JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

AEL:n tiloissa Helsingin Malminkartanossa järjestetty Mittaus & testaus -näyttely jäi tänä vuonna kävijätavoitteestaan. Tapahtumaan odotettiin tuhatta vierasta, mutta lopulliseksi kävijämääräksi tui 702.

Kahdesta näyttelypäivästä jälkimmäinen oli hieman vilkkaampi noin 400 vieraallaan. Silti torstainakin AEL:n tiloissa oli väljää. Takavuosien ruuhkasta ei tällä kertaa ollut tietoakaan.

Tapahtumassa tehdyn kävijätutkimuksen mukaan tyypillinen Mittaus & testaus -vieras on ammattikorkeakoulun käynyt asiantuntija. Puolet kävijätutkimukseen haastatelluista käytti näyttelyn läpikäymiseen aikaa 1.2 tuntia. Hyväksi näyttelyn annin kuitenkin arvioi peräti 72 prosenttia haastatelluista.

Näyttelystä vastaavan AEL:n koulutusasiantuntija Hannu Vartiaisen mukaan alaite näyttelyvierailta oli hyvin positiivista. - Järjestelyt toimivat tuttuun tapaan jouheasti. Yksi näytteilleasettaja halusi jo nyt varata paikan seuraavalle vuodelle, Vartiainen kertoi. Seuraavaa näyttelyä onkin kaavailtu ajalle 27.-28. elokuuta ensi vuonna.

Kovin suuria maailmanuutuuksia näyttelyssä ei tänä vuonna nähty. Esiin nousivat kuitenkin tulevia LTE-Advanced -verkkoja varten kehitetyt mittausratkaisut, joita alkaa nyt tulla tarjolle kovalla vauhdilla.

Toinen kasvava trendi on modulaaristen ratkaisujen lisääntyminen. Esimerkiksi PXI-väyläiset mittauskortit ovat vauhdilla tulossa tuotantolinjoille testereiksi. PXI on myös alue, joka tämän hetken mittausmaailmassa kasvaa nopeinta vauhtia. Sen markkinat kasvavat vuodessa 20-25 prosentin vauhtia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
12hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template