JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Nettiä käytetään autoissa jo nyt, mutta tulevaisuudessa yhteydet paranevat ja tulevat älykkäämmiksi. Marvell on esitellyt ensimmäisen autoihin räätälöidyn piirisarjan, joka tuo ajoneuvoihin bluetooth- ja wifi-yhteydet sekä autojen välisiin V2V-yhteyksiin että ajoneuvon ja verkon välisiin V2I-yhteyksiin.

88W8987xA-piirisarja on ensimmäinen ajoneuvon ympäristöön kvalifioitu piiri, joka tukee 802-11p-tekniikkaa. P-lisäys on normaaliin wifiin tehty parannus, jonka ansiosta yhteys tulee myös älykkäitä liikenne- eli ITS-järjestelmiä (intelligent transport systems).

Marvellin valikoimassa on myös autoihin räätälöity Ethernet-vastaanotin, joten yhtiön piireillä voidaan toteuttaa kokonainen ajoneuvon kiinteä ja langaton verkko. 88Q2112-piiri tukee gigabitin ethernet-yhteyttä yhdellä parikaapelilla, joten kyse on kevyestä ratkaisusta paitsi jakaa HD-videota ajoneuvossa, myös yhdistää ADAS-järjestelmät auton telematiikkaverkkoon.

802.11p-tekniikan avulla Marvellin uusi piiri tukee esimerkiksi Yhdysvaltain tieliikenneviranomaisen (NHTSA, National Highway Traffic Safety Administration) turvamääryksiä, jotka velvoittavat ajoneuvot tulevaisuudessa hälyttämään onnettomuuksista ja vikatilanteissa.

Piirisarja tukee Androidia, linuxia ja QNX-käyttöjärjestelmää.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template