JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tämä päivä on kulunut samaan kuin aina lokakuun lopulla tai marraskuun alussa kahden vuoden välein, lentokoneessa matkalla Münchenin Electronicaan. Suomestakin tähän ammattielektroniikan tärkeimpään messutapahtumaan mennään sankoin joukoin. Mutta vieläkö matka kannattaa tehdä?

Kysymys on hyvä esittää, kun itsellä on vuorossa juhlallinen 10. kerta messuilla. Moni on ollut paikalla jo Münchenin vanhassa messukeskuksessa, mutta se oli joskus viime vuosituhannella.

Electronicasta jää aina päällimmäisenä mieleen se, ettei kaikkea ehdi nähdä. Näyttelyhalleihin tutustui 73189 vierasta, 2725 yritystä. Vaikka latoisi kalenterinsa kuinka täyteen tapaamisia, onnistuu tekemään vain ohuen pintaraapaisun.

Itse asiassa toimistosta käsin messujen raportointi onnistuisi todennäköisesti paremmin. Tapahtumasta lähetetään livefeediä useasta teknisestä seminaarista ja palveleepa moni mediakin lukijoitaan videoyhteyksien avulla.

Uusien teknisten innovaatioiden perässä Electronicaan ei oikein kannata mennä. Yritykset ovat lähestyneet sadoin ennakkotiedottein, joten tarjonnasta on jonkinlainen kuva. Sen perusteella kuumiksi aiheiksi nousevat esineiden internet ja sähköautojen ratkaisut, mikä ei ole ihme, kun Saksassa ollaan.

Kyllä messuilta jää mieleen monia tapahtumia. Hyvin on muistissa STMicroelectronicsin värikkään pääjohtajan Pasquale Pistorion tapaamiset ja keskustelut. Pistorio kuvasi aina ST:tä albatrossiksi: linnun ei pitänyt koskaan lentää, eikä ST:nkään pitänyt siihen kyetä.

Pistorion johdolla ST kuitenkin nousi isojen puolijohdetalojen joukkoon ja esimerkiksi kännyköiden komponenttien hivotoimittajaksi. Pistorion eläköitymisen jälkeen yhtiö ajautui jatkuvaan kriisiin, joka on edelleen päällä. Enää ei tunnu olevan näkemystä keksiä itseään uudelleen, mitä ST tarvitsisi.

Seuraavan muutaman päivän ajan luvassa on joka tapauksessa pintaraapaisuja maailman suurimmilta elektroniikkamessuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template