JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump onnistui pyrkimyksessään saada elektroniikkatuotantoa kotimaahan. Foxconn ei ryhdy valmistamaan iPhone-puhelimia jenkkimaaperällä, mutta yhtiö investoi peräti 10 miljoonaa dollaria uuden polven näyttötehtaaseen Wisconsinissa.

Foxconnin tai Hon Hai Precision -emoyhtiö sanoo rakentavansa Wisconsiniin tehtaan, jossa valmistetaan 8K-tasoisia LCD-paneeleita. Tehdas työllistää 13 000 työntekijää suoraan ja 22 000 muuta työntekijää epäsuorasti.

Analyytikkojen mukaan tulevan tehtaan haaste on se, että suurten LCD-paneelien toimitusketju on nykyään lähes yksinomaan Kiinassa ja Koreassa. Toisaalta USA on maailman suurin suurten televisioruutujen markkina.

Amerikkalaistietojen mukaan Foxconn saa tehdaspäätöksen myötä jopa kolmen miljardin dollarin verohelpotukset luodessaan työpaikkoja Yhdysvaltaihin.

Trumpille Foxconnin päätös on iso mediavoitto. Presidentti juhlisti tapahtumaa Valkoisen talon julkaisemalla kuvalla esikuntansa kanssa. Kuvassa oikealla on Foxconnin hallituksen puheenjohtaja Terry Gou.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template