JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Applella on oma MacOS-käyttöjärjestelmänsä ja Microsoft tekee läppäreitä oman Windowsinsa päälle, mutta on olemassa kolmaskin valmistaja, joka tekee markkinoille kannettavia tietokoneita omalla käyttöjärjestelmällä. Kyse on linux-koneita kehittävästä System76:sta ja sen uudesta Pop!_OS -käyttöjärjestelmästä.

On oikeastaan yllättävää, että niin harva laitevalmistaja on tuonut tarjolle oman käyttöjärjestelmänsä. Tämä kertoo ennen kaikkea Wintel-alustan ja myös Macin vahvasta asemasta.

System76 tunnetaan tehokkaiden linux-työasemien valmistajana. Kyse ei ole kuluttajalaitteista, sillä halvinkin malli maksaa tällä hetkellä 750 dollaria. Lisäksi valikoimissa on pöytäkoneita ja palvelimia, kaikki linuxia tottakai.

Nyt System76 on saanut valmiiksi oman linux-käyttöjärjestelmänsä. Ubuntuun pohjaava Pop!_OS lanseerataan virallisesti lokakuussa, mutta jo nyt ladattavissa on hyvin valmis versio.

Pop!_OS perustuu samaan 4.10-ytimeen kuin Ubuntu 17.04, mutta se tulee GNOME-työpöydällä. Se on monen mielestä Ubuntun Unityä parempi, ja onhan Canonical itsekin siirtymässä Unitystä GNOMEen vielä syksyn aikana.

Pop!_OS on hyvin pelkistetty linux-versio, mutta tyylikkäällä ikonipohjaisella työpöydällä varustettuna. Asennus onnistuu normaalisti levykuvasta USB-tikulta. ISO-tiedostolla on kokoa 1,62 gigatavua.

Lisätietoja löytyy System76:n sivuilta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
23hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template