JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologiateollisuus ilmaisi viimeksi eilen huolensa alan yritysten heikosta kannattavuudesta. 10 vuodessa alalta on hävinnyt 40 tuhatta työpaikkaa ja 20 miljardia euroa vientituloja. Lohjalaisen konepajan Mecra Oy:n esimerkki osoittaa, että Suomessakin voi pärjätä tuotannossa.

Mecra on konepajateollisuuden sopimusvalmistaja, joka tänään uutisoi pitkästä valmistussopimuksesta Five Watts Oy -nimisen startupin kanssa. Mecra koneistaa 5Watss Zaurac -ledityövalojen ulkokuoret.

Sopimus on hyvä esimerkki muille siitä, miten valmistava teollisuus voi Suomessa pärjätä. Ledityövalo on hightech-tuote, jonka tuotanto halutaan pitää Suomessa laadun vuoksi. Mecran kannalta sopimus merkitsee uusia investointeja ja rekrytointeja, jahka 5Watts-työvalot lyövät läpi markkinoilla.

Mecra koneistaa työvalon alumiinikuoren, jonka ensisijainen tarkoitus on hävittää lämpöä sekä kestää kovia iskuja, kulutusta ja kemiallista rasitusta. Mecran keväällä hankima uusi koneistuskeskus Makino a61 nx on valjastettu työhön syksystä eteenpäin.

Sekä Mecran toimitusjohtaja tuomas Patanen (kuvassa vas.) että Five Wattsin hankintapäällikkö John Morelius uskovat suomalaiseen huippulaatuun ja haluun pitää työpaikat Suomessa. - On huikeaa, että massavalmistusta tekevät yritykset uskovat että Suomessa pystytään tekemään ehdotonta laatua järkevillä kustannuksilla, Patanen sanoo.

Kumppanuus on 17 henkilöä työllistävälle Mecralle ensi vuoden aikana miljoonan euron arvoinen. Jo ensi vaiheessa 5Watts -ledityövalojen tilaukset työllistävät Mecrassa kolme työntekijää täyspäiväisesti.

5Watts Zaurac 4-30 on uuden sukupolven kovaan käyttöön suunniteltu ledityövalo, jonka luonnonvaloa jäljittelevä valo ei rasita silmiä pitkissäkään työvuoroissa. Uusimman ledi- ja virransäästöteknologian myötä lampun hyötysuhde on tämänhetkisten markkinoiden korkeimpia. 5Watts Zaurac 4-30 -valoa käytetään muun muassa kaivos-, metsä- ja meriteollisuudessa sekä maanrakennuksessa – kaikissa koneissa, joiden käyttäjät tarvitsevat parasta mahdollista valoa.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template