JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen Jide Technology ehti lähes kolmen vuoden ajan kehittää Androidista x86-koneissa toimivaa versiota. Visiossa markkinoille piti tuoda laitteita, joissa Androidia voisi ajaa rinnan Windowsin tai MacOS:n ohella. Nyt projekti on kuluttajien osalta lopetettu.

Jiden kehittämä Remix OS on x86-koneella toimiva Android-käyttöjärjestelmä, johon on lisätty sovellusten skaalautuminen ja rinnakkaisajo, tiedostojärjestelmä ja tehtäväpalkki. Sen käyttö onnistui liveversiona USB-tikulta.

Vuonna 2014 aloitettu projekti ehti Remix Mini -laitteeksi asti, joka on pieni PC-boksi. Sitä ei kuitenkaan koskaan tuotu länsimarkkinoille myyntiin.

Remix OS 2 -versio toimii myös Macilla (ks. https://www.youtube.com/watch?v=TSpF9--bdms), mutta tällöin Android-sovelluksia pitää asentaa apk-tiedostoina. Play-kauppaan pääsyä ei ole.

Tietysti ajatus kiinalaisesta Android-pohjaisesta käyttöjärjestelmästä oli jo alun perin hieman arveluttava. Nyt arvuuttelu on kuitenkin ohi, koska hanke on päätetty lopettaa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template