JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Gecko on mikro-ohjainperhe, joka on alun perin norjalaisen Energy Micron käsialaa. Kesästä 2013 lähtien Gekot ovat kuuluneet teksasilaisen Silicon Labsin valikoimiin. Nyt niihin on tuotu tähän asti monipuolisin, tehokkain ja suurimmalla muistilla varustetut versiot.

Uusi perhe on nimeltään EFM32GG11 ja se on nimetty "jättigekkoksi" (Giant Gecko). Piireillä on jopa 72 megahertsin kellolla käyvä ARM Cortex-M4-prosessori, aiempaa enemmän muistia sekä laajat oheislaitevalikoimat. Piiriä ohjaa Micrium-reaaliaikakäyttöjärjestelmä.

SiLabsin mukaan esineiden internetiin kytketyissä laitteissa on yhä enemmän vaatimuksia, koska niiden pitää ohjata useita antureita, tukea yhä surempia näyttöjä ja sisältää laskenta-algortmeja ja langattomien yhteyksien pinoja. Silti ohjain ei saa kuluttaa liikaa tehoa. Näihin vaatimuksiin jättigekko vastaa.

Sulautettua muistia uusia Gecko-piireissä on jopa kaksi megatavua flashia ja 512 kilotavun RAM-muisti. Tämä tarkoittaa, että suoritettava sovelluskoodi voio olla suurempi, piirejä voidaan päivittää verkon yli ja ohjain voi näyttää vaativampaakin grafiikkaa. Muistia voi lisätä SD- ja MMC-korteilla.

Piirit maksavat volyymeissä 5,66 dollarista ylöspäin. Kehittäjille on tarjolla hieman alle sdan dollarin kortti. Lisätietoja löytyy SiLabsin sivuilta.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template