JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Windows on edelleen selvästi suosituin tietokoneiden käyttöjärjestelmä, sillä siihen luottaa yli 85 prosenttia käyttäjistä. Sen sijaan Microsoftin vanhempi selain Internet Explorer on katoamassa markkinoilta. Suomessa sitä käyttää enää 16,7 prosenttia käyttäjistä.

Tiedot perustuvat saksalainen Visual Meta GmbH:n tutkimukseen. Yritys toimii 13 Euroopan maassa ShopAlike- ja LadenZeile-shoppailusivustojen nimillä. Sen omat käyttäjätilastot kertovat paljon nettikäytön kehityksestä.

Visual Metan tilastojen mukaan mobiilimarkkinoiden osuus on jakautunut tasaisesti iOS:n ja Androidin välille. Yhdessä ne ovat luoneet duopolin ja hallitsevat jopa 99 prosenttia älypuhelimista. Android löytyy näiden tilastojen mukaan 57 prosentista älypuhelimia.

Tietokoneissa verkko-ostoksia tehdään eniten Googlen Chromella, jonka osuus Visual Metan sivustojen kävijöistä on yli 50 prosenttia. Suomalaisista tavallista tietokonetta käyttävistä kävijöistä 85,6 prosenttia vannoo Windowsin nimeen. Macilla verkossa surfaa 12,8 prosenttia suomalaisista.

Mobiilikäyttäjien osalta on huomioitavaa, että Suomessa on kaikista eniten Windows-puhelimen käyttäjiä verraten muihin Euroopan maihin, jopa 1,56 prosenttia, kun Euroopan keskiarvo on 0,67 prosenttia. Selvästi vanha Nokia-tausta näkyy Windows-puhelimien määrässä Suomen markkinoilla, mutta nyt nämäkin dinosaurukset alkavat kadota katukuvasta.

Lisätietoja Visual Metan tutkimuksesta löytyy Shopaliken sivuilta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template