JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nettiä käytetään autoissa jo nyt, mutta tulevaisuudessa yhteydet paranevat ja tulevat älykkäämmiksi. Marvell on esitellyt ensimmäisen autoihin räätälöidyn piirisarjan, joka tuo ajoneuvoihin bluetooth- ja wifi-yhteydet sekä autojen välisiin V2V-yhteyksiin että ajoneuvon ja verkon välisiin V2I-yhteyksiin.

88W8987xA-piirisarja on ensimmäinen ajoneuvon ympäristöön kvalifioitu piiri, joka tukee 802-11p-tekniikkaa. P-lisäys on normaaliin wifiin tehty parannus, jonka ansiosta yhteys tulee myös älykkäitä liikenne- eli ITS-järjestelmiä (intelligent transport systems).

Marvellin valikoimassa on myös autoihin räätälöity Ethernet-vastaanotin, joten yhtiön piireillä voidaan toteuttaa kokonainen ajoneuvon kiinteä ja langaton verkko. 88Q2112-piiri tukee gigabitin ethernet-yhteyttä yhdellä parikaapelilla, joten kyse on kevyestä ratkaisusta paitsi jakaa HD-videota ajoneuvossa, myös yhdistää ADAS-järjestelmät auton telematiikkaverkkoon.

802.11p-tekniikan avulla Marvellin uusi piiri tukee esimerkiksi Yhdysvaltain tieliikenneviranomaisen (NHTSA, National Highway Traffic Safety Administration) turvamääryksiä, jotka velvoittavat ajoneuvot tulevaisuudessa hälyttämään onnettomuuksista ja vikatilanteissa.

Piirisarja tukee Androidia, linuxia ja QNX-käyttöjärjestelmää.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template