JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Kiinalainen Jide Technology ehti lähes kolmen vuoden ajan kehittää Androidista x86-koneissa toimivaa versiota. Visiossa markkinoille piti tuoda laitteita, joissa Androidia voisi ajaa rinnan Windowsin tai MacOS:n ohella. Nyt projekti on kuluttajien osalta lopetettu.

Jiden kehittämä Remix OS on x86-koneella toimiva Android-käyttöjärjestelmä, johon on lisätty sovellusten skaalautuminen ja rinnakkaisajo, tiedostojärjestelmä ja tehtäväpalkki. Sen käyttö onnistui liveversiona USB-tikulta.

Vuonna 2014 aloitettu projekti ehti Remix Mini -laitteeksi asti, joka on pieni PC-boksi. Sitä ei kuitenkaan koskaan tuotu länsimarkkinoille myyntiin.

Remix OS 2 -versio toimii myös Macilla (ks. https://www.youtube.com/watch?v=TSpF9--bdms), mutta tällöin Android-sovelluksia pitää asentaa apk-tiedostoina. Play-kauppaan pääsyä ei ole.

Tietysti ajatus kiinalaisesta Android-pohjaisesta käyttöjärjestelmästä oli jo alun perin hieman arveluttava. Nyt arvuuttelu on kuitenkin ohi, koska hanke on päätetty lopettaa.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template