JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Sulautettuja laiteratkaisuja ja kehitystyökaluja kehittävä saksalainen Segger on esitellyt IP-over-USB-tekniikan. Sen avulla mitä tahansa Windows-, Linux- tai MacOS-koneen laitetta voidaan ohjata selaimen avulla.

Yhteydessä keskustellaan laitteeseen integroidun webpalvelimen kanssa. Sen avulla voidaan visualisoida tilatietoa reaaliajassa, sekä tietenkin konfiguroida laitteen USB-yhteyttä.

Ratkaisu ei edellytä mitään ajurien asentamista, vaan kyse on aidosta plug-and-play -tyyppisestä ratkaisusta. USB-laite pitää vain liittää koneeseen sekä kirjoittaa selaimen osoitekenttään http://usb.local. Saman yhteyden kautta voidaan esimerkiksi laiteoppaat ladata koneelle suoraan liitetystä USB-laitteesta.

Selainyhteyden lisäksi IPoverUSB-tekniikalla voidaan hyödyntää myös muita IP-pohjaisia palveluita, kuten ftp- tai telnet-yhteyttä, tai asiakaskohtaisia UDP- tai TCP-protokollia. Samalla koneella voidaan hallinnoida useita laitteita, jotka erotetaan toisistaan sarjanumerolla.

Sinänsä laitteiden konfigurointi selaimella ei ole mitään uutta. Esimerkiksi wifi-reitittimillä on oma oletus-IP-numeronsa, jonka kautta niihin päästään käsiksi. Sama pätee tulostimiin. Linuxissa on lisäksi ollut aina oma CUPS-toimintoja (Common UNIX Printing System), jossa tulostimia voidaan asentaa ja hallita järjestelmässä selaimella.

Seggerin tekniikassa uutta on se, että se ohjaaminen laajennetaan kaikkiin USB-väylään liitettyihin laitteisiin. Lisätietoja löytyy Seggerin verkkosivuilta.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template