JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Sulautettuja laiteratkaisuja ja kehitystyökaluja kehittävä saksalainen Segger on esitellyt IP-over-USB-tekniikan. Sen avulla mitä tahansa Windows-, Linux- tai MacOS-koneen laitetta voidaan ohjata selaimen avulla.

Yhteydessä keskustellaan laitteeseen integroidun webpalvelimen kanssa. Sen avulla voidaan visualisoida tilatietoa reaaliajassa, sekä tietenkin konfiguroida laitteen USB-yhteyttä.

Ratkaisu ei edellytä mitään ajurien asentamista, vaan kyse on aidosta plug-and-play -tyyppisestä ratkaisusta. USB-laite pitää vain liittää koneeseen sekä kirjoittaa selaimen osoitekenttään http://usb.local. Saman yhteyden kautta voidaan esimerkiksi laiteoppaat ladata koneelle suoraan liitetystä USB-laitteesta.

Selainyhteyden lisäksi IPoverUSB-tekniikalla voidaan hyödyntää myös muita IP-pohjaisia palveluita, kuten ftp- tai telnet-yhteyttä, tai asiakaskohtaisia UDP- tai TCP-protokollia. Samalla koneella voidaan hallinnoida useita laitteita, jotka erotetaan toisistaan sarjanumerolla.

Sinänsä laitteiden konfigurointi selaimella ei ole mitään uutta. Esimerkiksi wifi-reitittimillä on oma oletus-IP-numeronsa, jonka kautta niihin päästään käsiksi. Sama pätee tulostimiin. Linuxissa on lisäksi ollut aina oma CUPS-toimintoja (Common UNIX Printing System), jossa tulostimia voidaan asentaa ja hallita järjestelmässä selaimella.

Seggerin tekniikassa uutta on se, että se ohjaaminen laajennetaan kaikkiin USB-väylään liitettyihin laitteisiin. Lisätietoja löytyy Seggerin verkkosivuilta.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template