistia, kuva-anturin sekä kuvaprosessorin. Optiikan kera moduulin fyysinen koko saatiin puristettua kolmeen kuutiosenttiin, joten kameroita on helppo asetella lähes minne tahansa.

Lisäksi moduulin rakenne on uudenlainen. Kaikki komponentit on liitetty suoraan piirilevyyn. Rakenteen ansiosta kamera on käytännössä immuuni erilaisille tärinöille.

Tutkijoiden mukaan kameraa voidaan hyödyntää monella eri tavalla. Kyse on vain algoritmeista, jotka hyödyntävät kuvainformaatiota eri tavoin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2