JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erilaiset IoT-laitteet kuten etäluettavat älysähkömittarit pitää ennen pitkää siirtää 4G-verkkoon, mikäli yhteydeksi ei valita jotain muuta IoT-linkkiä. Portugalissa on nyt otettu tärkeä ensimmäinen askel, kun käyttöön on otettu ensimmäinen NB-IoT-tekniikkaa hyödyntävä älymittari.

Asialla ovat NOS-operaattori ja Huawei. Modeemin uuteen laitteeseen on toimittanut sveitsiläinen u-blox. Mittarilla onnistuu paitsi kulutuksen seuranta myös sähköverkon tilan analyysi, yritykset kertovat.

NB-IoT on 3GPP-määrityksiin lisätty laajennus 4G-taajuuksilla toimiviin yhteyksiin. Se toimii 180 kilohertsin levyisellä kanavalla muun 4G-datan seassa. Tekniikka sopii hyvin yhteyksiin, jossa datansiirtoon riittää sadan kilobitin sekuntinopeus silloin tällöin.

NB-IoT:llä on monia etuja vanhoihin GSM-mokkuloihin nähden. Signaali on 20 desibeliä vahvempi, joten laitteet saadaan kuulumaan paremmin. Yhteen LTE-soluun voidaan lisäksi sijoittaa satatuhatta NB-IoT-yhteyttä, joten kapasiteetti ei lopu kesken.

Ensimmäinen NB-IoT-sähkömittari asennettiin Lissaboniin Parque das Naçõesin kuapunginosaan.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template