JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Datakeskuksissa bitit lähtevät palvelimilta pienikokoisten optisten liittimien välityksellä. Nyt neljätoista verkkolaite- ja komponenttivalmistajaa on ilmaissut aikeensa kehittää datakeskuksiin uusi liitin, joka olisi fyysisesti vanhan SFP-liittimen kokoinen, mutta kasvattaisi datanopeuden kaksinkertaisesti. Tavoite on kova.

Kyse on SFP-DD-hankkeesta (small form-factor pluggable double data rate). Mukana ovat Alibaba, Broadcom, Brocade, Cisco, Dell EMC, Finisar, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, Intel, Juniper Networks, Lumentum, Mellanox Technologies, Molex ja TE Connectivity.

Tällä hetkellä SFP-moduulin läpi saadaan data läpi 25 gigabitin nopeudella NRZ-modulaatiolla (non-return-to-zero) tai 56 gigabittiä sekunnissa PAM4-modulaatiolla. Kun datalinjojen määrää tuplataan nykyisestä yhdestä sähköisestä linjasta, nopeudet kasvavat 50 ja 112 gigabittiin sekunnissa.

SFP-DD-liittimen tehtävä on palvelimen piirikortilla muuntaa sähköinen signaali optiseksi ja työntää valokuitua pitkin käyttäjille. Jotta dataa varten saadaan ylimääräinen linja, liittimestä tulee aiempaa pidempi. Se tukee taaksepäin vanhoja liitäntöjä, mutta uudet pidemmät liittimet yltävät toiseen datalinjaliitäntään. Tämä vaatii lisäjohtimia piirikortille, kaksi datalle sekä yhden virralle ja yhden ohjauksella.

Mukana olevat yritykset suunnittelevat nyt yhdessä uutta liitäntää niin, että nopeat signaalit pysyvät tiukassa paketissa eheinä ja ettei ratkaisu tuota liikaa lämpöä.

Lisätietoa saa SFP-DD-hankkeen verkkosivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template