JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internetissä moni anturisolmu on kaukana sähköverkosta, joten niille pitää kehittää jokin muu virransyöttöratkaisu. Cypress Semiconductor on kehittänyt valmiin alustan, jolla anturilaitteisiin saadaan kerättyä virtaa auringonvalosta.

Kehitysalusta on nimeltään CYALKIT-E04. Sitä voidaan käyttää yhdessä Cypressin vähävirtaisen bluetoothin eli BLE-korttien kanssa laitekehityksessä.

Alusta koostuu kahdesta erillisestä kortista, joilla voidaan arvioida S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirien kykyä käyttää aurinkoenergiaa supoerkondensaattorin lataamiseen. Mukana on lisäksi anturikortti, jolla voidaan analysoida magneettisen ovianturin tai ympäröivää valoa mittaavan anturin toimintaa.

Kitti koostuu korttien lisäksi aurinkokennomoduulista, nappiparistosta, referenssipiirikaavioista ja komponenttien kustannuslistasta, joiden avulla suunnittelun alkuun pääsee nopeasti. Lisätietoa 59 dollaria maksavasta alustasta löytyy Cypressin verkkosivuilta.

Cypressin S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirit toimivat vain 1,2 mikrowatin käynnistysvirralla, mikä Cypressin mukaan on neljä kertaa kilpailevia ratkaisuja pienempi tehontarve. Virrankulutus on vain 280 nanoampeeria.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template