JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologiateollisuus ilmaisi viimeksi eilen huolensa alan yritysten heikosta kannattavuudesta. 10 vuodessa alalta on hävinnyt 40 tuhatta työpaikkaa ja 20 miljardia euroa vientituloja. Lohjalaisen konepajan Mecra Oy:n esimerkki osoittaa, että Suomessakin voi pärjätä tuotannossa.

Mecra on konepajateollisuuden sopimusvalmistaja, joka tänään uutisoi pitkästä valmistussopimuksesta Five Watts Oy -nimisen startupin kanssa. Mecra koneistaa 5Watss Zaurac -ledityövalojen ulkokuoret.

Sopimus on hyvä esimerkki muille siitä, miten valmistava teollisuus voi Suomessa pärjätä. Ledityövalo on hightech-tuote, jonka tuotanto halutaan pitää Suomessa laadun vuoksi. Mecran kannalta sopimus merkitsee uusia investointeja ja rekrytointeja, jahka 5Watts-työvalot lyövät läpi markkinoilla.

Mecra koneistaa työvalon alumiinikuoren, jonka ensisijainen tarkoitus on hävittää lämpöä sekä kestää kovia iskuja, kulutusta ja kemiallista rasitusta. Mecran keväällä hankima uusi koneistuskeskus Makino a61 nx on valjastettu työhön syksystä eteenpäin.

Sekä Mecran toimitusjohtaja tuomas Patanen (kuvassa vas.) että Five Wattsin hankintapäällikkö John Morelius uskovat suomalaiseen huippulaatuun ja haluun pitää työpaikat Suomessa. - On huikeaa, että massavalmistusta tekevät yritykset uskovat että Suomessa pystytään tekemään ehdotonta laatua järkevillä kustannuksilla, Patanen sanoo.

Kumppanuus on 17 henkilöä työllistävälle Mecralle ensi vuoden aikana miljoonan euron arvoinen. Jo ensi vaiheessa 5Watts -ledityövalojen tilaukset työllistävät Mecrassa kolme työntekijää täyspäiväisesti.

5Watts Zaurac 4-30 on uuden sukupolven kovaan käyttöön suunniteltu ledityövalo, jonka luonnonvaloa jäljittelevä valo ei rasita silmiä pitkissäkään työvuoroissa. Uusimman ledi- ja virransäästöteknologian myötä lampun hyötysuhde on tämänhetkisten markkinoiden korkeimpia. 5Watts Zaurac 4-30 -valoa käytetään muun muassa kaivos-, metsä- ja meriteollisuudessa sekä maanrakennuksessa – kaikissa koneissa, joiden käyttäjät tarvitsevat parasta mahdollista valoa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template