JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

AEL:n tiloissa Helsingin Malminkartanossa järjestetty Mittaus & testaus -näyttely jäi tänä vuonna kävijätavoitteestaan. Tapahtumaan odotettiin tuhatta vierasta, mutta lopulliseksi kävijämääräksi tui 702.

Kahdesta näyttelypäivästä jälkimmäinen oli hieman vilkkaampi noin 400 vieraallaan. Silti torstainakin AEL:n tiloissa oli väljää. Takavuosien ruuhkasta ei tällä kertaa ollut tietoakaan.

Tapahtumassa tehdyn kävijätutkimuksen mukaan tyypillinen Mittaus & testaus -vieras on ammattikorkeakoulun käynyt asiantuntija. Puolet kävijätutkimukseen haastatelluista käytti näyttelyn läpikäymiseen aikaa 1.2 tuntia. Hyväksi näyttelyn annin kuitenkin arvioi peräti 72 prosenttia haastatelluista.

Näyttelystä vastaavan AEL:n koulutusasiantuntija Hannu Vartiaisen mukaan alaite näyttelyvierailta oli hyvin positiivista. - Järjestelyt toimivat tuttuun tapaan jouheasti. Yksi näytteilleasettaja halusi jo nyt varata paikan seuraavalle vuodelle, Vartiainen kertoi. Seuraavaa näyttelyä onkin kaavailtu ajalle 27.-28. elokuuta ensi vuonna.

Kovin suuria maailmanuutuuksia näyttelyssä ei tänä vuonna nähty. Esiin nousivat kuitenkin tulevia LTE-Advanced -verkkoja varten kehitetyt mittausratkaisut, joita alkaa nyt tulla tarjolle kovalla vauhdilla.

Toinen kasvava trendi on modulaaristen ratkaisujen lisääntyminen. Esimerkiksi PXI-väyläiset mittauskortit ovat vauhdilla tulossa tuotantolinjoille testereiksi. PXI on myös alue, joka tämän hetken mittausmaailmassa kasvaa nopeinta vauhtia. Sen markkinat kasvavat vuodessa 20-25 prosentin vauhtia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template