JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gecko on mikro-ohjainperhe, joka on alun perin norjalaisen Energy Micron käsialaa. Kesästä 2013 lähtien Gekot ovat kuuluneet teksasilaisen Silicon Labsin valikoimiin. Nyt niihin on tuotu tähän asti monipuolisin, tehokkain ja suurimmalla muistilla varustetut versiot.

Uusi perhe on nimeltään EFM32GG11 ja se on nimetty "jättigekkoksi" (Giant Gecko). Piireillä on jopa 72 megahertsin kellolla käyvä ARM Cortex-M4-prosessori, aiempaa enemmän muistia sekä laajat oheislaitevalikoimat. Piiriä ohjaa Micrium-reaaliaikakäyttöjärjestelmä.

SiLabsin mukaan esineiden internetiin kytketyissä laitteissa on yhä enemmän vaatimuksia, koska niiden pitää ohjata useita antureita, tukea yhä surempia näyttöjä ja sisältää laskenta-algortmeja ja langattomien yhteyksien pinoja. Silti ohjain ei saa kuluttaa liikaa tehoa. Näihin vaatimuksiin jättigekko vastaa.

Sulautettua muistia uusia Gecko-piireissä on jopa kaksi megatavua flashia ja 512 kilotavun RAM-muisti. Tämä tarkoittaa, että suoritettava sovelluskoodi voio olla suurempi, piirejä voidaan päivittää verkon yli ja ohjain voi näyttää vaativampaakin grafiikkaa. Muistia voi lisätä SD- ja MMC-korteilla.

Piirit maksavat volyymeissä 5,66 dollarista ylöspäin. Kehittäjille on tarjolla hieman alle sdan dollarin kortti. Lisätietoja löytyy SiLabsin sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Kelluvat mittauskanavat avainasemassa

Modernit puolijohteet mahdollistavat aikaisemmin saavuttamattomissa olleet hyötysuhteet ja tehotiheydet. Samanaikaisesti ne asettavat tehoelektroniikan kehittämisessä käytettäville testaus- ja mittauslaitteille suurempia vaatimuksia. Kelluvilla mittauskanavilla varustetut oskilloskoopit ovat ihanteellisia mittauslaitteita, jotka tarjoavat laajan kirjon laboratoriotason oskilloskoopin analysointimahdollisuuksia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
 
 

ny template