JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Esineiden internetissä moni anturisolmu on kaukana sähköverkosta, joten niille pitää kehittää jokin muu virransyöttöratkaisu. Cypress Semiconductor on kehittänyt valmiin alustan, jolla anturilaitteisiin saadaan kerättyä virtaa auringonvalosta.

Kehitysalusta on nimeltään CYALKIT-E04. Sitä voidaan käyttää yhdessä Cypressin vähävirtaisen bluetoothin eli BLE-korttien kanssa laitekehityksessä.

Alusta koostuu kahdesta erillisestä kortista, joilla voidaan arvioida S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirien kykyä käyttää aurinkoenergiaa supoerkondensaattorin lataamiseen. Mukana on lisäksi anturikortti, jolla voidaan analysoida magneettisen ovianturin tai ympäröivää valoa mittaavan anturin toimintaa.

Kitti koostuu korttien lisäksi aurinkokennomoduulista, nappiparistosta, referenssipiirikaavioista ja komponenttien kustannuslistasta, joiden avulla suunnittelun alkuun pääsee nopeasti. Lisätietoa 59 dollaria maksavasta alustasta löytyy Cypressin verkkosivuilta.

Cypressin S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirit toimivat vain 1,2 mikrowatin käynnistysvirralla, mikä Cypressin mukaan on neljä kertaa kilpailevia ratkaisuja pienempi tehontarve. Virrankulutus on vain 280 nanoampeeria.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template