JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applella on oma MacOS-käyttöjärjestelmänsä ja Microsoft tekee läppäreitä oman Windowsinsa päälle, mutta on olemassa kolmaskin valmistaja, joka tekee markkinoille kannettavia tietokoneita omalla käyttöjärjestelmällä. Kyse on linux-koneita kehittävästä System76:sta ja sen uudesta Pop!_OS -käyttöjärjestelmästä.

On oikeastaan yllättävää, että niin harva laitevalmistaja on tuonut tarjolle oman käyttöjärjestelmänsä. Tämä kertoo ennen kaikkea Wintel-alustan ja myös Macin vahvasta asemasta.

System76 tunnetaan tehokkaiden linux-työasemien valmistajana. Kyse ei ole kuluttajalaitteista, sillä halvinkin malli maksaa tällä hetkellä 750 dollaria. Lisäksi valikoimissa on pöytäkoneita ja palvelimia, kaikki linuxia tottakai.

Nyt System76 on saanut valmiiksi oman linux-käyttöjärjestelmänsä. Ubuntuun pohjaava Pop!_OS lanseerataan virallisesti lokakuussa, mutta jo nyt ladattavissa on hyvin valmis versio.

Pop!_OS perustuu samaan 4.10-ytimeen kuin Ubuntu 17.04, mutta se tulee GNOME-työpöydällä. Se on monen mielestä Ubuntun Unityä parempi, ja onhan Canonical itsekin siirtymässä Unitystä GNOMEen vielä syksyn aikana.

Pop!_OS on hyvin pelkistetty linux-versio, mutta tyylikkäällä ikonipohjaisella työpöydällä varustettuna. Asennus onnistuu normaalisti levykuvasta USB-tikulta. ISO-tiedostolla on kokoa 1,62 gigatavua.

Lisätietoja löytyy System76:n sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Kelluvat mittauskanavat avainasemassa

Modernit puolijohteet mahdollistavat aikaisemmin saavuttamattomissa olleet hyötysuhteet ja tehotiheydet. Samanaikaisesti ne asettavat tehoelektroniikan kehittämisessä käytettäville testaus- ja mittauslaitteille suurempia vaatimuksia. Kelluvilla mittauskanavilla varustetut oskilloskoopit ovat ihanteellisia mittauslaitteita, jotka tarjoavat laajan kirjon laboratoriotason oskilloskoopin analysointimahdollisuuksia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
 
 

ny template