JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Windows on edelleen selvästi suosituin tietokoneiden käyttöjärjestelmä, sillä siihen luottaa yli 85 prosenttia käyttäjistä. Sen sijaan Microsoftin vanhempi selain Internet Explorer on katoamassa markkinoilta. Suomessa sitä käyttää enää 16,7 prosenttia käyttäjistä.

Tiedot perustuvat saksalainen Visual Meta GmbH:n tutkimukseen. Yritys toimii 13 Euroopan maassa ShopAlike- ja LadenZeile-shoppailusivustojen nimillä. Sen omat käyttäjätilastot kertovat paljon nettikäytön kehityksestä.

Visual Metan tilastojen mukaan mobiilimarkkinoiden osuus on jakautunut tasaisesti iOS:n ja Androidin välille. Yhdessä ne ovat luoneet duopolin ja hallitsevat jopa 99 prosenttia älypuhelimista. Android löytyy näiden tilastojen mukaan 57 prosentista älypuhelimia.

Tietokoneissa verkko-ostoksia tehdään eniten Googlen Chromella, jonka osuus Visual Metan sivustojen kävijöistä on yli 50 prosenttia. Suomalaisista tavallista tietokonetta käyttävistä kävijöistä 85,6 prosenttia vannoo Windowsin nimeen. Macilla verkossa surfaa 12,8 prosenttia suomalaisista.

Mobiilikäyttäjien osalta on huomioitavaa, että Suomessa on kaikista eniten Windows-puhelimen käyttäjiä verraten muihin Euroopan maihin, jopa 1,56 prosenttia, kun Euroopan keskiarvo on 0,67 prosenttia. Selvästi vanha Nokia-tausta näkyy Windows-puhelimien määrässä Suomen markkinoilla, mutta nyt nämäkin dinosaurukset alkavat kadota katukuvasta.

Lisätietoja Visual Metan tutkimuksesta löytyy Shopaliken sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template