JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusimmat autot ovat täynnä erilaisia kuljettajaa avustavia ratkaisuja. Monet niistä perustuvat ympäristöään tarkkailevien kameroiden käyttöön. Saksalaistutkijat ovat kehittäneet hyvin pienikokoisen kameran, joka on nykyisiä selvästi älykkäämpi.

Berliiniläisen Fraunhofer-instituutin IZM-laitoksen tutkijat ovat kehittäneet kameramoduulin, jonka koko on vain 16x16x12 milliä. Se on siis nykyisiä kameroita selvästi pienempi. Lisäksi moduuliin on lisätty elektroniikka, joka käsittelee kuvainformaation ja lähettää eteenpäin vain dataa, joka on turvajärjestelmien kannalta tärkeää.

Tutkijat onnistuivat integroimaan moduuliin 72 passiivi- ja 13 aktiivikomponenttia, kuten ledejä, DC-DC-muuntimia, muistia, kuva-anturin sekä kuvaprosessorin. Optiikan kera moduulin fyysinen koko saatiin puristettua kolmeen kuutiosenttiin, joten kameroita on helppo asetella lähes minne tahansa.

Lisäksi moduulin rakenne on uudenlainen. Kaikki komponentit on liitetty suoraan piirilevyyn. Rakenteen ansiosta kamera on käytännössä immuuni erilaisille tärinöille.

Tutkijoiden mukaan kameraa voidaan hyödyntää monella eri tavalla. Kyse on vain algoritmeista, jotka hyödyntävät kuvainformaatiota eri tavoin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template