JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nettiä käytetään autoissa jo nyt, mutta tulevaisuudessa yhteydet paranevat ja tulevat älykkäämmiksi. Marvell on esitellyt ensimmäisen autoihin räätälöidyn piirisarjan, joka tuo ajoneuvoihin bluetooth- ja wifi-yhteydet sekä autojen välisiin V2V-yhteyksiin että ajoneuvon ja verkon välisiin V2I-yhteyksiin.

88W8987xA-piirisarja on ensimmäinen ajoneuvon ympäristöön kvalifioitu piiri, joka tukee 802-11p-tekniikkaa. P-lisäys on normaaliin wifiin tehty parannus, jonka ansiosta yhteys tulee myös älykkäitä liikenne- eli ITS-järjestelmiä (intelligent transport systems).

Marvellin valikoimassa on myös autoihin räätälöity Ethernet-vastaanotin, joten yhtiön piireillä voidaan toteuttaa kokonainen ajoneuvon kiinteä ja langaton verkko. 88Q2112-piiri tukee gigabitin ethernet-yhteyttä yhdellä parikaapelilla, joten kyse on kevyestä ratkaisusta paitsi jakaa HD-videota ajoneuvossa, myös yhdistää ADAS-järjestelmät auton telematiikkaverkkoon.

802.11p-tekniikan avulla Marvellin uusi piiri tukee esimerkiksi Yhdysvaltain tieliikenneviranomaisen (NHTSA, National Highway Traffic Safety Administration) turvamääryksiä, jotka velvoittavat ajoneuvot tulevaisuudessa hälyttämään onnettomuuksista ja vikatilanteissa.

Piirisarja tukee Androidia, linuxia ja QNX-käyttöjärjestelmää.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template