JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Agilent Technologies ilmoitti myöhään eilen illalla, että yrityksestä muodostetaan kaksi erillistä pörssinoteerattua firmaa. Life Sciences -puoli pitää Agilent-nimen, mutta elektroniikan mittauslaitteet siirretään yritykseen, jolla nimeä ei vielä ole.

Agilent syntyi vuonna 1999, kun kaikki tietokoneisiin liittymätön toiminta irroitettiin Hewlett-Packardista. Silti moni veteraani puhuu edelleen mittauslaitevalmistaja HP:stä.

Uusi Agilent on 3,9 miljardin dollarin arvoinen biotekniikan analyysiin työkaluja kheittävät yritys. Sillä on myös Suomessa ollut paljon toimintaa erityisesti lääketehtaiden ja kemian yritysten kumppanina.

Elektroniikan mittauksessa Agilent tunnetaan alan ykkösnimenä. Uuden yrityksen liikevaihdoksi on arvioitu tänä vuonna 2,9 miljardia dollaria eli reilut 2,1 miljardia euroa.

Agilentin pääjohtaja Bill Sullivan perustelee järjestelyä sillä, että nyt syntyy kaksi isoa pörssiyritystä, jotka voivat entistä paremmin keskittyä omille erikoisalueilleen. Samalla pääomaa vapautuu nopeammin kasvavan Life Sciences -puolen kehittämiseen.

Syklisemmällä elektroniikan mittausalalla toimivan uuden yrityksen pääjohtajaksi on tulossa Agilentin operatiivisena johtajana toiminut Ron Nersesian. Uuden yrityksen on tarkoitus aloittaa vuoden 2014 päätyttyä.

Mikäpä uudelle mittausjätille sitten nimeksi? Miten olisi Infiniium, joka on tuotemerkkinä tuttu yrityksen huippuluokan oskilloskoopeista?

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template