JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusimmat autot ovat täynnä erilaisia kuljettajaa avustavia ratkaisuja. Monet niistä perustuvat ympäristöään tarkkailevien kameroiden käyttöön. Saksalaistutkijat ovat kehittäneet hyvin pienikokoisen kameran, joka on nykyisiä selvästi älykkäämpi.

Berliiniläisen Fraunhofer-instituutin IZM-laitoksen tutkijat ovat kehittäneet kameramoduulin, jonka koko on vain 16x16x12 milliä. Se on siis nykyisiä kameroita selvästi pienempi. Lisäksi moduuliin on lisätty elektroniikka, joka käsittelee kuvainformaation ja lähettää eteenpäin vain dataa, joka on turvajärjestelmien kannalta tärkeää.

Tutkijat onnistuivat integroimaan moduuliin 72 passiivi- ja 13 aktiivikomponenttia, kuten ledejä, DC-DC-muuntimia, muistia, kuva-anturin sekä kuvaprosessorin. Optiikan kera moduulin fyysinen koko saatiin puristettua kolmeen kuutiosenttiin, joten kameroita on helppo asetella lähes minne tahansa.

Lisäksi moduulin rakenne on uudenlainen. Kaikki komponentit on liitetty suoraan piirilevyyn. Rakenteen ansiosta kamera on käytännössä immuuni erilaisille tärinöille.

Tutkijoiden mukaan kameraa voidaan hyödyntää monella eri tavalla. Kyse on vain algoritmeista, jotka hyödyntävät kuvainformaatiota eri tavoin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
7hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template