JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erilaiset IoT-laitteet kuten etäluettavat älysähkömittarit pitää ennen pitkää siirtää 4G-verkkoon, mikäli yhteydeksi ei valita jotain muuta IoT-linkkiä. Portugalissa on nyt otettu tärkeä ensimmäinen askel, kun käyttöön on otettu ensimmäinen NB-IoT-tekniikkaa hyödyntävä älymittari.

Asialla ovat NOS-operaattori ja Huawei. Modeemin uuteen laitteeseen on toimittanut sveitsiläinen u-blox. Mittarilla onnistuu paitsi kulutuksen seuranta myös sähköverkon tilan analyysi, yritykset kertovat.

NB-IoT on 3GPP-määrityksiin lisätty laajennus 4G-taajuuksilla toimiviin yhteyksiin. Se toimii 180 kilohertsin levyisellä kanavalla muun 4G-datan seassa. Tekniikka sopii hyvin yhteyksiin, jossa datansiirtoon riittää sadan kilobitin sekuntinopeus silloin tällöin.

NB-IoT:llä on monia etuja vanhoihin GSM-mokkuloihin nähden. Signaali on 20 desibeliä vahvempi, joten laitteet saadaan kuulumaan paremmin. Yhteen LTE-soluun voidaan lisäksi sijoittaa satatuhatta NB-IoT-yhteyttä, joten kapasiteetti ei lopu kesken.

Ensimmäinen NB-IoT-sähkömittari asennettiin Lissaboniin Parque das Naçõesin kuapunginosaan.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template