JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Wikileaks jatkaa CIA:n kehittämien vakoilutyökalujen esittelyä. Nyt paljastetut ohjelmat ovat työkaluja, joilla voidaan hyökätä linuxiin ja MacOS-koneisiin. Wikileaksin mukaan työkalut ovat osa CIA:n jättimäistä Imperial-projektia.

Wikileaksin vuotamia työkaluja ovat Aeris, Achilles ja SeaPea. Aeris on C-kielinen työkalu, joka toimii Debianissa, Red Hatissa, Solariksessa, FreeBSD:ssä ja CentOS:ssä. Haitta asentuu linuxeihin Python-lisäosien kautta.

Achilles on puolestaan haitta, jolla voidaan asentaa troijalaisia MacOS-asennustiedostojen eli DMG-tiedostojen sekaan. Saastunut DMG-tiedosto asentaa puhtaan tavoin, mutta ohjelman asentaminen lataa haittaohjelma kertakäyttöä varten. Haitasta ei välttämättä jää järjestelmään minkäänlaista jälkeä.

SeaPea on macissa toimiva haitta, joka osaa piilottaa tiedostoja ja prosesseja saastutetuissa koneissa.

Lisätietoja näistä ja muista Imperial-haitoista löytyy halutessa Wikileaksista.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template