JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yleinen käsitys on, että tekoäly on raskasta laskentaa, joka vaatii massiivisia pilvijärjestelmiä. Tämä ei enää pidä paikkaansa. Intelin ostama Movidius on lanseerannut USB-tikun, jolla voidaan kehittää tekoälyn - oikeastaan koneoppimisen - sovelluksia, jotka toimivat itsenäisesti pienemmissä laitteissa verkon reunalla.

Movidiuksen Neural Comoute Stick näyttää Intelin yhden tikun PC:ltä. Sille on integroitu Movidiuksen kuvanprosessointiyksikkö, joka löytyy jo miljoonista älykkäistä turvakameroista ja autojen kamerajärjestelmistä.

Tikku on käytännössä pieni 64-bittinen x86-tietokone, joka toimii Ubuntu 16.04 -käyttöjärjestelmällä. Työmuistia on yksi gigatavua ja tallennustilaa neljä gigatavua.

Tikun avulla voidaan kehittää koneoppimista hyödyntäviä kuvantunnistussovelluksia. Tikku on tarkoitettu kuluttajille ja se maksaa vain 79 dollaria. Tikku tukee Berkeleyssä kehitettyä tekoälyn Caffe-kehystä.

Osaavissa käsissä kehittäjä saa tikun avulla esimerkiksi drone-lennokkinsa tunnistamaan esineitä. Tunnistuksen jälkeen lennokki osaa seurata haluttua objektia.

Lisätietoa tikusta saa esimerkiksi Movidiuksen Youtube-videolta. Tikkua voi ostaa Mouserin ja RS Componentsin verkkokaupoista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template