JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sulautettuja laiteratkaisuja ja kehitystyökaluja kehittävä saksalainen Segger on esitellyt IP-over-USB-tekniikan. Sen avulla mitä tahansa Windows-, Linux- tai MacOS-koneen laitetta voidaan ohjata selaimen avulla.

Yhteydessä keskustellaan laitteeseen integroidun webpalvelimen kanssa. Sen avulla voidaan visualisoida tilatietoa reaaliajassa, sekä tietenkin konfiguroida laitteen USB-yhteyttä.

Ratkaisu ei edellytä mitään ajurien asentamista, vaan kyse on aidosta plug-and-play -tyyppisestä ratkaisusta. USB-laite pitää vain liittää koneeseen sekä kirjoittaa selaimen osoitekenttään http://usb.local. Saman yhteyden kautta voidaan esimerkiksi laiteoppaat ladata koneelle suoraan liitetystä USB-laitteesta.

Selainyhteyden lisäksi IPoverUSB-tekniikalla voidaan hyödyntää myös muita IP-pohjaisia palveluita, kuten ftp- tai telnet-yhteyttä, tai asiakaskohtaisia UDP- tai TCP-protokollia. Samalla koneella voidaan hallinnoida useita laitteita, jotka erotetaan toisistaan sarjanumerolla.

Sinänsä laitteiden konfigurointi selaimella ei ole mitään uutta. Esimerkiksi wifi-reitittimillä on oma oletus-IP-numeronsa, jonka kautta niihin päästään käsiksi. Sama pätee tulostimiin. Linuxissa on lisäksi ollut aina oma CUPS-toimintoja (Common UNIX Printing System), jossa tulostimia voidaan asentaa ja hallita järjestelmässä selaimella.

Seggerin tekniikassa uutta on se, että se ohjaaminen laajennetaan kaikkiin USB-väylään liitettyihin laitteisiin. Lisätietoja löytyy Seggerin verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template