JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple aloitti oikeastaan itse varustelukilpailun älypuhelin- ja tablettinäyttöjen tarkkuudessa lanseeraamalla retina-termin tarkkuuden kuvaamiseen. Sittemmin moni muu valmistaja on esitellyt näyttöjä, jotka ovat iPhonen ruutuja tarkempia. Tulevan iPhonen 8:n myötä Apple ottaa taas ykköspaikan.

Esimerkiksi The Verge -sivusto on raportoinut verkkoon vuotaneista kehittäjäkoodeista, joiden mukaan tulevan iPhone 8:n näyttöresoluutioissa mainitaan myös 2436 x 1125 -tila. Laitteen toiminnallisen näytön 5,15-tuumaisessa koossa tämä tarkoittaisi 521 pistettä tuumalla.

Nykyisen iPhone 7:n näytön resoluutio on 1334 x 750 pistettä 4,7 tuuman fyysisessä paneelissa. Tätä 326 pisteen tarkkuutta tuumalla Apple kutsuu retinaksi. Ilmeisesti tulevan iPhonen näytölle joudutaan kehittämään jokin uusi termi, esimerkiksi superretina?

Monessa älypuhelimessa näyttö erottelee yli 400 pikseliä tuumalla. Uuden iPhonen lukemat nostavat sen samaan luokkaan esimerkiksi Google Pixelin ja Samsung GS8:n kanssa.

Yleisesti ajatellaan, että yli 400 ppi-tarkkuudella näytön resoluutio alkaa olla ihmissilmän erotuskyvyn äärirajalla. Tyypilliseltä älypuhelimen katseluetäisyydeltä ihmisen on vaikea erottaa 300 ja 400 ppi:n näyttöjen eroa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template