JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Windows on edelleen selvästi suosituin tietokoneiden käyttöjärjestelmä, sillä siihen luottaa yli 85 prosenttia käyttäjistä. Sen sijaan Microsoftin vanhempi selain Internet Explorer on katoamassa markkinoilta. Suomessa sitä käyttää enää 16,7 prosenttia käyttäjistä.

Tiedot perustuvat saksalainen Visual Meta GmbH:n tutkimukseen. Yritys toimii 13 Euroopan maassa ShopAlike- ja LadenZeile-shoppailusivustojen nimillä. Sen omat käyttäjätilastot kertovat paljon nettikäytön kehityksestä.

Visual Metan tilastojen mukaan mobiilimarkkinoiden osuus on jakautunut tasaisesti iOS:n ja Androidin välille. Yhdessä ne ovat luoneet duopolin ja hallitsevat jopa 99 prosenttia älypuhelimista. Android löytyy näiden tilastojen mukaan 57 prosentista älypuhelimia.

Tietokoneissa verkko-ostoksia tehdään eniten Googlen Chromella, jonka osuus Visual Metan sivustojen kävijöistä on yli 50 prosenttia. Suomalaisista tavallista tietokonetta käyttävistä kävijöistä 85,6 prosenttia vannoo Windowsin nimeen. Macilla verkossa surfaa 12,8 prosenttia suomalaisista.

Mobiilikäyttäjien osalta on huomioitavaa, että Suomessa on kaikista eniten Windows-puhelimen käyttäjiä verraten muihin Euroopan maihin, jopa 1,56 prosenttia, kun Euroopan keskiarvo on 0,67 prosenttia. Selvästi vanha Nokia-tausta näkyy Windows-puhelimien määrässä Suomen markkinoilla, mutta nyt nämäkin dinosaurukset alkavat kadota katukuvasta.

Lisätietoja Visual Metan tutkimuksesta löytyy Shopaliken sivuilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template