JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Forward Concepts -uutiskirje kertoo, että Intel on päättäny lakkauttaa suositun ja jo 20 vuoden ikään ehtineen Developer Forum -kehittäjäkokouksensa. Päätös on tavallaan yllätys, mutta myös ymmärrettävä. IDF ei enää kovin hyvin kuvaa Intelin kehitysprojekteja.

Ensimmäinen IDF-kokous järjestettiin vuonna 1997 San Josessa. Piilaakson pääkaupunkiin IDF sopi muutaman vuoden ajan, mutta tapahtuman kasvaessa piti siirtää San Franciscoon.

IDF:ssä on vuosien varrella esitelty uusien PC- ja palvelinprosessorien lisäksi monia uusia tekniikoita. Itse olen ensimmäisen kerran testannut 5 gigahertsin wifi-verkkoa IDF:ssä San Josessa, jossa hotelliin pystytetty verkko oli ensimmäisiä maailmassa laboratorioiden ulkopuolella.

Nyky-Intel on kuitenkin paljon muutakin kuin PC-prosessoreita. Yhtiö osti viime vuonna FPGA-valmistaja Alteran ja yrittää verkkolaitteiden lisäksi hakea lisää kasvua IoT-puolelta. Tämän kaiken ahtaminen yhteen tapahtumaan oli Intelin mielestä ilmeisesti mahdotonta, mikä tarkoitti IDF:n tarun päättymistä.

Forward Conceptsin mukaan uusia prosessoridetaljeja kannattaa katsoa esimerkiksi Hot Chips -tapahtumassa. Taiwanin Computex jatkaa edelleen ja siellä Intel on perinteisesti esitellyt uusia PC-puolen tuotteitaan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2