JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tekes ilmoitti eilen historiallisestikin aivan uudesta avauksesta, kun se kertoi maksavansa puolet Microsoftilta irtisanottujen digiosaajien palkasta näitä rekrytoiville. Päätöksellä on monia puolia, mutta ilman muuta se madaltaa kynnystä palkata nyt vapautuvia osaajia. Samalla Tekes asettaa aiemmin irtisanotut ja nyt potkut saaneet kehittäjät eriarvoiseen asemaan.

Tekesin tavoitteena on auttaa Microsoftilta vapautuvien henkilöiden palkkaamista tutkimus- ja kehitystehtäviin jo olemassa oleviin pk-yrityksiin, sekä edistää heidän ryhtymistään yrittäjiksi. Kullanarvoista osaamista olisi tarjolla perinteisille toimialoille liiketoiminnan digitalisoimisessa.

Yrityksen palkatessa uuden työntekijän digitaalisuuteen liittyviin tutkimus- ja kehitystehtäviin Tekes maksaa puolet digiosaajan palkasta vuoden ajan. Kun Tekesin rahoitus tulee valtion budjetista, niin käytännössä potkittuja ja t&k-hommiin rekrytoitavien palkkapussista puolet tulee veronmaksajilta.

Finpron kanssa tehtävän yhteistyön voimin tavoitteena on saada ainakin kymmenen uutta ulkomaista toimijaa perustamaan t&k-yksikkö Suomeen. Suomeen ovat jo investoineet esimerkiksi Intel, GE Healthcare, Samsung Electronics ja Zalando.

Netin keskusteluissa Tekesin päätös on saanut monenlaisia kommentteja osakseen. Toisaalta päätöstä pidetään erittäin hyvänä, koska kalliisti koulutetuille osaajille on näin paremmat mahdollisuudet löytää osaamistaan vastaavaa työtä. Kääntöpuolena monet näkevät sen, että Tekes ei toimi tasapuolisesti tukiessaan vain entisiä microsoftilaisia eli ex-nokialaisia.

Toivottavasti Tekes uutisoi asiansa globaalisti suureen ääneen. Nyt saa kaksi entistä nokialaista yhden hinnalla vuodeksi. Kännykkämaailman suurten nimien pitäisi jo olla lentokoneessa matkalla Suomeen.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template