JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusimmat autot ovat täynnä erilaisia kuljettajaa avustavia ratkaisuja. Monet niistä perustuvat ympäristöään tarkkailevien kameroiden käyttöön. Saksalaistutkijat ovat kehittäneet hyvin pienikokoisen kameran, joka on nykyisiä selvästi älykkäämpi.

Berliiniläisen Fraunhofer-instituutin IZM-laitoksen tutkijat ovat kehittäneet kameramoduulin, jonka koko on vain 16x16x12 milliä. Se on siis nykyisiä kameroita selvästi pienempi. Lisäksi moduuliin on lisätty elektroniikka, joka käsittelee kuvainformaation ja lähettää eteenpäin vain dataa, joka on turvajärjestelmien kannalta tärkeää.

Tutkijat onnistuivat integroimaan moduuliin 72 passiivi- ja 13 aktiivikomponenttia, kuten ledejä, DC-DC-muuntimia, muistia, kuva-anturin sekä kuvaprosessorin. Optiikan kera moduulin fyysinen koko saatiin puristettua kolmeen kuutiosenttiin, joten kameroita on helppo asetella lähes minne tahansa.

Lisäksi moduulin rakenne on uudenlainen. Kaikki komponentit on liitetty suoraan piirilevyyn. Rakenteen ansiosta kamera on käytännössä immuuni erilaisille tärinöille.

Tutkijoiden mukaan kameraa voidaan hyödyntää monella eri tavalla. Kyse on vain algoritmeista, jotka hyödyntävät kuvainformaatiota eri tavoin.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template