JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internetin myötä kaikkialle asetetaan antureita, jotka mittaavat erilaisia ympäristön tiloja. Bristolin yliopistossa on kehitetty tekniikka, jolla tällainen anturi tulee toimeen käytännössä ilman virtaa. Anturin toiminta-aika paristolla voi kasvaa 10 kertaa nykyistä pidemmäksi.

Bristolin yliopistossa on erillinen sähköhallinnan tutkimusryhmä, joka on kehittänyt uudenlaisen jännitedetektorin. Piiri tarvitsee vain muutamia watin biljoonasosia eli picowatteja aktivoidakseen muita piirejä.

Tutkijat ovat jo lähettäneet näytteitä UB20M-piiristään laitevalmistajille. Sen avulla erilaisten järjestelmien valmiustilan virrankulutus voidaan leikata käytännössä nollaan.

Tutkimusryhmä on esimerkiksi demonstroinut tekniikkaansa televisiolla, jossa detektoripiiri saa virtansa suoraan kaukosäätimen infrapunalinkistä. Televisio ei valmiustilassa kuluta näin yhtään virtaa.

IoT-sovelluksissa UB20M-piiri mahdollistaa sen, että järjestelmä haistelee ympäristöään kymmeniä vuosia pienellä paristolla. Tutkijat hakevat nyt piirin kaupallistamiseen kumppania. UB20M-detektorilla on haettu patenttia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template