JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ollos huoleton, älypuhelimen omistaja. Tulevaisuudessa älypuhelimen voi ladata muutamassa sekunnissa täyteen kapasiteettiin. Ratkaisu perustuu Drexelin yliopistossa kehitettyyn uuteen elektrodimateriaaliin.

Drexelin materiaalitieteiden laitoksella on kehitetty uusi, erittäin johtava kaksiulotteinen materiaali, jolle on annettu nimeksi MXene. Sen avulla akuista tulee käytännössä yhtä nopeita kuin superkondensaattoreista.

Tutkimuslöydökset raportoitiin Nature-lehden uudessa numerossa. Raportti käytännössä kumoaa vanhan uskomuksen, jonka mukaan kemiallinen varaaminen on aina paljon hitaampaa kuin superkonkissa käytetty fyysinen varaaminen.

Tutkijoiden mukaan avain supernopeaan lataamiseen on elektrodin suunnittelussa. Niiden kautta energiaa varastoidaan akkuun ja toisaalta myös vapautetaan laitteen järjestelmän sähkövirraksi. Ideaalitilanteessa elektrodi mahdollistaisi hyvin nopean lataamisen ja suuren varauskapasiteetin.

MXene-materiaali on erittäin voimakkaasti sähköä johtavaa. Ohuita MXene-rakenteita voidaan ladata muutamissa kymmenissä millisekunneissa. Tämän ansiosta kokonaisia akkuja voitaisiin ladata muutamissa sekunneissa. Toisin kuin superkondensaattoreissa akuissa olisi kuitenkin paljon varauskapasiteettia.

Drexelissä kehitetyssä MXene-elektrodissa on lukuisia huokoisia makroaukkoja, joiden kautta ionit voivat matkata paljon nykyelektrodeja nopeammin. Tutkijat kuvaavat tätä ionien reittiä monikaistaiseksi moottoritieksi nykyisten "yksikaistaisten pikkuteiden" sijaan.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template