JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump onnistui pyrkimyksessään saada elektroniikkatuotantoa kotimaahan. Foxconn ei ryhdy valmistamaan iPhone-puhelimia jenkkimaaperällä, mutta yhtiö investoi peräti 10 miljoonaa dollaria uuden polven näyttötehtaaseen Wisconsinissa.

Foxconnin tai Hon Hai Precision -emoyhtiö sanoo rakentavansa Wisconsiniin tehtaan, jossa valmistetaan 8K-tasoisia LCD-paneeleita. Tehdas työllistää 13 000 työntekijää suoraan ja 22 000 muuta työntekijää epäsuorasti.

Analyytikkojen mukaan tulevan tehtaan haaste on se, että suurten LCD-paneelien toimitusketju on nykyään lähes yksinomaan Kiinassa ja Koreassa. Toisaalta USA on maailman suurin suurten televisioruutujen markkina.

Amerikkalaistietojen mukaan Foxconn saa tehdaspäätöksen myötä jopa kolmen miljardin dollarin verohelpotukset luodessaan työpaikkoja Yhdysvaltaihin.

Trumpille Foxconnin päätös on iso mediavoitto. Presidentti juhlisti tapahtumaa Valkoisen talon julkaisemalla kuvalla esikuntansa kanssa. Kuvassa oikealla on Foxconnin hallituksen puheenjohtaja Terry Gou.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template