JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Microsoft on kertonut, että syksyn Fall Creators -päivityksen myötä Windows Subsystems for Linux tulee kaikkiin Win10-versioihin. Tämä tarkoittaa, että aiemmin kehittäjille tarjolla ollut linux-ohjelmien käyttö komentotulkilla tulee kaikille käyttäjille.

Tällä hetkellä Windowsiin voidaan asentaa Ubuntu ja OpenSUSE Microsoftin sovelluskaupasta. Tuki Fedoralle on tulossa ja lisää jakeluita myöhemmin. Linuxit asennetaan Windowsiin tavallisen sovelluksen tyyliin.

Windows Subsystems for Linux eli WSL mahdollistaa käytännössä natiivien linux-binääritiedostojen ajamisen Windowsilla. Linux-järjestelmäkomennot käännetään pyynnöiksi, joita Windows-ydin osaa käsitellä.

Käytössä on ainakin toistaiseksi vain komentotulkki, eikä WSL pysty ajamaan linux-työpöytiä tai työkalujen graafisia käyttöliittymiä. Sovelluskehitys Windowsille onnistuu kuitenkin nyt myös suosituilla linux-työkaluilla.

Ollaan tultu kauaksi siitä, kun Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer kutsui linuxia syöväksi vuonna 2001.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template