JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Magnetismiin perustuvat langattomat lataustekniikat ovat yleistyneet nopeasti, mutta niiden ongelmana on se, että laite pitää asettaa aina jollekin latausalustalla. RF-pohjainen ratkaisu on parempi, sillä silloin laite latautuu pidemmän matkan takaa ja aina, kun siihen on tarvetta.

Energous on amerikkalainen vuonna 2013 perustettu yritys, joka vuonna 2014 listautui pörssiin ja seuraavana vuonna esitteli maailman ensimmäisen RF-lataustehon vastaanottopiirin. Sen kehittämä lataustekniikka on nimeltään WattUp ja parina viime vuonna se on ollut yksi Las Vegasin CES-messujen kuumia puheenaiheita.

WattUp toimii niin, että laitteen tullessa latauskantaman piiriin se keskustelee WattUp-latauslähettimen kanssa bluetoohin välityksellä. Mikäli akun varaus on alhainen, alkaa WattUp-lataus.

Käytännössä WattUp-laite – joka voi olla integroitu vaikkapa huonekaluihin magneettiseen lataukseen perustuvien latausalustojen tapaan – lähettää RF-signaalin 5,850 – 5,875G taajuudella vastaanottimeen, joka muuntaa RF-energian tasavirraksi ja lataa laitteen akkua.

Nyt WattUp on ottanut merkittävät askeleen eteenpäin, kun englantilainen Dialog Semiconductor on esitellyt ensimmäisen RF-latausvirran lähetinpiirin markkinoille. DA4100-piiri yksinkertaistaa merkittävästi WattUp-lähettimien kehitystä ja tekee niistä pienempiä ja kustannustehokkaampia.

DA4100-piiri on ARM Cortex-M0+-pohjainen siru, jossa samaan 7x7-milliseen koteloon on integroitu tehonhallinta, DC-DC-muunnos ja WattUp-lähettämisen vaatimat ohjelmistot.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template