JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gecko on mikro-ohjainperhe, joka on alun perin norjalaisen Energy Micron käsialaa. Kesästä 2013 lähtien Gekot ovat kuuluneet teksasilaisen Silicon Labsin valikoimiin. Nyt niihin on tuotu tähän asti monipuolisin, tehokkain ja suurimmalla muistilla varustetut versiot.

Uusi perhe on nimeltään EFM32GG11 ja se on nimetty "jättigekkoksi" (Giant Gecko). Piireillä on jopa 72 megahertsin kellolla käyvä ARM Cortex-M4-prosessori, aiempaa enemmän muistia sekä laajat oheislaitevalikoimat. Piiriä ohjaa Micrium-reaaliaikakäyttöjärjestelmä.

SiLabsin mukaan esineiden internetiin kytketyissä laitteissa on yhä enemmän vaatimuksia, koska niiden pitää ohjata useita antureita, tukea yhä surempia näyttöjä ja sisältää laskenta-algortmeja ja langattomien yhteyksien pinoja. Silti ohjain ei saa kuluttaa liikaa tehoa. Näihin vaatimuksiin jättigekko vastaa.

Sulautettua muistia uusia Gecko-piireissä on jopa kaksi megatavua flashia ja 512 kilotavun RAM-muisti. Tämä tarkoittaa, että suoritettava sovelluskoodi voio olla suurempi, piirejä voidaan päivittää verkon yli ja ohjain voi näyttää vaativampaakin grafiikkaa. Muistia voi lisätä SD- ja MMC-korteilla.

Piirit maksavat volyymeissä 5,66 dollarista ylöspäin. Kehittäjille on tarjolla hieman alle sdan dollarin kortti. Lisätietoja löytyy SiLabsin sivuilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template