JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Windows on edelleen selvästi suosituin tietokoneiden käyttöjärjestelmä, sillä siihen luottaa yli 85 prosenttia käyttäjistä. Sen sijaan Microsoftin vanhempi selain Internet Explorer on katoamassa markkinoilta. Suomessa sitä käyttää enää 16,7 prosenttia käyttäjistä.

Tiedot perustuvat saksalainen Visual Meta GmbH:n tutkimukseen. Yritys toimii 13 Euroopan maassa ShopAlike- ja LadenZeile-shoppailusivustojen nimillä. Sen omat käyttäjätilastot kertovat paljon nettikäytön kehityksestä.

Visual Metan tilastojen mukaan mobiilimarkkinoiden osuus on jakautunut tasaisesti iOS:n ja Androidin välille. Yhdessä ne ovat luoneet duopolin ja hallitsevat jopa 99 prosenttia älypuhelimista. Android löytyy näiden tilastojen mukaan 57 prosentista älypuhelimia.

Tietokoneissa verkko-ostoksia tehdään eniten Googlen Chromella, jonka osuus Visual Metan sivustojen kävijöistä on yli 50 prosenttia. Suomalaisista tavallista tietokonetta käyttävistä kävijöistä 85,6 prosenttia vannoo Windowsin nimeen. Macilla verkossa surfaa 12,8 prosenttia suomalaisista.

Mobiilikäyttäjien osalta on huomioitavaa, että Suomessa on kaikista eniten Windows-puhelimen käyttäjiä verraten muihin Euroopan maihin, jopa 1,56 prosenttia, kun Euroopan keskiarvo on 0,67 prosenttia. Selvästi vanha Nokia-tausta näkyy Windows-puhelimien määrässä Suomen markkinoilla, mutta nyt nämäkin dinosaurukset alkavat kadota katukuvasta.

Lisätietoja Visual Metan tutkimuksesta löytyy Shopaliken sivuilta.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template