JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilisovelluksia kehittävä Agawi on kehittänyt työkalun, jolla voidaan mitata älypuhelimen kosketusnäytön nopeuttaa eri sovelluksiin reagoitaessa. Touchmarks-työkalun tulokset ovat selviä. Applen uusi iPhone 5S on selvästi markkinoiden nopein älypuhelin.

Agawin testissä uusi iPhone reagoi sormen liikkeeseen tai painallukseen parhaimmillaan 72 millisekunnissa. Edellisen iPhone 4:n lukema oli sekin hyvä, 92 millisekuntia.

Nopein Android-laite oli Samsungin lippulaivatuote Galaxy S4. Se reagoi kosketukseen Touchmarks-testin mukaan 114 millisekunnissa. Nokian Lumia 928 ylsi lähes samaan lukemaan noteerattuaan ajan 117 millisekuntia.

Androidin ja Windows Phonen kannalta huolestuttavaa on se, että iOS-laitteet näyttävät olevan niin selvästi nopeampia. Tämä johtaa tietenkin parempaa käyttäjäkokemukseen.

Agawi mittaa näytön reagointia omalla laitteistollaan, jossa ruudusta otetaan kuvaa 240 ruudun sekuntinopeudella. Tuloksena on sovelluksen vasteaika (ART, application response time). Osa latenssista eli viiveestä perustuu aina laitteistoon (kuten kosketusohjain), mutta Agawin mukaan osa iOS-sovelluksista on yksinkertaisesti paremmin kirjoitettu ja optimoitu kosketusnäytölle.

Agawi muistuttaa, että mikäli sovelluksen painaminen edellyttää yhteyttä verkon yli, ei millään laitteilla voida päästä alle 80 millisekunnin vasteaikaan.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template