JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Koko Eurooppa jännittää nyt sitä, päättääkö Iso-Britannia kansanäänestyksessään jättää Euroopan Unionin. Britannian elektroniikkaväki haluaisi pysyä unionissa, sillä erolla voisi olla vaikutuksia maan asemaan markkinoilla.

Electronics Weekly -lehti on viikkojen ajan tiedustellut lukijoiltaan, miten nämä brexit-äänestykseen suhtautuvat. Vastanneista 61 prosenttia haluaisi pysyä EU:ssa, 39 prosenttia kannattaa eroa.

Kaikkien brittien osalta prosentit ovat selvästi toisin päin. Mielipidetiedustelujen perusteella eron kannalla on tällä hetkellä pieni, mutta selvä enemmistö.

EW kysyi lukijoiltaan myös sitä, mitä vaikutuksia EU-erolla olisi elektroniikan näkökulmasta. Jotkut pelkäävät uusia kaupan rajoituksia tai lisämaksuja, jotka haittaisivat brittiyrityksiä. Toiset pelkäävät, että englantilaisyritysten pääsy Euroopan yhteisiin tutkimusohjelmiin vaikeutuisi.

Erolla voi olla myös veropoliittisia vaikutuksia. Monen yrityksen EMEA-alueen pääkonttori sijaitsee Englannissa. Säilyisikö päämaja Englannissa vielä eron jälkeen, kysyvät monet.

Ero voi vaikeuttaa myös brittien keinoja vaikuttaa esimerkiksi eurooppalaisiin standardeihin. Esimerkiksi EMC-standardit määritellään EU:ssa, eikä Iso-Britannia voisi mitenkään toimia näitä määrityksiä noudattamatta, vaikka se ei pääsisi niiden sisältöön entisellä tavalla vaikuttamaankaan.

Joka kolmas uskoo, että Britannian yritysten mahdollisuudet saada ulkomaista rahoitusta tutkimusprojekteilleen heikkenee.

Lisätietoja brittien elektroniikkaväen näkemyksistä löytyy Electronics Weeklyn sivuilta. Britit äänestävät EU-tulevaisuudestaan kansanäänestyksessä viikon kuluttua 23. kesäkuuta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template