JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Magnetismiin perustuvat langattomat lataustekniikat ovat yleistyneet nopeasti, mutta niiden ongelmana on se, että laite pitää asettaa aina jollekin latausalustalla. RF-pohjainen ratkaisu on parempi, sillä silloin laite latautuu pidemmän matkan takaa ja aina, kun siihen on tarvetta.

Energous on amerikkalainen vuonna 2013 perustettu yritys, joka vuonna 2014 listautui pörssiin ja seuraavana vuonna esitteli maailman ensimmäisen RF-lataustehon vastaanottopiirin. Sen kehittämä lataustekniikka on nimeltään WattUp ja parina viime vuonna se on ollut yksi Las Vegasin CES-messujen kuumia puheenaiheita.

WattUp toimii niin, että laitteen tullessa latauskantaman piiriin se keskustelee WattUp-latauslähettimen kanssa bluetoohin välityksellä. Mikäli akun varaus on alhainen, alkaa WattUp-lataus.

Käytännössä WattUp-laite – joka voi olla integroitu vaikkapa huonekaluihin magneettiseen lataukseen perustuvien latausalustojen tapaan – lähettää RF-signaalin 5,850 – 5,875G taajuudella vastaanottimeen, joka muuntaa RF-energian tasavirraksi ja lataa laitteen akkua.

Nyt WattUp on ottanut merkittävät askeleen eteenpäin, kun englantilainen Dialog Semiconductor on esitellyt ensimmäisen RF-latausvirran lähetinpiirin markkinoille. DA4100-piiri yksinkertaistaa merkittävästi WattUp-lähettimien kehitystä ja tekee niistä pienempiä ja kustannustehokkaampia.

DA4100-piiri on ARM Cortex-M0+-pohjainen siru, jossa samaan 7x7-milliseen koteloon on integroitu tehonhallinta, DC-DC-muunnos ja WattUp-lähettämisen vaatimat ohjelmistot.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template