JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Wikileaks jatkaa CIA:n kehittämien vakoilutyökalujen esittelyä. Nyt paljastetut ohjelmat ovat työkaluja, joilla voidaan hyökätä linuxiin ja MacOS-koneisiin. Wikileaksin mukaan työkalut ovat osa CIA:n jättimäistä Imperial-projektia.

Wikileaksin vuotamia työkaluja ovat Aeris, Achilles ja SeaPea. Aeris on C-kielinen työkalu, joka toimii Debianissa, Red Hatissa, Solariksessa, FreeBSD:ssä ja CentOS:ssä. Haitta asentuu linuxeihin Python-lisäosien kautta.

Achilles on puolestaan haitta, jolla voidaan asentaa troijalaisia MacOS-asennustiedostojen eli DMG-tiedostojen sekaan. Saastunut DMG-tiedosto asentaa puhtaan tavoin, mutta ohjelman asentaminen lataa haittaohjelma kertakäyttöä varten. Haitasta ei välttämättä jää järjestelmään minkäänlaista jälkeä.

SeaPea on macissa toimiva haitta, joka osaa piilottaa tiedostoja ja prosesseja saastutetuissa koneissa.

Lisätietoja näistä ja muista Imperial-haitoista löytyy halutessa Wikileaksista.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template