JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internetissä moni anturisolmu on kaukana sähköverkosta, joten niille pitää kehittää jokin muu virransyöttöratkaisu. Cypress Semiconductor on kehittänyt valmiin alustan, jolla anturilaitteisiin saadaan kerättyä virtaa auringonvalosta.

Kehitysalusta on nimeltään CYALKIT-E04. Sitä voidaan käyttää yhdessä Cypressin vähävirtaisen bluetoothin eli BLE-korttien kanssa laitekehityksessä.

Alusta koostuu kahdesta erillisestä kortista, joilla voidaan arvioida S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirien kykyä käyttää aurinkoenergiaa supoerkondensaattorin lataamiseen. Mukana on lisäksi anturikortti, jolla voidaan analysoida magneettisen ovianturin tai ympäröivää valoa mittaavan anturin toimintaa.

Kitti koostuu korttien lisäksi aurinkokennomoduulista, nappiparistosta, referenssipiirikaavioista ja komponenttien kustannuslistasta, joiden avulla suunnittelun alkuun pääsee nopeasti. Lisätietoa 59 dollaria maksavasta alustasta löytyy Cypressin verkkosivuilta.

Cypressin S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirit toimivat vain 1,2 mikrowatin käynnistysvirralla, mikä Cypressin mukaan on neljä kertaa kilpailevia ratkaisuja pienempi tehontarve. Virrankulutus on vain 280 nanoampeeria.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Digitalisointi etenee tehomuuntimiin

Monimutkaisen ja tehosyöpön tietotekniikan energiatehokkuutta pitää vielä parantaa, jotta asiakkaiden vaatimukset järjestelmien kustannustehokkuudesta ja ympäristövaikutuksista voidaan täyttää. Digitaalisesti toimivat tehomuuntimet ovat tärkeä osa näitä ratkaisuja.

Lue lisää...
 
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
24hreplyretweetfavorite
ETN_fi Teollisuus 4.0! Lopulta kaikki anturidata menee pilveen. https://t.co/9kYbKv9RPK … @SICK_Oy @Teknologiamessu
ETN_fi .@Teknologia17 ylsi ennätyslukuihin, mutta mietittävääkin on. https://t.co/solqTGVWEB
 
 

ny template