JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Esineiden internetissä moni anturisolmu on kaukana sähköverkosta, joten niille pitää kehittää jokin muu virransyöttöratkaisu. Cypress Semiconductor on kehittänyt valmiin alustan, jolla anturilaitteisiin saadaan kerättyä virtaa auringonvalosta.

Kehitysalusta on nimeltään CYALKIT-E04. Sitä voidaan käyttää yhdessä Cypressin vähävirtaisen bluetoothin eli BLE-korttien kanssa laitekehityksessä.

Alusta koostuu kahdesta erillisestä kortista, joilla voidaan arvioida S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirien kykyä käyttää aurinkoenergiaa supoerkondensaattorin lataamiseen. Mukana on lisäksi anturikortti, jolla voidaan analysoida magneettisen ovianturin tai ympäröivää valoa mittaavan anturin toimintaa.

Kitti koostuu korttien lisäksi aurinkokennomoduulista, nappiparistosta, referenssipiirikaavioista ja komponenttien kustannuslistasta, joiden avulla suunnittelun alkuun pääsee nopeasti. Lisätietoa 59 dollaria maksavasta alustasta löytyy Cypressin verkkosivuilta.

Cypressin S6AE102A- ja S6AE103A-tehonhallintapiirit toimivat vain 1,2 mikrowatin käynnistysvirralla, mikä Cypressin mukaan on neljä kertaa kilpailevia ratkaisuja pienempi tehontarve. Virrankulutus on vain 280 nanoampeeria.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template