JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Painettu elektroniikka kehittyy nyt kovaa vauhtia. Ranskalainen Isorg on yhdessä FlexEnablen kanssa kehittänyt orgaaniselle alustalla toteutetun sormenjälkianturin, joka on erittäin herkkä ja tarkka. Se aistii valoa näkyvästä lähelle infrapunaa ja erottaa kuvioita 500 pikselin resoluutiolla yhdellä tuumalla.

Muoville toteutettu sormenjälkianturi on iso hyppäys eteenpäin biometrisessä tunnistamisessa. Anturi voidaan istuttaa lähes kaikenlaisille kolmiulotteisille pinnoille.

Anturi toimii vieläpä kaksitoimisesti: se lukee sormenpään kuviot ja vertaa suonia. Tuloksena on perinteisiä antureita parempi tarkkuus ja luotettavuus. Yhtiön mukaan se vastaa esimerkiksi FBI:n vaatimaan IQS-standardiin (Image Quality Standard).

Anturin ytimessä on orgaaninen fotodiodi eli valonilmaisin, joka valmistetaan painotekniikalla. Isorg aikoo ryhtyä valmistamaan anturikalvoaan uudessa tehtaassa Ranskan Limogesissa. Kaupallisesti kannattavaksi hankkeen tekee se, että anturit valmistetaan suurelle 7,62 x 8,13 millin kokoiselle subtraatille. Kalvon on 300 mikronia paksu.

Viime vuonna painetun elektroniikan markkinat olivat kooltaan noin 3,4 miljardia euroa. Vuoteen 2021 mennessä markkinoiden arvioidaan kasvavan 5,4 miljardiin euroon.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template