JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Wikileaks jatkaa CIA:n kehittämien vakoilutyökalujen esittelyä. Nyt paljastetut ohjelmat ovat työkaluja, joilla voidaan hyökätä linuxiin ja MacOS-koneisiin. Wikileaksin mukaan työkalut ovat osa CIA:n jättimäistä Imperial-projektia.

Wikileaksin vuotamia työkaluja ovat Aeris, Achilles ja SeaPea. Aeris on C-kielinen työkalu, joka toimii Debianissa, Red Hatissa, Solariksessa, FreeBSD:ssä ja CentOS:ssä. Haitta asentuu linuxeihin Python-lisäosien kautta.

Achilles on puolestaan haitta, jolla voidaan asentaa troijalaisia MacOS-asennustiedostojen eli DMG-tiedostojen sekaan. Saastunut DMG-tiedosto asentaa puhtaan tavoin, mutta ohjelman asentaminen lataa haittaohjelma kertakäyttöä varten. Haitasta ei välttämättä jää järjestelmään minkäänlaista jälkeä.

SeaPea on macissa toimiva haitta, joka osaa piilottaa tiedostoja ja prosesseja saastutetuissa koneissa.

Lisätietoja näistä ja muista Imperial-haitoista löytyy halutessa Wikileaksista.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template