JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

LoRa ja Sigfox ovat kaksi tämän hetken suosituinta tekniikkaa IoT-solumjen yhdistämiseen verkkoon. Mutta entä jos yritys ei tiedä, kumpi tekniikka pitäisi valita? Ei hätää. Murata aikoo STMicroelectronicsin tuella lisätä Sigfox-yhteyden LoRa-moduuliinsa.

Muratan mukaan ratkaisu tuottaa moduulin, joka tarjoaa "parhaat molemmista maailmoista". Kun sama laitelausta tukee molempia tekniikoita, asiakas voi itse päättää mikä tekniikka tukee parhaiten sen sovellusta palveluvaatimusten ja kustannusten osalta.

Eri IoT-tekniikoilla on lopulta teknisesti melko vähän eroja. Suurimmat erot löytyvätkin bisnesmalleista. LoRa on avoin, kun Sigfox edellyttää sopimuksia verkkoja operoivien kanssa. Esimerkiksi Suomessa LoRa-verkko on Digitan ylläpitämä.

Muratan moduulin avulla laitevalmistaja voi kehittää molemmissa verkoissa toimivan ratkaisun, jonka samaa firmare-ohjelmistoa voidaan käyttää globaalisti.

Muratan ABX-tyypin moduuli perustuu STM32-ohjaimeen ja Semtechin SX1276-radiopiiriin. Sen nimellinen lähetysteho on +14 dBm, mutta sitä voidaan kasvattaa +20 dBm:een paremman peiton saamiseksi.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template