JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Applella on oma MacOS-käyttöjärjestelmänsä ja Microsoft tekee läppäreitä oman Windowsinsa päälle, mutta on olemassa kolmaskin valmistaja, joka tekee markkinoille kannettavia tietokoneita omalla käyttöjärjestelmällä. Kyse on linux-koneita kehittävästä System76:sta ja sen uudesta Pop!_OS -käyttöjärjestelmästä.

On oikeastaan yllättävää, että niin harva laitevalmistaja on tuonut tarjolle oman käyttöjärjestelmänsä. Tämä kertoo ennen kaikkea Wintel-alustan ja myös Macin vahvasta asemasta.

System76 tunnetaan tehokkaiden linux-työasemien valmistajana. Kyse ei ole kuluttajalaitteista, sillä halvinkin malli maksaa tällä hetkellä 750 dollaria. Lisäksi valikoimissa on pöytäkoneita ja palvelimia, kaikki linuxia tottakai.

Nyt System76 on saanut valmiiksi oman linux-käyttöjärjestelmänsä. Ubuntuun pohjaava Pop!_OS lanseerataan virallisesti lokakuussa, mutta jo nyt ladattavissa on hyvin valmis versio.

Pop!_OS perustuu samaan 4.10-ytimeen kuin Ubuntu 17.04, mutta se tulee GNOME-työpöydällä. Se on monen mielestä Ubuntun Unityä parempi, ja onhan Canonical itsekin siirtymässä Unitystä GNOMEen vielä syksyn aikana.

Pop!_OS on hyvin pelkistetty linux-versio, mutta tyylikkäällä ikonipohjaisella työpöydällä varustettuna. Asennus onnistuu normaalisti levykuvasta USB-tikulta. ISO-tiedostolla on kokoa 1,62 gigatavua.

Lisätietoja löytyy System76:n sivuilta.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template