JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applella on oma MacOS-käyttöjärjestelmänsä ja Microsoft tekee läppäreitä oman Windowsinsa päälle, mutta on olemassa kolmaskin valmistaja, joka tekee markkinoille kannettavia tietokoneita omalla käyttöjärjestelmällä. Kyse on linux-koneita kehittävästä System76:sta ja sen uudesta Pop!_OS -käyttöjärjestelmästä.

On oikeastaan yllättävää, että niin harva laitevalmistaja on tuonut tarjolle oman käyttöjärjestelmänsä. Tämä kertoo ennen kaikkea Wintel-alustan ja myös Macin vahvasta asemasta.

System76 tunnetaan tehokkaiden linux-työasemien valmistajana. Kyse ei ole kuluttajalaitteista, sillä halvinkin malli maksaa tällä hetkellä 750 dollaria. Lisäksi valikoimissa on pöytäkoneita ja palvelimia, kaikki linuxia tottakai.

Nyt System76 on saanut valmiiksi oman linux-käyttöjärjestelmänsä. Ubuntuun pohjaava Pop!_OS lanseerataan virallisesti lokakuussa, mutta jo nyt ladattavissa on hyvin valmis versio.

Pop!_OS perustuu samaan 4.10-ytimeen kuin Ubuntu 17.04, mutta se tulee GNOME-työpöydällä. Se on monen mielestä Ubuntun Unityä parempi, ja onhan Canonical itsekin siirtymässä Unitystä GNOMEen vielä syksyn aikana.

Pop!_OS on hyvin pelkistetty linux-versio, mutta tyylikkäällä ikonipohjaisella työpöydällä varustettuna. Asennus onnistuu normaalisti levykuvasta USB-tikulta. ISO-tiedostolla on kokoa 1,62 gigatavua.

Lisätietoja löytyy System76:n sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template