JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Wikileaks jatkaa CIA:n kehittämien vakoilutyökalujen esittelyä. Nyt paljastetut ohjelmat ovat työkaluja, joilla voidaan hyökätä linuxiin ja MacOS-koneisiin. Wikileaksin mukaan työkalut ovat osa CIA:n jättimäistä Imperial-projektia.

Wikileaksin vuotamia työkaluja ovat Aeris, Achilles ja SeaPea. Aeris on C-kielinen työkalu, joka toimii Debianissa, Red Hatissa, Solariksessa, FreeBSD:ssä ja CentOS:ssä. Haitta asentuu linuxeihin Python-lisäosien kautta.

Achilles on puolestaan haitta, jolla voidaan asentaa troijalaisia MacOS-asennustiedostojen eli DMG-tiedostojen sekaan. Saastunut DMG-tiedosto asentaa puhtaan tavoin, mutta ohjelman asentaminen lataa haittaohjelma kertakäyttöä varten. Haitasta ei välttämättä jää järjestelmään minkäänlaista jälkeä.

SeaPea on macissa toimiva haitta, joka osaa piilottaa tiedostoja ja prosesseja saastutetuissa koneissa.

Lisätietoja näistä ja muista Imperial-haitoista löytyy halutessa Wikileaksista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template