JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

LoRa ja Sigfox ovat kaksi tämän hetken suosituinta tekniikkaa IoT-solumjen yhdistämiseen verkkoon. Mutta entä jos yritys ei tiedä, kumpi tekniikka pitäisi valita? Ei hätää. Murata aikoo STMicroelectronicsin tuella lisätä Sigfox-yhteyden LoRa-moduuliinsa.

Muratan mukaan ratkaisu tuottaa moduulin, joka tarjoaa "parhaat molemmista maailmoista". Kun sama laitelausta tukee molempia tekniikoita, asiakas voi itse päättää mikä tekniikka tukee parhaiten sen sovellusta palveluvaatimusten ja kustannusten osalta.

Eri IoT-tekniikoilla on lopulta teknisesti melko vähän eroja. Suurimmat erot löytyvätkin bisnesmalleista. LoRa on avoin, kun Sigfox edellyttää sopimuksia verkkoja operoivien kanssa. Esimerkiksi Suomessa LoRa-verkko on Digitan ylläpitämä.

Muratan moduulin avulla laitevalmistaja voi kehittää molemmissa verkoissa toimivan ratkaisun, jonka samaa firmare-ohjelmistoa voidaan käyttää globaalisti.

Muratan ABX-tyypin moduuli perustuu STM32-ohjaimeen ja Semtechin SX1276-radiopiiriin. Sen nimellinen lähetysteho on +14 dBm, mutta sitä voidaan kasvattaa +20 dBm:een paremman peiton saamiseksi.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template