JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Painettu elektroniikka kehittyy nyt kovaa vauhtia. Ranskalainen Isorg on yhdessä FlexEnablen kanssa kehittänyt orgaaniselle alustalla toteutetun sormenjälkianturin, joka on erittäin herkkä ja tarkka. Se aistii valoa näkyvästä lähelle infrapunaa ja erottaa kuvioita 500 pikselin resoluutiolla yhdellä tuumalla.

Muoville toteutettu sormenjälkianturi on iso hyppäys eteenpäin biometrisessä tunnistamisessa. Anturi voidaan istuttaa lähes kaikenlaisille kolmiulotteisille pinnoille.

Anturi toimii vieläpä kaksitoimisesti: se lukee sormenpään kuviot ja vertaa suonia. Tuloksena on perinteisiä antureita parempi tarkkuus ja luotettavuus. Yhtiön mukaan se vastaa esimerkiksi FBI:n vaatimaan IQS-standardiin (Image Quality Standard).

Anturin ytimessä on orgaaninen fotodiodi eli valonilmaisin, joka valmistetaan painotekniikalla. Isorg aikoo ryhtyä valmistamaan anturikalvoaan uudessa tehtaassa Ranskan Limogesissa. Kaupallisesti kannattavaksi hankkeen tekee se, että anturit valmistetaan suurelle 7,62 x 8,13 millin kokoiselle subtraatille. Kalvon on 300 mikronia paksu.

Viime vuonna painetun elektroniikan markkinat olivat kooltaan noin 3,4 miljardia euroa. Vuoteen 2021 mennessä markkinoiden arvioidaan kasvavan 5,4 miljardiin euroon.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template