JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Teknologiateollisuus ilmaisi viimeksi eilen huolensa alan yritysten heikosta kannattavuudesta. 10 vuodessa alalta on hävinnyt 40 tuhatta työpaikkaa ja 20 miljardia euroa vientituloja. Lohjalaisen konepajan Mecra Oy:n esimerkki osoittaa, että Suomessakin voi pärjätä tuotannossa.

Mecra on konepajateollisuuden sopimusvalmistaja, joka tänään uutisoi pitkästä valmistussopimuksesta Five Watts Oy -nimisen startupin kanssa. Mecra koneistaa 5Watss Zaurac -ledityövalojen ulkokuoret.

Sopimus on hyvä esimerkki muille siitä, miten valmistava teollisuus voi Suomessa pärjätä. Ledityövalo on hightech-tuote, jonka tuotanto halutaan pitää Suomessa laadun vuoksi. Mecran kannalta sopimus merkitsee uusia investointeja ja rekrytointeja, jahka 5Watts-työvalot lyövät läpi markkinoilla.

Mecra koneistaa työvalon alumiinikuoren, jonka ensisijainen tarkoitus on hävittää lämpöä sekä kestää kovia iskuja, kulutusta ja kemiallista rasitusta. Mecran keväällä hankima uusi koneistuskeskus Makino a61 nx on valjastettu työhön syksystä eteenpäin.

Sekä Mecran toimitusjohtaja tuomas Patanen (kuvassa vas.) että Five Wattsin hankintapäällikkö John Morelius uskovat suomalaiseen huippulaatuun ja haluun pitää työpaikat Suomessa. - On huikeaa, että massavalmistusta tekevät yritykset uskovat että Suomessa pystytään tekemään ehdotonta laatua järkevillä kustannuksilla, Patanen sanoo.

Kumppanuus on 17 henkilöä työllistävälle Mecralle ensi vuoden aikana miljoonan euron arvoinen. Jo ensi vaiheessa 5Watts -ledityövalojen tilaukset työllistävät Mecrassa kolme työntekijää täyspäiväisesti.

5Watts Zaurac 4-30 on uuden sukupolven kovaan käyttöön suunniteltu ledityövalo, jonka luonnonvaloa jäljittelevä valo ei rasita silmiä pitkissäkään työvuoroissa. Uusimman ledi- ja virransäästöteknologian myötä lampun hyötysuhde on tämänhetkisten markkinoiden korkeimpia. 5Watts Zaurac 4-30 -valoa käytetään muun muassa kaivos-, metsä- ja meriteollisuudessa sekä maanrakennuksessa – kaikissa koneissa, joiden käyttäjät tarvitsevat parasta mahdollista valoa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template