JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Painettu elektroniikka kehittyy nyt kovaa vauhtia. Ranskalainen Isorg on yhdessä FlexEnablen kanssa kehittänyt orgaaniselle alustalla toteutetun sormenjälkianturin, joka on erittäin herkkä ja tarkka. Se aistii valoa näkyvästä lähelle infrapunaa ja erottaa kuvioita 500 pikselin resoluutiolla yhdellä tuumalla.

Muoville toteutettu sormenjälkianturi on iso hyppäys eteenpäin biometrisessä tunnistamisessa. Anturi voidaan istuttaa lähes kaikenlaisille kolmiulotteisille pinnoille.

Anturi toimii vieläpä kaksitoimisesti: se lukee sormenpään kuviot ja vertaa suonia. Tuloksena on perinteisiä antureita parempi tarkkuus ja luotettavuus. Yhtiön mukaan se vastaa esimerkiksi FBI:n vaatimaan IQS-standardiin (Image Quality Standard).

Anturin ytimessä on orgaaninen fotodiodi eli valonilmaisin, joka valmistetaan painotekniikalla. Isorg aikoo ryhtyä valmistamaan anturikalvoaan uudessa tehtaassa Ranskan Limogesissa. Kaupallisesti kannattavaksi hankkeen tekee se, että anturit valmistetaan suurelle 7,62 x 8,13 millin kokoiselle subtraatille. Kalvon on 300 mikronia paksu.

Viime vuonna painetun elektroniikan markkinat olivat kooltaan noin 3,4 miljardia euroa. Vuoteen 2021 mennessä markkinoiden arvioidaan kasvavan 5,4 miljardiin euroon.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template