JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Yleinen käsitys on, että tekoäly on raskasta laskentaa, joka vaatii massiivisia pilvijärjestelmiä. Tämä ei enää pidä paikkaansa. Intelin ostama Movidius on lanseerannut USB-tikun, jolla voidaan kehittää tekoälyn - oikeastaan koneoppimisen - sovelluksia, jotka toimivat itsenäisesti pienemmissä laitteissa verkon reunalla.

Movidiuksen Neural Comoute Stick näyttää Intelin yhden tikun PC:ltä. Sille on integroitu Movidiuksen kuvanprosessointiyksikkö, joka löytyy jo miljoonista älykkäistä turvakameroista ja autojen kamerajärjestelmistä.

Tikku on käytännössä pieni 64-bittinen x86-tietokone, joka toimii Ubuntu 16.04 -käyttöjärjestelmällä. Työmuistia on yksi gigatavua ja tallennustilaa neljä gigatavua.

Tikun avulla voidaan kehittää koneoppimista hyödyntäviä kuvantunnistussovelluksia. Tikku on tarkoitettu kuluttajille ja se maksaa vain 79 dollaria. Tikku tukee Berkeleyssä kehitettyä tekoälyn Caffe-kehystä.

Osaavissa käsissä kehittäjä saa tikun avulla esimerkiksi drone-lennokkinsa tunnistamaan esineitä. Tunnistuksen jälkeen lennokki osaa seurata haluttua objektia.

Lisätietoa tikusta saa esimerkiksi Movidiuksen Youtube-videolta. Tikkua voi ostaa Mouserin ja RS Componentsin verkkokaupoista.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template