JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Datakeskuksissa bitit lähtevät palvelimilta pienikokoisten optisten liittimien välityksellä. Nyt neljätoista verkkolaite- ja komponenttivalmistajaa on ilmaissut aikeensa kehittää datakeskuksiin uusi liitin, joka olisi fyysisesti vanhan SFP-liittimen kokoinen, mutta kasvattaisi datanopeuden kaksinkertaisesti. Tavoite on kova.

Kyse on SFP-DD-hankkeesta (small form-factor pluggable double data rate). Mukana ovat Alibaba, Broadcom, Brocade, Cisco, Dell EMC, Finisar, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, Intel, Juniper Networks, Lumentum, Mellanox Technologies, Molex ja TE Connectivity.

Tällä hetkellä SFP-moduulin läpi saadaan data läpi 25 gigabitin nopeudella NRZ-modulaatiolla (non-return-to-zero) tai 56 gigabittiä sekunnissa PAM4-modulaatiolla. Kun datalinjojen määrää tuplataan nykyisestä yhdestä sähköisestä linjasta, nopeudet kasvavat 50 ja 112 gigabittiin sekunnissa.

SFP-DD-liittimen tehtävä on palvelimen piirikortilla muuntaa sähköinen signaali optiseksi ja työntää valokuitua pitkin käyttäjille. Jotta dataa varten saadaan ylimääräinen linja, liittimestä tulee aiempaa pidempi. Se tukee taaksepäin vanhoja liitäntöjä, mutta uudet pidemmät liittimet yltävät toiseen datalinjaliitäntään. Tämä vaatii lisäjohtimia piirikortille, kaksi datalle sekä yhden virralle ja yhden ohjauksella.

Mukana olevat yritykset suunnittelevat nyt yhdessä uutta liitäntää niin, että nopeat signaalit pysyvät tiukassa paketissa eheinä ja ettei ratkaisu tuota liikaa lämpöä.

Lisätietoa saa SFP-DD-hankkeen verkkosivuilta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template