JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Koko Eurooppa jännittää nyt sitä, päättääkö Iso-Britannia kansanäänestyksessään jättää Euroopan Unionin. Britannian elektroniikkaväki haluaisi pysyä unionissa, sillä erolla voisi olla vaikutuksia maan asemaan markkinoilla.

Electronics Weekly -lehti on viikkojen ajan tiedustellut lukijoiltaan, miten nämä brexit-äänestykseen suhtautuvat. Vastanneista 61 prosenttia haluaisi pysyä EU:ssa, 39 prosenttia kannattaa eroa.

Kaikkien brittien osalta prosentit ovat selvästi toisin päin. Mielipidetiedustelujen perusteella eron kannalla on tällä hetkellä pieni, mutta selvä enemmistö.

EW kysyi lukijoiltaan myös sitä, mitä vaikutuksia EU-erolla olisi elektroniikan näkökulmasta. Jotkut pelkäävät uusia kaupan rajoituksia tai lisämaksuja, jotka haittaisivat brittiyrityksiä. Toiset pelkäävät, että englantilaisyritysten pääsy Euroopan yhteisiin tutkimusohjelmiin vaikeutuisi.

Erolla voi olla myös veropoliittisia vaikutuksia. Monen yrityksen EMEA-alueen pääkonttori sijaitsee Englannissa. Säilyisikö päämaja Englannissa vielä eron jälkeen, kysyvät monet.

Ero voi vaikeuttaa myös brittien keinoja vaikuttaa esimerkiksi eurooppalaisiin standardeihin. Esimerkiksi EMC-standardit määritellään EU:ssa, eikä Iso-Britannia voisi mitenkään toimia näitä määrityksiä noudattamatta, vaikka se ei pääsisi niiden sisältöön entisellä tavalla vaikuttamaankaan.

Joka kolmas uskoo, että Britannian yritysten mahdollisuudet saada ulkomaista rahoitusta tutkimusprojekteilleen heikkenee.

Lisätietoja brittien elektroniikkaväen näkemyksistä löytyy Electronics Weeklyn sivuilta. Britit äänestävät EU-tulevaisuudestaan kansanäänestyksessä viikon kuluttua 23. kesäkuuta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template