JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Erilaiset IoT-laitteet kuten etäluettavat älysähkömittarit pitää ennen pitkää siirtää 4G-verkkoon, mikäli yhteydeksi ei valita jotain muuta IoT-linkkiä. Portugalissa on nyt otettu tärkeä ensimmäinen askel, kun käyttöön on otettu ensimmäinen NB-IoT-tekniikkaa hyödyntävä älymittari.

Asialla ovat NOS-operaattori ja Huawei. Modeemin uuteen laitteeseen on toimittanut sveitsiläinen u-blox. Mittarilla onnistuu paitsi kulutuksen seuranta myös sähköverkon tilan analyysi, yritykset kertovat.

NB-IoT on 3GPP-määrityksiin lisätty laajennus 4G-taajuuksilla toimiviin yhteyksiin. Se toimii 180 kilohertsin levyisellä kanavalla muun 4G-datan seassa. Tekniikka sopii hyvin yhteyksiin, jossa datansiirtoon riittää sadan kilobitin sekuntinopeus silloin tällöin.

NB-IoT:llä on monia etuja vanhoihin GSM-mokkuloihin nähden. Signaali on 20 desibeliä vahvempi, joten laitteet saadaan kuulumaan paremmin. Yhteen LTE-soluun voidaan lisäksi sijoittaa satatuhatta NB-IoT-yhteyttä, joten kapasiteetti ei lopu kesken.

Ensimmäinen NB-IoT-sähkömittari asennettiin Lissaboniin Parque das Naçõesin kuapunginosaan.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template