JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yleinen käsitys on, että tekoäly on raskasta laskentaa, joka vaatii massiivisia pilvijärjestelmiä. Tämä ei enää pidä paikkaansa. Intelin ostama Movidius on lanseerannut USB-tikun, jolla voidaan kehittää tekoälyn - oikeastaan koneoppimisen - sovelluksia, jotka toimivat itsenäisesti pienemmissä laitteissa verkon reunalla.

Movidiuksen Neural Comoute Stick näyttää Intelin yhden tikun PC:ltä. Sille on integroitu Movidiuksen kuvanprosessointiyksikkö, joka löytyy jo miljoonista älykkäistä turvakameroista ja autojen kamerajärjestelmistä.

Tikku on käytännössä pieni 64-bittinen x86-tietokone, joka toimii Ubuntu 16.04 -käyttöjärjestelmällä. Työmuistia on yksi gigatavua ja tallennustilaa neljä gigatavua.

Tikun avulla voidaan kehittää koneoppimista hyödyntäviä kuvantunnistussovelluksia. Tikku on tarkoitettu kuluttajille ja se maksaa vain 79 dollaria. Tikku tukee Berkeleyssä kehitettyä tekoälyn Caffe-kehystä.

Osaavissa käsissä kehittäjä saa tikun avulla esimerkiksi drone-lennokkinsa tunnistamaan esineitä. Tunnistuksen jälkeen lennokki osaa seurata haluttua objektia.

Lisätietoa tikusta saa esimerkiksi Movidiuksen Youtube-videolta. Tikkua voi ostaa Mouserin ja RS Componentsin verkkokaupoista.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template