JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilisovelluksia kehittävä Agawi on kehittänyt työkalun, jolla voidaan mitata älypuhelimen kosketusnäytön nopeuttaa eri sovelluksiin reagoitaessa. Touchmarks-työkalun tulokset ovat selviä. Applen uusi iPhone 5S on selvästi markkinoiden nopein älypuhelin.

Agawin testissä uusi iPhone reagoi sormen liikkeeseen tai painallukseen parhaimmillaan 72 millisekunnissa. Edellisen iPhone 4:n lukema oli sekin hyvä, 92 millisekuntia.

Nopein Android-laite oli Samsungin lippulaivatuote Galaxy S4. Se reagoi kosketukseen Touchmarks-testin mukaan 114 millisekunnissa. Nokian Lumia 928 ylsi lähes samaan lukemaan noteerattuaan ajan 117 millisekuntia.

Androidin ja Windows Phonen kannalta huolestuttavaa on se, että iOS-laitteet näyttävät olevan niin selvästi nopeampia. Tämä johtaa tietenkin parempaa käyttäjäkokemukseen.

Agawi mittaa näytön reagointia omalla laitteistollaan, jossa ruudusta otetaan kuvaa 240 ruudun sekuntinopeudella. Tuloksena on sovelluksen vasteaika (ART, application response time). Osa latenssista eli viiveestä perustuu aina laitteistoon (kuten kosketusohjain), mutta Agawin mukaan osa iOS-sovelluksista on yksinkertaisesti paremmin kirjoitettu ja optimoitu kosketusnäytölle.

Agawi muistuttaa, että mikäli sovelluksen painaminen edellyttää yhteyttä verkon yli, ei millään laitteilla voida päästä alle 80 millisekunnin vasteaikaan.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template