JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internet, teollinen internet, Teollisuus 4.0, IoT. Elektroniikka-alan uudella suosikille on monta nimeä. Komponenttien jakeluyritys Mouser Electronics on perustanut uuden verkkosivuston, joka kertoo kaiken mahdollisen esineiden internetistä.

Internet of things -sovellussivusto kokoaa yhteen kaksi IoT:n tärkeintä osaa: langattomat liitännät ja älykkäät anturit. Yhdessä uusein vähävirtaisten mikro-ohjaimien kanssa nämä tekniikat muodostavat tulevat IoT-ekosysteemin perustan.

Uuden sivuston avulla suunnittelijat voivat helposti löytää tietoa IoT-tekniikan perusteista. IoT-järjestelmän toimintaa kuvataan tyypillsen IoT-anturisolmun lohkokaavion kautta. Kuva sisältää linkit niihin komponentteihin, joita Mouser valikoimassaan tarjoaa suunnittelijoille.

Mouser toki haluaa kasvattaa komponenttiensa myyntiä uuden sivuston avulla, mutta kyse on joka tapauksessa erinomaisesti tietopaketista sekä kokeneelle suunnittelijalle että IoT-maailmaan ja sen mahdollisuuksiin vasta tutustuvalle.

Saitti löytyy osoitteesta www.mouser.com/applications/internet-of-things/.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template