JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Ollos huoleton, älypuhelimen omistaja. Tulevaisuudessa älypuhelimen voi ladata muutamassa sekunnissa täyteen kapasiteettiin. Ratkaisu perustuu Drexelin yliopistossa kehitettyyn uuteen elektrodimateriaaliin.

Drexelin materiaalitieteiden laitoksella on kehitetty uusi, erittäin johtava kaksiulotteinen materiaali, jolle on annettu nimeksi MXene. Sen avulla akuista tulee käytännössä yhtä nopeita kuin superkondensaattoreista.

Tutkimuslöydökset raportoitiin Nature-lehden uudessa numerossa. Raportti käytännössä kumoaa vanhan uskomuksen, jonka mukaan kemiallinen varaaminen on aina paljon hitaampaa kuin superkonkissa käytetty fyysinen varaaminen.

Tutkijoiden mukaan avain supernopeaan lataamiseen on elektrodin suunnittelussa. Niiden kautta energiaa varastoidaan akkuun ja toisaalta myös vapautetaan laitteen järjestelmän sähkövirraksi. Ideaalitilanteessa elektrodi mahdollistaisi hyvin nopean lataamisen ja suuren varauskapasiteetin.

MXene-materiaali on erittäin voimakkaasti sähköä johtavaa. Ohuita MXene-rakenteita voidaan ladata muutamissa kymmenissä millisekunneissa. Tämän ansiosta kokonaisia akkuja voitaisiin ladata muutamissa sekunneissa. Toisin kuin superkondensaattoreissa akuissa olisi kuitenkin paljon varauskapasiteettia.

Drexelissä kehitetyssä MXene-elektrodissa on lukuisia huokoisia makroaukkoja, joiden kautta ionit voivat matkata paljon nykyelektrodeja nopeammin. Tutkijat kuvaavat tätä ionien reittiä monikaistaiseksi moottoritieksi nykyisten "yksikaistaisten pikkuteiden" sijaan.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template