JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Microsoft on kertonut, että syksyn Fall Creators -päivityksen myötä Windows Subsystems for Linux tulee kaikkiin Win10-versioihin. Tämä tarkoittaa, että aiemmin kehittäjille tarjolla ollut linux-ohjelmien käyttö komentotulkilla tulee kaikille käyttäjille.

Tällä hetkellä Windowsiin voidaan asentaa Ubuntu ja OpenSUSE Microsoftin sovelluskaupasta. Tuki Fedoralle on tulossa ja lisää jakeluita myöhemmin. Linuxit asennetaan Windowsiin tavallisen sovelluksen tyyliin.

Windows Subsystems for Linux eli WSL mahdollistaa käytännössä natiivien linux-binääritiedostojen ajamisen Windowsilla. Linux-järjestelmäkomennot käännetään pyynnöiksi, joita Windows-ydin osaa käsitellä.

Käytössä on ainakin toistaiseksi vain komentotulkki, eikä WSL pysty ajamaan linux-työpöytiä tai työkalujen graafisia käyttöliittymiä. Sovelluskehitys Windowsille onnistuu kuitenkin nyt myös suosituilla linux-työkaluilla.

Ollaan tultu kauaksi siitä, kun Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer kutsui linuxia syöväksi vuonna 2001.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template