JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Koko Eurooppa jännittää nyt sitä, päättääkö Iso-Britannia kansanäänestyksessään jättää Euroopan Unionin. Britannian elektroniikkaväki haluaisi pysyä unionissa, sillä erolla voisi olla vaikutuksia maan asemaan markkinoilla.

Electronics Weekly -lehti on viikkojen ajan tiedustellut lukijoiltaan, miten nämä brexit-äänestykseen suhtautuvat. Vastanneista 61 prosenttia haluaisi pysyä EU:ssa, 39 prosenttia kannattaa eroa.

Kaikkien brittien osalta prosentit ovat selvästi toisin päin. Mielipidetiedustelujen perusteella eron kannalla on tällä hetkellä pieni, mutta selvä enemmistö.

EW kysyi lukijoiltaan myös sitä, mitä vaikutuksia EU-erolla olisi elektroniikan näkökulmasta. Jotkut pelkäävät uusia kaupan rajoituksia tai lisämaksuja, jotka haittaisivat brittiyrityksiä. Toiset pelkäävät, että englantilaisyritysten pääsy Euroopan yhteisiin tutkimusohjelmiin vaikeutuisi.

Erolla voi olla myös veropoliittisia vaikutuksia. Monen yrityksen EMEA-alueen pääkonttori sijaitsee Englannissa. Säilyisikö päämaja Englannissa vielä eron jälkeen, kysyvät monet.

Ero voi vaikeuttaa myös brittien keinoja vaikuttaa esimerkiksi eurooppalaisiin standardeihin. Esimerkiksi EMC-standardit määritellään EU:ssa, eikä Iso-Britannia voisi mitenkään toimia näitä määrityksiä noudattamatta, vaikka se ei pääsisi niiden sisältöön entisellä tavalla vaikuttamaankaan.

Joka kolmas uskoo, että Britannian yritysten mahdollisuudet saada ulkomaista rahoitusta tutkimusprojekteilleen heikkenee.

Lisätietoja brittien elektroniikkaväen näkemyksistä löytyy Electronics Weeklyn sivuilta. Britit äänestävät EU-tulevaisuudestaan kansanäänestyksessä viikon kuluttua 23. kesäkuuta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template