JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Teknologiateollisuus ilmaisi viimeksi eilen huolensa alan yritysten heikosta kannattavuudesta. 10 vuodessa alalta on hävinnyt 40 tuhatta työpaikkaa ja 20 miljardia euroa vientituloja. Lohjalaisen konepajan Mecra Oy:n esimerkki osoittaa, että Suomessakin voi pärjätä tuotannossa.

Mecra on konepajateollisuuden sopimusvalmistaja, joka tänään uutisoi pitkästä valmistussopimuksesta Five Watts Oy -nimisen startupin kanssa. Mecra koneistaa 5Watss Zaurac -ledityövalojen ulkokuoret.

Sopimus on hyvä esimerkki muille siitä, miten valmistava teollisuus voi Suomessa pärjätä. Ledityövalo on hightech-tuote, jonka tuotanto halutaan pitää Suomessa laadun vuoksi. Mecran kannalta sopimus merkitsee uusia investointeja ja rekrytointeja, jahka 5Watts-työvalot lyövät läpi markkinoilla.

Mecra koneistaa työvalon alumiinikuoren, jonka ensisijainen tarkoitus on hävittää lämpöä sekä kestää kovia iskuja, kulutusta ja kemiallista rasitusta. Mecran keväällä hankima uusi koneistuskeskus Makino a61 nx on valjastettu työhön syksystä eteenpäin.

Sekä Mecran toimitusjohtaja tuomas Patanen (kuvassa vas.) että Five Wattsin hankintapäällikkö John Morelius uskovat suomalaiseen huippulaatuun ja haluun pitää työpaikat Suomessa. - On huikeaa, että massavalmistusta tekevät yritykset uskovat että Suomessa pystytään tekemään ehdotonta laatua järkevillä kustannuksilla, Patanen sanoo.

Kumppanuus on 17 henkilöä työllistävälle Mecralle ensi vuoden aikana miljoonan euron arvoinen. Jo ensi vaiheessa 5Watts -ledityövalojen tilaukset työllistävät Mecrassa kolme työntekijää täyspäiväisesti.

5Watts Zaurac 4-30 on uuden sukupolven kovaan käyttöön suunniteltu ledityövalo, jonka luonnonvaloa jäljittelevä valo ei rasita silmiä pitkissäkään työvuoroissa. Uusimman ledi- ja virransäästöteknologian myötä lampun hyötysuhde on tämänhetkisten markkinoiden korkeimpia. 5Watts Zaurac 4-30 -valoa käytetään muun muassa kaivos-, metsä- ja meriteollisuudessa sekä maanrakennuksessa – kaikissa koneissa, joiden käyttäjät tarvitsevat parasta mahdollista valoa.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template