JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Gecko on mikro-ohjainperhe, joka on alun perin norjalaisen Energy Micron käsialaa. Kesästä 2013 lähtien Gekot ovat kuuluneet teksasilaisen Silicon Labsin valikoimiin. Nyt niihin on tuotu tähän asti monipuolisin, tehokkain ja suurimmalla muistilla varustetut versiot.

Uusi perhe on nimeltään EFM32GG11 ja se on nimetty "jättigekkoksi" (Giant Gecko). Piireillä on jopa 72 megahertsin kellolla käyvä ARM Cortex-M4-prosessori, aiempaa enemmän muistia sekä laajat oheislaitevalikoimat. Piiriä ohjaa Micrium-reaaliaikakäyttöjärjestelmä.

SiLabsin mukaan esineiden internetiin kytketyissä laitteissa on yhä enemmän vaatimuksia, koska niiden pitää ohjata useita antureita, tukea yhä surempia näyttöjä ja sisältää laskenta-algortmeja ja langattomien yhteyksien pinoja. Silti ohjain ei saa kuluttaa liikaa tehoa. Näihin vaatimuksiin jättigekko vastaa.

Sulautettua muistia uusia Gecko-piireissä on jopa kaksi megatavua flashia ja 512 kilotavun RAM-muisti. Tämä tarkoittaa, että suoritettava sovelluskoodi voio olla suurempi, piirejä voidaan päivittää verkon yli ja ohjain voi näyttää vaativampaakin grafiikkaa. Muistia voi lisätä SD- ja MMC-korteilla.

Piirit maksavat volyymeissä 5,66 dollarista ylöspäin. Kehittäjille on tarjolla hieman alle sdan dollarin kortti. Lisätietoja löytyy SiLabsin sivuilta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template