JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

LoRa ja Sigfox ovat kaksi tämän hetken suosituinta tekniikkaa IoT-solumjen yhdistämiseen verkkoon. Mutta entä jos yritys ei tiedä, kumpi tekniikka pitäisi valita? Ei hätää. Murata aikoo STMicroelectronicsin tuella lisätä Sigfox-yhteyden LoRa-moduuliinsa.

Muratan mukaan ratkaisu tuottaa moduulin, joka tarjoaa "parhaat molemmista maailmoista". Kun sama laitelausta tukee molempia tekniikoita, asiakas voi itse päättää mikä tekniikka tukee parhaiten sen sovellusta palveluvaatimusten ja kustannusten osalta.

Eri IoT-tekniikoilla on lopulta teknisesti melko vähän eroja. Suurimmat erot löytyvätkin bisnesmalleista. LoRa on avoin, kun Sigfox edellyttää sopimuksia verkkoja operoivien kanssa. Esimerkiksi Suomessa LoRa-verkko on Digitan ylläpitämä.

Muratan moduulin avulla laitevalmistaja voi kehittää molemmissa verkoissa toimivan ratkaisun, jonka samaa firmare-ohjelmistoa voidaan käyttää globaalisti.

Muratan ABX-tyypin moduuli perustuu STM32-ohjaimeen ja Semtechin SX1276-radiopiiriin. Sen nimellinen lähetysteho on +14 dBm, mutta sitä voidaan kasvattaa +20 dBm:een paremman peiton saamiseksi.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template