JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sulautettuja laiteratkaisuja ja kehitystyökaluja kehittävä saksalainen Segger on esitellyt IP-over-USB-tekniikan. Sen avulla mitä tahansa Windows-, Linux- tai MacOS-koneen laitetta voidaan ohjata selaimen avulla.

Yhteydessä keskustellaan laitteeseen integroidun webpalvelimen kanssa. Sen avulla voidaan visualisoida tilatietoa reaaliajassa, sekä tietenkin konfiguroida laitteen USB-yhteyttä.

Ratkaisu ei edellytä mitään ajurien asentamista, vaan kyse on aidosta plug-and-play -tyyppisestä ratkaisusta. USB-laite pitää vain liittää koneeseen sekä kirjoittaa selaimen osoitekenttään http://usb.local. Saman yhteyden kautta voidaan esimerkiksi laiteoppaat ladata koneelle suoraan liitetystä USB-laitteesta.

Selainyhteyden lisäksi IPoverUSB-tekniikalla voidaan hyödyntää myös muita IP-pohjaisia palveluita, kuten ftp- tai telnet-yhteyttä, tai asiakaskohtaisia UDP- tai TCP-protokollia. Samalla koneella voidaan hallinnoida useita laitteita, jotka erotetaan toisistaan sarjanumerolla.

Sinänsä laitteiden konfigurointi selaimella ei ole mitään uutta. Esimerkiksi wifi-reitittimillä on oma oletus-IP-numeronsa, jonka kautta niihin päästään käsiksi. Sama pätee tulostimiin. Linuxissa on lisäksi ollut aina oma CUPS-toimintoja (Common UNIX Printing System), jossa tulostimia voidaan asentaa ja hallita järjestelmässä selaimella.

Seggerin tekniikassa uutta on se, että se ohjaaminen laajennetaan kaikkiin USB-väylään liitettyihin laitteisiin. Lisätietoja löytyy Seggerin verkkosivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template