JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sulautettuja laiteratkaisuja ja kehitystyökaluja kehittävä saksalainen Segger on esitellyt IP-over-USB-tekniikan. Sen avulla mitä tahansa Windows-, Linux- tai MacOS-koneen laitetta voidaan ohjata selaimen avulla.

Yhteydessä keskustellaan laitteeseen integroidun webpalvelimen kanssa. Sen avulla voidaan visualisoida tilatietoa reaaliajassa, sekä tietenkin konfiguroida laitteen USB-yhteyttä.

Ratkaisu ei edellytä mitään ajurien asentamista, vaan kyse on aidosta plug-and-play -tyyppisestä ratkaisusta. USB-laite pitää vain liittää koneeseen sekä kirjoittaa selaimen osoitekenttään http://usb.local. Saman yhteyden kautta voidaan esimerkiksi laiteoppaat ladata koneelle suoraan liitetystä USB-laitteesta.

Selainyhteyden lisäksi IPoverUSB-tekniikalla voidaan hyödyntää myös muita IP-pohjaisia palveluita, kuten ftp- tai telnet-yhteyttä, tai asiakaskohtaisia UDP- tai TCP-protokollia. Samalla koneella voidaan hallinnoida useita laitteita, jotka erotetaan toisistaan sarjanumerolla.

Sinänsä laitteiden konfigurointi selaimella ei ole mitään uutta. Esimerkiksi wifi-reitittimillä on oma oletus-IP-numeronsa, jonka kautta niihin päästään käsiksi. Sama pätee tulostimiin. Linuxissa on lisäksi ollut aina oma CUPS-toimintoja (Common UNIX Printing System), jossa tulostimia voidaan asentaa ja hallita järjestelmässä selaimella.

Seggerin tekniikassa uutta on se, että se ohjaaminen laajennetaan kaikkiin USB-väylään liitettyihin laitteisiin. Lisätietoja löytyy Seggerin verkkosivuilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template