JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tämä päivä on kulunut samaan kuin aina lokakuun lopulla tai marraskuun alussa kahden vuoden välein, lentokoneessa matkalla Münchenin Electronicaan. Suomestakin tähän ammattielektroniikan tärkeimpään messutapahtumaan mennään sankoin joukoin. Mutta vieläkö matka kannattaa tehdä?

Kysymys on hyvä esittää, kun itsellä on vuorossa juhlallinen 10. kerta messuilla. Moni on ollut paikalla jo Münchenin vanhassa messukeskuksessa, mutta se oli joskus viime vuosituhannella.

Electronicasta jää aina päällimmäisenä mieleen se, ettei kaikkea ehdi nähdä. Näyttelyhalleihin tutustui 73189 vierasta, 2725 yritystä. Vaikka latoisi kalenterinsa kuinka täyteen tapaamisia, onnistuu tekemään vain ohuen pintaraapaisun.

Itse asiassa toimistosta käsin messujen raportointi onnistuisi todennäköisesti paremmin. Tapahtumasta lähetetään livefeediä useasta teknisestä seminaarista ja palveleepa moni mediakin lukijoitaan videoyhteyksien avulla.

Uusien teknisten innovaatioiden perässä Electronicaan ei oikein kannata mennä. Yritykset ovat lähestyneet sadoin ennakkotiedottein, joten tarjonnasta on jonkinlainen kuva. Sen perusteella kuumiksi aiheiksi nousevat esineiden internet ja sähköautojen ratkaisut, mikä ei ole ihme, kun Saksassa ollaan.

Kyllä messuilta jää mieleen monia tapahtumia. Hyvin on muistissa STMicroelectronicsin värikkään pääjohtajan Pasquale Pistorion tapaamiset ja keskustelut. Pistorio kuvasi aina ST:tä albatrossiksi: linnun ei pitänyt koskaan lentää, eikä ST:nkään pitänyt siihen kyetä.

Pistorion johdolla ST kuitenkin nousi isojen puolijohdetalojen joukkoon ja esimerkiksi kännyköiden komponenttien hivotoimittajaksi. Pistorion eläköitymisen jälkeen yhtiö ajautui jatkuvaan kriisiin, joka on edelleen päällä. Enää ei tunnu olevan näkemystä keksiä itseään uudelleen, mitä ST tarvitsisi.

Seuraavan muutaman päivän ajan luvassa on joka tapauksessa pintaraapaisuja maailman suurimmilta elektroniikkamessuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template