JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilisovelluksia kehittävä Agawi on kehittänyt työkalun, jolla voidaan mitata älypuhelimen kosketusnäytön nopeuttaa eri sovelluksiin reagoitaessa. Touchmarks-työkalun tulokset ovat selviä. Applen uusi iPhone 5S on selvästi markkinoiden nopein älypuhelin.

Agawin testissä uusi iPhone reagoi sormen liikkeeseen tai painallukseen parhaimmillaan 72 millisekunnissa. Edellisen iPhone 4:n lukema oli sekin hyvä, 92 millisekuntia.

Nopein Android-laite oli Samsungin lippulaivatuote Galaxy S4. Se reagoi kosketukseen Touchmarks-testin mukaan 114 millisekunnissa. Nokian Lumia 928 ylsi lähes samaan lukemaan noteerattuaan ajan 117 millisekuntia.

Androidin ja Windows Phonen kannalta huolestuttavaa on se, että iOS-laitteet näyttävät olevan niin selvästi nopeampia. Tämä johtaa tietenkin parempaa käyttäjäkokemukseen.

Agawi mittaa näytön reagointia omalla laitteistollaan, jossa ruudusta otetaan kuvaa 240 ruudun sekuntinopeudella. Tuloksena on sovelluksen vasteaika (ART, application response time). Osa latenssista eli viiveestä perustuu aina laitteistoon (kuten kosketusohjain), mutta Agawin mukaan osa iOS-sovelluksista on yksinkertaisesti paremmin kirjoitettu ja optimoitu kosketusnäytölle.

Agawi muistuttaa, että mikäli sovelluksen painaminen edellyttää yhteyttä verkon yli, ei millään laitteilla voida päästä alle 80 millisekunnin vasteaikaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template