JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen Jide Technology ehti lähes kolmen vuoden ajan kehittää Androidista x86-koneissa toimivaa versiota. Visiossa markkinoille piti tuoda laitteita, joissa Androidia voisi ajaa rinnan Windowsin tai MacOS:n ohella. Nyt projekti on kuluttajien osalta lopetettu.

Jiden kehittämä Remix OS on x86-koneella toimiva Android-käyttöjärjestelmä, johon on lisätty sovellusten skaalautuminen ja rinnakkaisajo, tiedostojärjestelmä ja tehtäväpalkki. Sen käyttö onnistui liveversiona USB-tikulta.

Vuonna 2014 aloitettu projekti ehti Remix Mini -laitteeksi asti, joka on pieni PC-boksi. Sitä ei kuitenkaan koskaan tuotu länsimarkkinoille myyntiin.

Remix OS 2 -versio toimii myös Macilla (ks. https://www.youtube.com/watch?v=TSpF9--bdms), mutta tällöin Android-sovelluksia pitää asentaa apk-tiedostoina. Play-kauppaan pääsyä ei ole.

Tietysti ajatus kiinalaisesta Android-pohjaisesta käyttöjärjestelmästä oli jo alun perin hieman arveluttava. Nyt arvuuttelu on kuitenkin ohi, koska hanke on päätetty lopettaa.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Digitalisointi etenee tehomuuntimiin

Monimutkaisen ja tehosyöpön tietotekniikan energiatehokkuutta pitää vielä parantaa, jotta asiakkaiden vaatimukset järjestelmien kustannustehokkuudesta ja ympäristövaikutuksista voidaan täyttää. Digitaalisesti toimivat tehomuuntimet ovat tärkeä osa näitä ratkaisuja.

Lue lisää...
 
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
24hreplyretweetfavorite
ETN_fi Teollisuus 4.0! Lopulta kaikki anturidata menee pilveen. https://t.co/9kYbKv9RPK … @SICK_Oy @Teknologiamessu
ETN_fi .@Teknologia17 ylsi ennätyslukuihin, mutta mietittävääkin on. https://t.co/solqTGVWEB
 
 

ny template