JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toshiba on esitellyt uuden SSD-levyjen sarjan, joka mahdollistaa ohuempien, nopeampien ja vähemmän tehoa kuluttavien kannettavien tietokoneiden ja IoT-laitteiden valmistamisen. BG3-sarja perustuu yhtiön uusimpaan 64 metallointikerroksen flash-tekniikkaan.

BiCS-flasheissa voidaan tallentaa kolme bittiä jokaiseen soluun. Yhdelle BGA-koteloidulle muistille saadaan tallennettua dataa jopa 512 gigatavua. NVMe-väyläinen muisti on 1,3 milliä paksu ja data siirtyy prosessorille 2,7 kertaa nopeammin kuin SATA-väylän kuusi gigabittiä sekunnissa.

Toshiban mukaan BG3-sarjan SSD-levyillä on lisäksi SLC-flashiin perustuva välimuisti. Se nopeuttaa pursketyyppisiä hakuja merkittävästi. Näitä tehdään paljon esimerkiksi Windows-pohjaisissa läppäreissä.

BG3-muisteilla ei ole erillistä DRAM-puskuria, koska NVMe-väylän 1.2.1.standardin mukainen ratkaisu sisältää jo puskurin. Tämän ansiosta SSD-levystä on saatu markkinoiden ohuin eli 1,3-millinen.

Datanluku onnistuu BG3-levyltä 1520 megatavua sekunnissa. Sarjamuotoinen kirjoitus tapahtuu 840 megatavua sekunnissa. Kapasiteettivaihtoehdot ovat 512 gigatavun lisäksi 128 ja 256 gigatavua.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template