JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple aloitti oikeastaan itse varustelukilpailun älypuhelin- ja tablettinäyttöjen tarkkuudessa lanseeraamalla retina-termin tarkkuuden kuvaamiseen. Sittemmin moni muu valmistaja on esitellyt näyttöjä, jotka ovat iPhonen ruutuja tarkempia. Tulevan iPhonen 8:n myötä Apple ottaa taas ykköspaikan.

Esimerkiksi The Verge -sivusto on raportoinut verkkoon vuotaneista kehittäjäkoodeista, joiden mukaan tulevan iPhone 8:n näyttöresoluutioissa mainitaan myös 2436 x 1125 -tila. Laitteen toiminnallisen näytön 5,15-tuumaisessa koossa tämä tarkoittaisi 521 pistettä tuumalla.

Nykyisen iPhone 7:n näytön resoluutio on 1334 x 750 pistettä 4,7 tuuman fyysisessä paneelissa. Tätä 326 pisteen tarkkuutta tuumalla Apple kutsuu retinaksi. Ilmeisesti tulevan iPhonen näytölle joudutaan kehittämään jokin uusi termi, esimerkiksi superretina?

Monessa älypuhelimessa näyttö erottelee yli 400 pikseliä tuumalla. Uuden iPhonen lukemat nostavat sen samaan luokkaan esimerkiksi Google Pixelin ja Samsung GS8:n kanssa.

Yleisesti ajatellaan, että yli 400 ppi-tarkkuudella näytön resoluutio alkaa olla ihmissilmän erotuskyvyn äärirajalla. Tyypilliseltä älypuhelimen katseluetäisyydeltä ihmisen on vaikea erottaa 300 ja 400 ppi:n näyttöjen eroa.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template