JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Nettiä käytetään autoissa jo nyt, mutta tulevaisuudessa yhteydet paranevat ja tulevat älykkäämmiksi. Marvell on esitellyt ensimmäisen autoihin räätälöidyn piirisarjan, joka tuo ajoneuvoihin bluetooth- ja wifi-yhteydet sekä autojen välisiin V2V-yhteyksiin että ajoneuvon ja verkon välisiin V2I-yhteyksiin.

88W8987xA-piirisarja on ensimmäinen ajoneuvon ympäristöön kvalifioitu piiri, joka tukee 802-11p-tekniikkaa. P-lisäys on normaaliin wifiin tehty parannus, jonka ansiosta yhteys tulee myös älykkäitä liikenne- eli ITS-järjestelmiä (intelligent transport systems).

Marvellin valikoimassa on myös autoihin räätälöity Ethernet-vastaanotin, joten yhtiön piireillä voidaan toteuttaa kokonainen ajoneuvon kiinteä ja langaton verkko. 88Q2112-piiri tukee gigabitin ethernet-yhteyttä yhdellä parikaapelilla, joten kyse on kevyestä ratkaisusta paitsi jakaa HD-videota ajoneuvossa, myös yhdistää ADAS-järjestelmät auton telematiikkaverkkoon.

802.11p-tekniikan avulla Marvellin uusi piiri tukee esimerkiksi Yhdysvaltain tieliikenneviranomaisen (NHTSA, National Highway Traffic Safety Administration) turvamääryksiä, jotka velvoittavat ajoneuvot tulevaisuudessa hälyttämään onnettomuuksista ja vikatilanteissa.

Piirisarja tukee Androidia, linuxia ja QNX-käyttöjärjestelmää.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template