JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applella on oma MacOS-käyttöjärjestelmänsä ja Microsoft tekee läppäreitä oman Windowsinsa päälle, mutta on olemassa kolmaskin valmistaja, joka tekee markkinoille kannettavia tietokoneita omalla käyttöjärjestelmällä. Kyse on linux-koneita kehittävästä System76:sta ja sen uudesta Pop!_OS -käyttöjärjestelmästä.

On oikeastaan yllättävää, että niin harva laitevalmistaja on tuonut tarjolle oman käyttöjärjestelmänsä. Tämä kertoo ennen kaikkea Wintel-alustan ja myös Macin vahvasta asemasta.

System76 tunnetaan tehokkaiden linux-työasemien valmistajana. Kyse ei ole kuluttajalaitteista, sillä halvinkin malli maksaa tällä hetkellä 750 dollaria. Lisäksi valikoimissa on pöytäkoneita ja palvelimia, kaikki linuxia tottakai.

Nyt System76 on saanut valmiiksi oman linux-käyttöjärjestelmänsä. Ubuntuun pohjaava Pop!_OS lanseerataan virallisesti lokakuussa, mutta jo nyt ladattavissa on hyvin valmis versio.

Pop!_OS perustuu samaan 4.10-ytimeen kuin Ubuntu 17.04, mutta se tulee GNOME-työpöydällä. Se on monen mielestä Ubuntun Unityä parempi, ja onhan Canonical itsekin siirtymässä Unitystä GNOMEen vielä syksyn aikana.

Pop!_OS on hyvin pelkistetty linux-versio, mutta tyylikkäällä ikonipohjaisella työpöydällä varustettuna. Asennus onnistuu normaalisti levykuvasta USB-tikulta. ISO-tiedostolla on kokoa 1,62 gigatavua.

Lisätietoja löytyy System76:n sivuilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Digitalisointi etenee tehomuuntimiin

Monimutkaisen ja tehosyöpön tietotekniikan energiatehokkuutta pitää vielä parantaa, jotta asiakkaiden vaatimukset järjestelmien kustannustehokkuudesta ja ympäristövaikutuksista voidaan täyttää. Digitaalisesti toimivat tehomuuntimet ovat tärkeä osa näitä ratkaisuja.

Lue lisää...
 
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
24hreplyretweetfavorite
ETN_fi Teollisuus 4.0! Lopulta kaikki anturidata menee pilveen. https://t.co/9kYbKv9RPK … @SICK_Oy @Teknologiamessu
ETN_fi .@Teknologia17 ylsi ennätyslukuihin, mutta mietittävääkin on. https://t.co/solqTGVWEB
 
 

ny template