JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Painettu elektroniikka kehittyy nyt kovaa vauhtia. Ranskalainen Isorg on yhdessä FlexEnablen kanssa kehittänyt orgaaniselle alustalla toteutetun sormenjälkianturin, joka on erittäin herkkä ja tarkka. Se aistii valoa näkyvästä lähelle infrapunaa ja erottaa kuvioita 500 pikselin resoluutiolla yhdellä tuumalla.

Muoville toteutettu sormenjälkianturi on iso hyppäys eteenpäin biometrisessä tunnistamisessa. Anturi voidaan istuttaa lähes kaikenlaisille kolmiulotteisille pinnoille.

Anturi toimii vieläpä kaksitoimisesti: se lukee sormenpään kuviot ja vertaa suonia. Tuloksena on perinteisiä antureita parempi tarkkuus ja luotettavuus. Yhtiön mukaan se vastaa esimerkiksi FBI:n vaatimaan IQS-standardiin (Image Quality Standard).

Anturin ytimessä on orgaaninen fotodiodi eli valonilmaisin, joka valmistetaan painotekniikalla. Isorg aikoo ryhtyä valmistamaan anturikalvoaan uudessa tehtaassa Ranskan Limogesissa. Kaupallisesti kannattavaksi hankkeen tekee se, että anturit valmistetaan suurelle 7,62 x 8,13 millin kokoiselle subtraatille. Kalvon on 300 mikronia paksu.

Viime vuonna painetun elektroniikan markkinat olivat kooltaan noin 3,4 miljardia euroa. Vuoteen 2021 mennessä markkinoiden arvioidaan kasvavan 5,4 miljardiin euroon.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template