JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ollos huoleton, älypuhelimen omistaja. Tulevaisuudessa älypuhelimen voi ladata muutamassa sekunnissa täyteen kapasiteettiin. Ratkaisu perustuu Drexelin yliopistossa kehitettyyn uuteen elektrodimateriaaliin.

Drexelin materiaalitieteiden laitoksella on kehitetty uusi, erittäin johtava kaksiulotteinen materiaali, jolle on annettu nimeksi MXene. Sen avulla akuista tulee käytännössä yhtä nopeita kuin superkondensaattoreista.

Tutkimuslöydökset raportoitiin Nature-lehden uudessa numerossa. Raportti käytännössä kumoaa vanhan uskomuksen, jonka mukaan kemiallinen varaaminen on aina paljon hitaampaa kuin superkonkissa käytetty fyysinen varaaminen.

Tutkijoiden mukaan avain supernopeaan lataamiseen on elektrodin suunnittelussa. Niiden kautta energiaa varastoidaan akkuun ja toisaalta myös vapautetaan laitteen järjestelmän sähkövirraksi. Ideaalitilanteessa elektrodi mahdollistaisi hyvin nopean lataamisen ja suuren varauskapasiteetin.

MXene-materiaali on erittäin voimakkaasti sähköä johtavaa. Ohuita MXene-rakenteita voidaan ladata muutamissa kymmenissä millisekunneissa. Tämän ansiosta kokonaisia akkuja voitaisiin ladata muutamissa sekunneissa. Toisin kuin superkondensaattoreissa akuissa olisi kuitenkin paljon varauskapasiteettia.

Drexelissä kehitetyssä MXene-elektrodissa on lukuisia huokoisia makroaukkoja, joiden kautta ionit voivat matkata paljon nykyelektrodeja nopeammin. Tutkijat kuvaavat tätä ionien reittiä monikaistaiseksi moottoritieksi nykyisten "yksikaistaisten pikkuteiden" sijaan.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template