JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Microsoft on kertonut, että syksyn Fall Creators -päivityksen myötä Windows Subsystems for Linux tulee kaikkiin Win10-versioihin. Tämä tarkoittaa, että aiemmin kehittäjille tarjolla ollut linux-ohjelmien käyttö komentotulkilla tulee kaikille käyttäjille.

Tällä hetkellä Windowsiin voidaan asentaa Ubuntu ja OpenSUSE Microsoftin sovelluskaupasta. Tuki Fedoralle on tulossa ja lisää jakeluita myöhemmin. Linuxit asennetaan Windowsiin tavallisen sovelluksen tyyliin.

Windows Subsystems for Linux eli WSL mahdollistaa käytännössä natiivien linux-binääritiedostojen ajamisen Windowsilla. Linux-järjestelmäkomennot käännetään pyynnöiksi, joita Windows-ydin osaa käsitellä.

Käytössä on ainakin toistaiseksi vain komentotulkki, eikä WSL pysty ajamaan linux-työpöytiä tai työkalujen graafisia käyttöliittymiä. Sovelluskehitys Windowsille onnistuu kuitenkin nyt myös suosituilla linux-työkaluilla.

Ollaan tultu kauaksi siitä, kun Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer kutsui linuxia syöväksi vuonna 2001.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template