JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Yleinen käsitys on, että tekoäly on raskasta laskentaa, joka vaatii massiivisia pilvijärjestelmiä. Tämä ei enää pidä paikkaansa. Intelin ostama Movidius on lanseerannut USB-tikun, jolla voidaan kehittää tekoälyn - oikeastaan koneoppimisen - sovelluksia, jotka toimivat itsenäisesti pienemmissä laitteissa verkon reunalla.

Movidiuksen Neural Comoute Stick näyttää Intelin yhden tikun PC:ltä. Sille on integroitu Movidiuksen kuvanprosessointiyksikkö, joka löytyy jo miljoonista älykkäistä turvakameroista ja autojen kamerajärjestelmistä.

Tikku on käytännössä pieni 64-bittinen x86-tietokone, joka toimii Ubuntu 16.04 -käyttöjärjestelmällä. Työmuistia on yksi gigatavua ja tallennustilaa neljä gigatavua.

Tikun avulla voidaan kehittää koneoppimista hyödyntäviä kuvantunnistussovelluksia. Tikku on tarkoitettu kuluttajille ja se maksaa vain 79 dollaria. Tikku tukee Berkeleyssä kehitettyä tekoälyn Caffe-kehystä.

Osaavissa käsissä kehittäjä saa tikun avulla esimerkiksi drone-lennokkinsa tunnistamaan esineitä. Tunnistuksen jälkeen lennokki osaa seurata haluttua objektia.

Lisätietoa tikusta saa esimerkiksi Movidiuksen Youtube-videolta. Tikkua voi ostaa Mouserin ja RS Componentsin verkkokaupoista.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template