JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erilaiset IoT-laitteet kuten etäluettavat älysähkömittarit pitää ennen pitkää siirtää 4G-verkkoon, mikäli yhteydeksi ei valita jotain muuta IoT-linkkiä. Portugalissa on nyt otettu tärkeä ensimmäinen askel, kun käyttöön on otettu ensimmäinen NB-IoT-tekniikkaa hyödyntävä älymittari.

Asialla ovat NOS-operaattori ja Huawei. Modeemin uuteen laitteeseen on toimittanut sveitsiläinen u-blox. Mittarilla onnistuu paitsi kulutuksen seuranta myös sähköverkon tilan analyysi, yritykset kertovat.

NB-IoT on 3GPP-määrityksiin lisätty laajennus 4G-taajuuksilla toimiviin yhteyksiin. Se toimii 180 kilohertsin levyisellä kanavalla muun 4G-datan seassa. Tekniikka sopii hyvin yhteyksiin, jossa datansiirtoon riittää sadan kilobitin sekuntinopeus silloin tällöin.

NB-IoT:llä on monia etuja vanhoihin GSM-mokkuloihin nähden. Signaali on 20 desibeliä vahvempi, joten laitteet saadaan kuulumaan paremmin. Yhteen LTE-soluun voidaan lisäksi sijoittaa satatuhatta NB-IoT-yhteyttä, joten kapasiteetti ei lopu kesken.

Ensimmäinen NB-IoT-sähkömittari asennettiin Lissaboniin Parque das Naçõesin kuapunginosaan.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template