JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

AEL:n tiloissa Helsingin Malminkartanossa järjestetty Mittaus & testaus -näyttely jäi tänä vuonna kävijätavoitteestaan. Tapahtumaan odotettiin tuhatta vierasta, mutta lopulliseksi kävijämääräksi tui 702.

Kahdesta näyttelypäivästä jälkimmäinen oli hieman vilkkaampi noin 400 vieraallaan. Silti torstainakin AEL:n tiloissa oli väljää. Takavuosien ruuhkasta ei tällä kertaa ollut tietoakaan.

Tapahtumassa tehdyn kävijätutkimuksen mukaan tyypillinen Mittaus & testaus -vieras on ammattikorkeakoulun käynyt asiantuntija. Puolet kävijätutkimukseen haastatelluista käytti näyttelyn läpikäymiseen aikaa 1.2 tuntia. Hyväksi näyttelyn annin kuitenkin arvioi peräti 72 prosenttia haastatelluista.

Näyttelystä vastaavan AEL:n koulutusasiantuntija Hannu Vartiaisen mukaan alaite näyttelyvierailta oli hyvin positiivista. - Järjestelyt toimivat tuttuun tapaan jouheasti. Yksi näytteilleasettaja halusi jo nyt varata paikan seuraavalle vuodelle, Vartiainen kertoi. Seuraavaa näyttelyä onkin kaavailtu ajalle 27.-28. elokuuta ensi vuonna.

Kovin suuria maailmanuutuuksia näyttelyssä ei tänä vuonna nähty. Esiin nousivat kuitenkin tulevia LTE-Advanced -verkkoja varten kehitetyt mittausratkaisut, joita alkaa nyt tulla tarjolle kovalla vauhdilla.

Toinen kasvava trendi on modulaaristen ratkaisujen lisääntyminen. Esimerkiksi PXI-väyläiset mittauskortit ovat vauhdilla tulossa tuotantolinjoille testereiksi. PXI on myös alue, joka tämän hetken mittausmaailmassa kasvaa nopeinta vauhtia. Sen markkinat kasvavat vuodessa 20-25 prosentin vauhtia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template