JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

LoRa ja Sigfox ovat kaksi tämän hetken suosituinta tekniikkaa IoT-solumjen yhdistämiseen verkkoon. Mutta entä jos yritys ei tiedä, kumpi tekniikka pitäisi valita? Ei hätää. Murata aikoo STMicroelectronicsin tuella lisätä Sigfox-yhteyden LoRa-moduuliinsa.

Muratan mukaan ratkaisu tuottaa moduulin, joka tarjoaa "parhaat molemmista maailmoista". Kun sama laitelausta tukee molempia tekniikoita, asiakas voi itse päättää mikä tekniikka tukee parhaiten sen sovellusta palveluvaatimusten ja kustannusten osalta.

Eri IoT-tekniikoilla on lopulta teknisesti melko vähän eroja. Suurimmat erot löytyvätkin bisnesmalleista. LoRa on avoin, kun Sigfox edellyttää sopimuksia verkkoja operoivien kanssa. Esimerkiksi Suomessa LoRa-verkko on Digitan ylläpitämä.

Muratan moduulin avulla laitevalmistaja voi kehittää molemmissa verkoissa toimivan ratkaisun, jonka samaa firmare-ohjelmistoa voidaan käyttää globaalisti.

Muratan ABX-tyypin moduuli perustuu STM32-ohjaimeen ja Semtechin SX1276-radiopiiriin. Sen nimellinen lähetysteho on +14 dBm, mutta sitä voidaan kasvattaa +20 dBm:een paremman peiton saamiseksi.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template