JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Windows on edelleen selvästi suosituin tietokoneiden käyttöjärjestelmä, sillä siihen luottaa yli 85 prosenttia käyttäjistä. Sen sijaan Microsoftin vanhempi selain Internet Explorer on katoamassa markkinoilta. Suomessa sitä käyttää enää 16,7 prosenttia käyttäjistä.

Tiedot perustuvat saksalainen Visual Meta GmbH:n tutkimukseen. Yritys toimii 13 Euroopan maassa ShopAlike- ja LadenZeile-shoppailusivustojen nimillä. Sen omat käyttäjätilastot kertovat paljon nettikäytön kehityksestä.

Visual Metan tilastojen mukaan mobiilimarkkinoiden osuus on jakautunut tasaisesti iOS:n ja Androidin välille. Yhdessä ne ovat luoneet duopolin ja hallitsevat jopa 99 prosenttia älypuhelimista. Android löytyy näiden tilastojen mukaan 57 prosentista älypuhelimia.

Tietokoneissa verkko-ostoksia tehdään eniten Googlen Chromella, jonka osuus Visual Metan sivustojen kävijöistä on yli 50 prosenttia. Suomalaisista tavallista tietokonetta käyttävistä kävijöistä 85,6 prosenttia vannoo Windowsin nimeen. Macilla verkossa surfaa 12,8 prosenttia suomalaisista.

Mobiilikäyttäjien osalta on huomioitavaa, että Suomessa on kaikista eniten Windows-puhelimen käyttäjiä verraten muihin Euroopan maihin, jopa 1,56 prosenttia, kun Euroopan keskiarvo on 0,67 prosenttia. Selvästi vanha Nokia-tausta näkyy Windows-puhelimien määrässä Suomen markkinoilla, mutta nyt nämäkin dinosaurukset alkavat kadota katukuvasta.

Lisätietoja Visual Metan tutkimuksesta löytyy Shopaliken sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template