JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nettiä käytetään autoissa jo nyt, mutta tulevaisuudessa yhteydet paranevat ja tulevat älykkäämmiksi. Marvell on esitellyt ensimmäisen autoihin räätälöidyn piirisarjan, joka tuo ajoneuvoihin bluetooth- ja wifi-yhteydet sekä autojen välisiin V2V-yhteyksiin että ajoneuvon ja verkon välisiin V2I-yhteyksiin.

88W8987xA-piirisarja on ensimmäinen ajoneuvon ympäristöön kvalifioitu piiri, joka tukee 802-11p-tekniikkaa. P-lisäys on normaaliin wifiin tehty parannus, jonka ansiosta yhteys tulee myös älykkäitä liikenne- eli ITS-järjestelmiä (intelligent transport systems).

Marvellin valikoimassa on myös autoihin räätälöity Ethernet-vastaanotin, joten yhtiön piireillä voidaan toteuttaa kokonainen ajoneuvon kiinteä ja langaton verkko. 88Q2112-piiri tukee gigabitin ethernet-yhteyttä yhdellä parikaapelilla, joten kyse on kevyestä ratkaisusta paitsi jakaa HD-videota ajoneuvossa, myös yhdistää ADAS-järjestelmät auton telematiikkaverkkoon.

802.11p-tekniikan avulla Marvellin uusi piiri tukee esimerkiksi Yhdysvaltain tieliikenneviranomaisen (NHTSA, National Highway Traffic Safety Administration) turvamääryksiä, jotka velvoittavat ajoneuvot tulevaisuudessa hälyttämään onnettomuuksista ja vikatilanteissa.

Piirisarja tukee Androidia, linuxia ja QNX-käyttöjärjestelmää.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template