JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Agilent Technologies ilmoitti myöhään eilen illalla, että yrityksestä muodostetaan kaksi erillistä pörssinoteerattua firmaa. Life Sciences -puoli pitää Agilent-nimen, mutta elektroniikan mittauslaitteet siirretään yritykseen, jolla nimeä ei vielä ole.

Agilent syntyi vuonna 1999, kun kaikki tietokoneisiin liittymätön toiminta irroitettiin Hewlett-Packardista. Silti moni veteraani puhuu edelleen mittauslaitevalmistaja HP:stä.

Uusi Agilent on 3,9 miljardin dollarin arvoinen biotekniikan analyysiin työkaluja kheittävät yritys. Sillä on myös Suomessa ollut paljon toimintaa erityisesti lääketehtaiden ja kemian yritysten kumppanina.

Elektroniikan mittauksessa Agilent tunnetaan alan ykkösnimenä. Uuden yrityksen liikevaihdoksi on arvioitu tänä vuonna 2,9 miljardia dollaria eli reilut 2,1 miljardia euroa.

Agilentin pääjohtaja Bill Sullivan perustelee järjestelyä sillä, että nyt syntyy kaksi isoa pörssiyritystä, jotka voivat entistä paremmin keskittyä omille erikoisalueilleen. Samalla pääomaa vapautuu nopeammin kasvavan Life Sciences -puolen kehittämiseen.

Syklisemmällä elektroniikan mittausalalla toimivan uuden yrityksen pääjohtajaksi on tulossa Agilentin operatiivisena johtajana toiminut Ron Nersesian. Uuden yrityksen on tarkoitus aloittaa vuoden 2014 päätyttyä.

Mikäpä uudelle mittausjätille sitten nimeksi? Miten olisi Infiniium, joka on tuotemerkkinä tuttu yrityksen huippuluokan oskilloskoopeista?

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi In Q417 Nokia had 31% of the LTE market revenue. https://t.co/YeYCj9jFfT
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Wiciot from Oulu has developed an intelligent cooking cover for microwaves. See more about Cmicro: https://t.co/XDPDg35pCd
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
 
 

ny template