JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internetin myötä kaikkialle asetetaan antureita, jotka mittaavat erilaisia ympäristön tiloja. Bristolin yliopistossa on kehitetty tekniikka, jolla tällainen anturi tulee toimeen käytännössä ilman virtaa. Anturin toiminta-aika paristolla voi kasvaa 10 kertaa nykyistä pidemmäksi.

Bristolin yliopistossa on erillinen sähköhallinnan tutkimusryhmä, joka on kehittänyt uudenlaisen jännitedetektorin. Piiri tarvitsee vain muutamia watin biljoonasosia eli picowatteja aktivoidakseen muita piirejä.

Tutkijat ovat jo lähettäneet näytteitä UB20M-piiristään laitevalmistajille. Sen avulla erilaisten järjestelmien valmiustilan virrankulutus voidaan leikata käytännössä nollaan.

Tutkimusryhmä on esimerkiksi demonstroinut tekniikkaansa televisiolla, jossa detektoripiiri saa virtansa suoraan kaukosäätimen infrapunalinkistä. Televisio ei valmiustilassa kuluta näin yhtään virtaa.

IoT-sovelluksissa UB20M-piiri mahdollistaa sen, että järjestelmä haistelee ympäristöään kymmeniä vuosia pienellä paristolla. Tutkijat hakevat nyt piirin kaupallistamiseen kumppania. UB20M-detektorilla on haettu patenttia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template