JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Koko Eurooppa jännittää nyt sitä, päättääkö Iso-Britannia kansanäänestyksessään jättää Euroopan Unionin. Britannian elektroniikkaväki haluaisi pysyä unionissa, sillä erolla voisi olla vaikutuksia maan asemaan markkinoilla.

Electronics Weekly -lehti on viikkojen ajan tiedustellut lukijoiltaan, miten nämä brexit-äänestykseen suhtautuvat. Vastanneista 61 prosenttia haluaisi pysyä EU:ssa, 39 prosenttia kannattaa eroa.

Kaikkien brittien osalta prosentit ovat selvästi toisin päin. Mielipidetiedustelujen perusteella eron kannalla on tällä hetkellä pieni, mutta selvä enemmistö.

EW kysyi lukijoiltaan myös sitä, mitä vaikutuksia EU-erolla olisi elektroniikan näkökulmasta. Jotkut pelkäävät uusia kaupan rajoituksia tai lisämaksuja, jotka haittaisivat brittiyrityksiä. Toiset pelkäävät, että englantilaisyritysten pääsy Euroopan yhteisiin tutkimusohjelmiin vaikeutuisi.

Erolla voi olla myös veropoliittisia vaikutuksia. Monen yrityksen EMEA-alueen pääkonttori sijaitsee Englannissa. Säilyisikö päämaja Englannissa vielä eron jälkeen, kysyvät monet.

Ero voi vaikeuttaa myös brittien keinoja vaikuttaa esimerkiksi eurooppalaisiin standardeihin. Esimerkiksi EMC-standardit määritellään EU:ssa, eikä Iso-Britannia voisi mitenkään toimia näitä määrityksiä noudattamatta, vaikka se ei pääsisi niiden sisältöön entisellä tavalla vaikuttamaankaan.

Joka kolmas uskoo, että Britannian yritysten mahdollisuudet saada ulkomaista rahoitusta tutkimusprojekteilleen heikkenee.

Lisätietoja brittien elektroniikkaväen näkemyksistä löytyy Electronics Weeklyn sivuilta. Britit äänestävät EU-tulevaisuudestaan kansanäänestyksessä viikon kuluttua 23. kesäkuuta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template