JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Microsoft on kertonut, että syksyn Fall Creators -päivityksen myötä Windows Subsystems for Linux tulee kaikkiin Win10-versioihin. Tämä tarkoittaa, että aiemmin kehittäjille tarjolla ollut linux-ohjelmien käyttö komentotulkilla tulee kaikille käyttäjille.

Tällä hetkellä Windowsiin voidaan asentaa Ubuntu ja OpenSUSE Microsoftin sovelluskaupasta. Tuki Fedoralle on tulossa ja lisää jakeluita myöhemmin. Linuxit asennetaan Windowsiin tavallisen sovelluksen tyyliin.

Windows Subsystems for Linux eli WSL mahdollistaa käytännössä natiivien linux-binääritiedostojen ajamisen Windowsilla. Linux-järjestelmäkomennot käännetään pyynnöiksi, joita Windows-ydin osaa käsitellä.

Käytössä on ainakin toistaiseksi vain komentotulkki, eikä WSL pysty ajamaan linux-työpöytiä tai työkalujen graafisia käyttöliittymiä. Sovelluskehitys Windowsille onnistuu kuitenkin nyt myös suosituilla linux-työkaluilla.

Ollaan tultu kauaksi siitä, kun Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer kutsui linuxia syöväksi vuonna 2001.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template