JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internetin myötä kaikkialle asetetaan antureita, jotka mittaavat erilaisia ympäristön tiloja. Bristolin yliopistossa on kehitetty tekniikka, jolla tällainen anturi tulee toimeen käytännössä ilman virtaa. Anturin toiminta-aika paristolla voi kasvaa 10 kertaa nykyistä pidemmäksi.

Bristolin yliopistossa on erillinen sähköhallinnan tutkimusryhmä, joka on kehittänyt uudenlaisen jännitedetektorin. Piiri tarvitsee vain muutamia watin biljoonasosia eli picowatteja aktivoidakseen muita piirejä.

Tutkijat ovat jo lähettäneet näytteitä UB20M-piiristään laitevalmistajille. Sen avulla erilaisten järjestelmien valmiustilan virrankulutus voidaan leikata käytännössä nollaan.

Tutkimusryhmä on esimerkiksi demonstroinut tekniikkaansa televisiolla, jossa detektoripiiri saa virtansa suoraan kaukosäätimen infrapunalinkistä. Televisio ei valmiustilassa kuluta näin yhtään virtaa.

IoT-sovelluksissa UB20M-piiri mahdollistaa sen, että järjestelmä haistelee ympäristöään kymmeniä vuosia pienellä paristolla. Tutkijat hakevat nyt piirin kaupallistamiseen kumppania. UB20M-detektorilla on haettu patenttia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template