JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiilisovelluksia kehittävä Agawi on kehittänyt työkalun, jolla voidaan mitata älypuhelimen kosketusnäytön nopeuttaa eri sovelluksiin reagoitaessa. Touchmarks-työkalun tulokset ovat selviä. Applen uusi iPhone 5S on selvästi markkinoiden nopein älypuhelin.

Agawin testissä uusi iPhone reagoi sormen liikkeeseen tai painallukseen parhaimmillaan 72 millisekunnissa. Edellisen iPhone 4:n lukema oli sekin hyvä, 92 millisekuntia.

Nopein Android-laite oli Samsungin lippulaivatuote Galaxy S4. Se reagoi kosketukseen Touchmarks-testin mukaan 114 millisekunnissa. Nokian Lumia 928 ylsi lähes samaan lukemaan noteerattuaan ajan 117 millisekuntia.

Androidin ja Windows Phonen kannalta huolestuttavaa on se, että iOS-laitteet näyttävät olevan niin selvästi nopeampia. Tämä johtaa tietenkin parempaa käyttäjäkokemukseen.

Agawi mittaa näytön reagointia omalla laitteistollaan, jossa ruudusta otetaan kuvaa 240 ruudun sekuntinopeudella. Tuloksena on sovelluksen vasteaika (ART, application response time). Osa latenssista eli viiveestä perustuu aina laitteistoon (kuten kosketusohjain), mutta Agawin mukaan osa iOS-sovelluksista on yksinkertaisesti paremmin kirjoitettu ja optimoitu kosketusnäytölle.

Agawi muistuttaa, että mikäli sovelluksen painaminen edellyttää yhteyttä verkon yli, ei millään laitteilla voida päästä alle 80 millisekunnin vasteaikaan.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template