JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internetin myötä kaikkialle asetetaan antureita, jotka mittaavat erilaisia ympäristön tiloja. Bristolin yliopistossa on kehitetty tekniikka, jolla tällainen anturi tulee toimeen käytännössä ilman virtaa. Anturin toiminta-aika paristolla voi kasvaa 10 kertaa nykyistä pidemmäksi.

Bristolin yliopistossa on erillinen sähköhallinnan tutkimusryhmä, joka on kehittänyt uudenlaisen jännitedetektorin. Piiri tarvitsee vain muutamia watin biljoonasosia eli picowatteja aktivoidakseen muita piirejä.

Tutkijat ovat jo lähettäneet näytteitä UB20M-piiristään laitevalmistajille. Sen avulla erilaisten järjestelmien valmiustilan virrankulutus voidaan leikata käytännössä nollaan.

Tutkimusryhmä on esimerkiksi demonstroinut tekniikkaansa televisiolla, jossa detektoripiiri saa virtansa suoraan kaukosäätimen infrapunalinkistä. Televisio ei valmiustilassa kuluta näin yhtään virtaa.

IoT-sovelluksissa UB20M-piiri mahdollistaa sen, että järjestelmä haistelee ympäristöään kymmeniä vuosia pienellä paristolla. Tutkijat hakevat nyt piirin kaupallistamiseen kumppania. UB20M-detektorilla on haettu patenttia.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template