JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologiateollisuus ilmaisi viimeksi eilen huolensa alan yritysten heikosta kannattavuudesta. 10 vuodessa alalta on hävinnyt 40 tuhatta työpaikkaa ja 20 miljardia euroa vientituloja. Lohjalaisen konepajan Mecra Oy:n esimerkki osoittaa, että Suomessakin voi pärjätä tuotannossa.

Mecra on konepajateollisuuden sopimusvalmistaja, joka tänään uutisoi pitkästä valmistussopimuksesta Five Watts Oy -nimisen startupin kanssa. Mecra koneistaa 5Watss Zaurac -ledityövalojen ulkokuoret.

Sopimus on hyvä esimerkki muille siitä, miten valmistava teollisuus voi Suomessa pärjätä. Ledityövalo on hightech-tuote, jonka tuotanto halutaan pitää Suomessa laadun vuoksi. Mecran kannalta sopimus merkitsee uusia investointeja ja rekrytointeja, jahka 5Watts-työvalot lyövät läpi markkinoilla.

Mecra koneistaa työvalon alumiinikuoren, jonka ensisijainen tarkoitus on hävittää lämpöä sekä kestää kovia iskuja, kulutusta ja kemiallista rasitusta. Mecran keväällä hankima uusi koneistuskeskus Makino a61 nx on valjastettu työhön syksystä eteenpäin.

Sekä Mecran toimitusjohtaja tuomas Patanen (kuvassa vas.) että Five Wattsin hankintapäällikkö John Morelius uskovat suomalaiseen huippulaatuun ja haluun pitää työpaikat Suomessa. - On huikeaa, että massavalmistusta tekevät yritykset uskovat että Suomessa pystytään tekemään ehdotonta laatua järkevillä kustannuksilla, Patanen sanoo.

Kumppanuus on 17 henkilöä työllistävälle Mecralle ensi vuoden aikana miljoonan euron arvoinen. Jo ensi vaiheessa 5Watts -ledityövalojen tilaukset työllistävät Mecrassa kolme työntekijää täyspäiväisesti.

5Watts Zaurac 4-30 on uuden sukupolven kovaan käyttöön suunniteltu ledityövalo, jonka luonnonvaloa jäljittelevä valo ei rasita silmiä pitkissäkään työvuoroissa. Uusimman ledi- ja virransäästöteknologian myötä lampun hyötysuhde on tämänhetkisten markkinoiden korkeimpia. 5Watts Zaurac 4-30 -valoa käytetään muun muassa kaivos-, metsä- ja meriteollisuudessa sekä maanrakennuksessa – kaikissa koneissa, joiden käyttäjät tarvitsevat parasta mahdollista valoa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template