JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Datakeskuksissa bitit lähtevät palvelimilta pienikokoisten optisten liittimien välityksellä. Nyt neljätoista verkkolaite- ja komponenttivalmistajaa on ilmaissut aikeensa kehittää datakeskuksiin uusi liitin, joka olisi fyysisesti vanhan SFP-liittimen kokoinen, mutta kasvattaisi datanopeuden kaksinkertaisesti. Tavoite on kova.

Kyse on SFP-DD-hankkeesta (small form-factor pluggable double data rate). Mukana ovat Alibaba, Broadcom, Brocade, Cisco, Dell EMC, Finisar, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, Intel, Juniper Networks, Lumentum, Mellanox Technologies, Molex ja TE Connectivity.

Tällä hetkellä SFP-moduulin läpi saadaan data läpi 25 gigabitin nopeudella NRZ-modulaatiolla (non-return-to-zero) tai 56 gigabittiä sekunnissa PAM4-modulaatiolla. Kun datalinjojen määrää tuplataan nykyisestä yhdestä sähköisestä linjasta, nopeudet kasvavat 50 ja 112 gigabittiin sekunnissa.

SFP-DD-liittimen tehtävä on palvelimen piirikortilla muuntaa sähköinen signaali optiseksi ja työntää valokuitua pitkin käyttäjille. Jotta dataa varten saadaan ylimääräinen linja, liittimestä tulee aiempaa pidempi. Se tukee taaksepäin vanhoja liitäntöjä, mutta uudet pidemmät liittimet yltävät toiseen datalinjaliitäntään. Tämä vaatii lisäjohtimia piirikortille, kaksi datalle sekä yhden virralle ja yhden ohjauksella.

Mukana olevat yritykset suunnittelevat nyt yhdessä uutta liitäntää niin, että nopeat signaalit pysyvät tiukassa paketissa eheinä ja ettei ratkaisu tuota liikaa lämpöä.

Lisätietoa saa SFP-DD-hankkeen verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template