JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ollos huoleton, älypuhelimen omistaja. Tulevaisuudessa älypuhelimen voi ladata muutamassa sekunnissa täyteen kapasiteettiin. Ratkaisu perustuu Drexelin yliopistossa kehitettyyn uuteen elektrodimateriaaliin.

Drexelin materiaalitieteiden laitoksella on kehitetty uusi, erittäin johtava kaksiulotteinen materiaali, jolle on annettu nimeksi MXene. Sen avulla akuista tulee käytännössä yhtä nopeita kuin superkondensaattoreista.

Tutkimuslöydökset raportoitiin Nature-lehden uudessa numerossa. Raportti käytännössä kumoaa vanhan uskomuksen, jonka mukaan kemiallinen varaaminen on aina paljon hitaampaa kuin superkonkissa käytetty fyysinen varaaminen.

Tutkijoiden mukaan avain supernopeaan lataamiseen on elektrodin suunnittelussa. Niiden kautta energiaa varastoidaan akkuun ja toisaalta myös vapautetaan laitteen järjestelmän sähkövirraksi. Ideaalitilanteessa elektrodi mahdollistaisi hyvin nopean lataamisen ja suuren varauskapasiteetin.

MXene-materiaali on erittäin voimakkaasti sähköä johtavaa. Ohuita MXene-rakenteita voidaan ladata muutamissa kymmenissä millisekunneissa. Tämän ansiosta kokonaisia akkuja voitaisiin ladata muutamissa sekunneissa. Toisin kuin superkondensaattoreissa akuissa olisi kuitenkin paljon varauskapasiteettia.

Drexelissä kehitetyssä MXene-elektrodissa on lukuisia huokoisia makroaukkoja, joiden kautta ionit voivat matkata paljon nykyelektrodeja nopeammin. Tutkijat kuvaavat tätä ionien reittiä monikaistaiseksi moottoritieksi nykyisten "yksikaistaisten pikkuteiden" sijaan.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template