JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gecko on mikro-ohjainperhe, joka on alun perin norjalaisen Energy Micron käsialaa. Kesästä 2013 lähtien Gekot ovat kuuluneet teksasilaisen Silicon Labsin valikoimiin. Nyt niihin on tuotu tähän asti monipuolisin, tehokkain ja suurimmalla muistilla varustetut versiot.

Uusi perhe on nimeltään EFM32GG11 ja se on nimetty "jättigekkoksi" (Giant Gecko). Piireillä on jopa 72 megahertsin kellolla käyvä ARM Cortex-M4-prosessori, aiempaa enemmän muistia sekä laajat oheislaitevalikoimat. Piiriä ohjaa Micrium-reaaliaikakäyttöjärjestelmä.

SiLabsin mukaan esineiden internetiin kytketyissä laitteissa on yhä enemmän vaatimuksia, koska niiden pitää ohjata useita antureita, tukea yhä surempia näyttöjä ja sisältää laskenta-algortmeja ja langattomien yhteyksien pinoja. Silti ohjain ei saa kuluttaa liikaa tehoa. Näihin vaatimuksiin jättigekko vastaa.

Sulautettua muistia uusia Gecko-piireissä on jopa kaksi megatavua flashia ja 512 kilotavun RAM-muisti. Tämä tarkoittaa, että suoritettava sovelluskoodi voio olla suurempi, piirejä voidaan päivittää verkon yli ja ohjain voi näyttää vaativampaakin grafiikkaa. Muistia voi lisätä SD- ja MMC-korteilla.

Piirit maksavat volyymeissä 5,66 dollarista ylöspäin. Kehittäjille on tarjolla hieman alle sdan dollarin kortti. Lisätietoja löytyy SiLabsin sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template