JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tulevien 5g-verkkojen kehitys astuu pian konseptien kehityksestä oikeiden signaalien testaamiseen, mikä edellyttää käytännössä sitä, että mittauslaitteilla saadaan tuotettua oikeanlaisia signaaleja analyysia varten. Keysight on esitellyt aaltomuotokirjaston, jota se kehuu markkinoiden ensimmäiseksi.

Toki yritykset ovat jo esitelleet erilaisia 5g-testejä sekä laboratorioissa että kenttäolosuhteissa. Esimerkiksi Samsung demosi vastikään 5g-yhteyksiä 28 gigahertsin taajuusalueella. Testeissä päästiinkin huikeisiin 7,5 gigabitin datanopeuksiin ja liikkeessäkin yli gigabitin sekuntivauhteihin.

EEsof EDA -työkaluihin lisätty 5G-kantataajuuksien tutkimuskirjasto tuo kehittäjien käyttöön valikoiman erilaisia aaltomuotoja, joilla mahdollisia 5g-signaalityyppejä voidaan testata. Joukoon kuuluu esimerkiksi erilaisia MIMO-vaihtoehtoja sekä keilanmuodostuksen (beam forming) signaalinprosessointia.

Kirjastoon sisätyy myös esimerkit 5g-lähettimen ja vastaanottimen mallista. Niitä voidaan Keysightin mukaan helposti muokata signaalin suorituskyvyn optimoimiseksi ja eri 5g-signaaliehdokkaiden vertailemiseksi.

Kirjasto koostuu lähdekoodeisa, malleista, ailjärjestelmistä, simulointiesimerkiksi ja verkon komponenteista. Niiden avulla voidaan kehittää ja verifioida nopeasti uusia digitaalisia modeemeja Keysightin SystemVue-simulointialustalla.

Uusi kirjasto tulee kehittäjien käyttöön marraskuussa SystemVuen 2014-lanseerauksen yhteydessä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template