JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Kiinalainen Jide Technology ehti lähes kolmen vuoden ajan kehittää Androidista x86-koneissa toimivaa versiota. Visiossa markkinoille piti tuoda laitteita, joissa Androidia voisi ajaa rinnan Windowsin tai MacOS:n ohella. Nyt projekti on kuluttajien osalta lopetettu.

Jiden kehittämä Remix OS on x86-koneella toimiva Android-käyttöjärjestelmä, johon on lisätty sovellusten skaalautuminen ja rinnakkaisajo, tiedostojärjestelmä ja tehtäväpalkki. Sen käyttö onnistui liveversiona USB-tikulta.

Vuonna 2014 aloitettu projekti ehti Remix Mini -laitteeksi asti, joka on pieni PC-boksi. Sitä ei kuitenkaan koskaan tuotu länsimarkkinoille myyntiin.

Remix OS 2 -versio toimii myös Macilla (ks. https://www.youtube.com/watch?v=TSpF9--bdms), mutta tällöin Android-sovelluksia pitää asentaa apk-tiedostoina. Play-kauppaan pääsyä ei ole.

Tietysti ajatus kiinalaisesta Android-pohjaisesta käyttöjärjestelmästä oli jo alun perin hieman arveluttava. Nyt arvuuttelu on kuitenkin ohi, koska hanke on päätetty lopettaa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
23hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template