JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Magnetismiin perustuvat langattomat lataustekniikat ovat yleistyneet nopeasti, mutta niiden ongelmana on se, että laite pitää asettaa aina jollekin latausalustalla. RF-pohjainen ratkaisu on parempi, sillä silloin laite latautuu pidemmän matkan takaa ja aina, kun siihen on tarvetta.

Energous on amerikkalainen vuonna 2013 perustettu yritys, joka vuonna 2014 listautui pörssiin ja seuraavana vuonna esitteli maailman ensimmäisen RF-lataustehon vastaanottopiirin. Sen kehittämä lataustekniikka on nimeltään WattUp ja parina viime vuonna se on ollut yksi Las Vegasin CES-messujen kuumia puheenaiheita.

WattUp toimii niin, että laitteen tullessa latauskantaman piiriin se keskustelee WattUp-latauslähettimen kanssa bluetoohin välityksellä. Mikäli akun varaus on alhainen, alkaa WattUp-lataus.

Käytännössä WattUp-laite – joka voi olla integroitu vaikkapa huonekaluihin magneettiseen lataukseen perustuvien latausalustojen tapaan – lähettää RF-signaalin 5,850 – 5,875G taajuudella vastaanottimeen, joka muuntaa RF-energian tasavirraksi ja lataa laitteen akkua.

Nyt WattUp on ottanut merkittävät askeleen eteenpäin, kun englantilainen Dialog Semiconductor on esitellyt ensimmäisen RF-latausvirran lähetinpiirin markkinoille. DA4100-piiri yksinkertaistaa merkittävästi WattUp-lähettimien kehitystä ja tekee niistä pienempiä ja kustannustehokkaampia.

DA4100-piiri on ARM Cortex-M0+-pohjainen siru, jossa samaan 7x7-milliseen koteloon on integroitu tehonhallinta, DC-DC-muunnos ja WattUp-lähettämisen vaatimat ohjelmistot.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template