JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Magnetismiin perustuvat langattomat lataustekniikat ovat yleistyneet nopeasti, mutta niiden ongelmana on se, että laite pitää asettaa aina jollekin latausalustalla. RF-pohjainen ratkaisu on parempi, sillä silloin laite latautuu pidemmän matkan takaa ja aina, kun siihen on tarvetta.

Energous on amerikkalainen vuonna 2013 perustettu yritys, joka vuonna 2014 listautui pörssiin ja seuraavana vuonna esitteli maailman ensimmäisen RF-lataustehon vastaanottopiirin. Sen kehittämä lataustekniikka on nimeltään WattUp ja parina viime vuonna se on ollut yksi Las Vegasin CES-messujen kuumia puheenaiheita.

WattUp toimii niin, että laitteen tullessa latauskantaman piiriin se keskustelee WattUp-latauslähettimen kanssa bluetoohin välityksellä. Mikäli akun varaus on alhainen, alkaa WattUp-lataus.

Käytännössä WattUp-laite – joka voi olla integroitu vaikkapa huonekaluihin magneettiseen lataukseen perustuvien latausalustojen tapaan – lähettää RF-signaalin 5,850 – 5,875G taajuudella vastaanottimeen, joka muuntaa RF-energian tasavirraksi ja lataa laitteen akkua.

Nyt WattUp on ottanut merkittävät askeleen eteenpäin, kun englantilainen Dialog Semiconductor on esitellyt ensimmäisen RF-latausvirran lähetinpiirin markkinoille. DA4100-piiri yksinkertaistaa merkittävästi WattUp-lähettimien kehitystä ja tekee niistä pienempiä ja kustannustehokkaampia.

DA4100-piiri on ARM Cortex-M0+-pohjainen siru, jossa samaan 7x7-milliseen koteloon on integroitu tehonhallinta, DC-DC-muunnos ja WattUp-lähettämisen vaatimat ohjelmistot.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template