JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Esineiden internetissä moni anturisolmu on kaukana sähköverkosta, joten niille pitää kehittää jokin muu virransyöttöratkaisu. Cypress Semiconductor on kehittänyt valmiin alustan, jolla anturilaitteisiin saadaan kerättyä virtaa auringonvalosta.

Kehitysalusta on nimeltään CYALKIT-E04. Sitä voidaan käyttää yhdessä Cypressin vähävirtaisen bluetoothin eli BLE-korttien kanssa laitekehityksessä.

Alusta koostuu kahdesta erillisestä kortista, joilla voidaan arvioida S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirien kykyä käyttää aurinkoenergiaa supoerkondensaattorin lataamiseen. Mukana on lisäksi anturikortti, jolla voidaan analysoida magneettisen ovianturin tai ympäröivää valoa mittaavan anturin toimintaa.

Kitti koostuu korttien lisäksi aurinkokennomoduulista, nappiparistosta, referenssipiirikaavioista ja komponenttien kustannuslistasta, joiden avulla suunnittelun alkuun pääsee nopeasti. Lisätietoa 59 dollaria maksavasta alustasta löytyy Cypressin verkkosivuilta.

Cypressin S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirit toimivat vain 1,2 mikrowatin käynnistysvirralla, mikä Cypressin mukaan on neljä kertaa kilpailevia ratkaisuja pienempi tehontarve. Virrankulutus on vain 280 nanoampeeria.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Kelluvat mittauskanavat avainasemassa

Modernit puolijohteet mahdollistavat aikaisemmin saavuttamattomissa olleet hyötysuhteet ja tehotiheydet. Samanaikaisesti ne asettavat tehoelektroniikan kehittämisessä käytettäville testaus- ja mittauslaitteille suurempia vaatimuksia. Kelluvilla mittauskanavilla varustetut oskilloskoopit ovat ihanteellisia mittauslaitteita, jotka tarjoavat laajan kirjon laboratoriotason oskilloskoopin analysointimahdollisuuksia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
 
 

ny template