JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Datakeskuksissa bitit lähtevät palvelimilta pienikokoisten optisten liittimien välityksellä. Nyt neljätoista verkkolaite- ja komponenttivalmistajaa on ilmaissut aikeensa kehittää datakeskuksiin uusi liitin, joka olisi fyysisesti vanhan SFP-liittimen kokoinen, mutta kasvattaisi datanopeuden kaksinkertaisesti. Tavoite on kova.

Kyse on SFP-DD-hankkeesta (small form-factor pluggable double data rate). Mukana ovat Alibaba, Broadcom, Brocade, Cisco, Dell EMC, Finisar, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, Intel, Juniper Networks, Lumentum, Mellanox Technologies, Molex ja TE Connectivity.

Tällä hetkellä SFP-moduulin läpi saadaan data läpi 25 gigabitin nopeudella NRZ-modulaatiolla (non-return-to-zero) tai 56 gigabittiä sekunnissa PAM4-modulaatiolla. Kun datalinjojen määrää tuplataan nykyisestä yhdestä sähköisestä linjasta, nopeudet kasvavat 50 ja 112 gigabittiin sekunnissa.

SFP-DD-liittimen tehtävä on palvelimen piirikortilla muuntaa sähköinen signaali optiseksi ja työntää valokuitua pitkin käyttäjille. Jotta dataa varten saadaan ylimääräinen linja, liittimestä tulee aiempaa pidempi. Se tukee taaksepäin vanhoja liitäntöjä, mutta uudet pidemmät liittimet yltävät toiseen datalinjaliitäntään. Tämä vaatii lisäjohtimia piirikortille, kaksi datalle sekä yhden virralle ja yhden ohjauksella.

Mukana olevat yritykset suunnittelevat nyt yhdessä uutta liitäntää niin, että nopeat signaalit pysyvät tiukassa paketissa eheinä ja ettei ratkaisu tuota liikaa lämpöä.

Lisätietoa saa SFP-DD-hankkeen verkkosivuilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template