JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Toshiba on esitellyt uuden SSD-levyjen sarjan, joka mahdollistaa ohuempien, nopeampien ja vähemmän tehoa kuluttavien kannettavien tietokoneiden ja IoT-laitteiden valmistamisen. BG3-sarja perustuu yhtiön uusimpaan 64 metallointikerroksen flash-tekniikkaan.

BiCS-flasheissa voidaan tallentaa kolme bittiä jokaiseen soluun. Yhdelle BGA-koteloidulle muistille saadaan tallennettua dataa jopa 512 gigatavua. NVMe-väyläinen muisti on 1,3 milliä paksu ja data siirtyy prosessorille 2,7 kertaa nopeammin kuin SATA-väylän kuusi gigabittiä sekunnissa.

Toshiban mukaan BG3-sarjan SSD-levyillä on lisäksi SLC-flashiin perustuva välimuisti. Se nopeuttaa pursketyyppisiä hakuja merkittävästi. Näitä tehdään paljon esimerkiksi Windows-pohjaisissa läppäreissä.

BG3-muisteilla ei ole erillistä DRAM-puskuria, koska NVMe-väylän 1.2.1.standardin mukainen ratkaisu sisältää jo puskurin. Tämän ansiosta SSD-levystä on saatu markkinoiden ohuin eli 1,3-millinen.

Datanluku onnistuu BG3-levyltä 1520 megatavua sekunnissa. Sarjamuotoinen kirjoitus tapahtuu 840 megatavua sekunnissa. Kapasiteettivaihtoehdot ovat 512 gigatavun lisäksi 128 ja 256 gigatavua.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template