JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toshiba on esitellyt uuden SSD-levyjen sarjan, joka mahdollistaa ohuempien, nopeampien ja vähemmän tehoa kuluttavien kannettavien tietokoneiden ja IoT-laitteiden valmistamisen. BG3-sarja perustuu yhtiön uusimpaan 64 metallointikerroksen flash-tekniikkaan.

BiCS-flasheissa voidaan tallentaa kolme bittiä jokaiseen soluun. Yhdelle BGA-koteloidulle muistille saadaan tallennettua dataa jopa 512 gigatavua. NVMe-väyläinen muisti on 1,3 milliä paksu ja data siirtyy prosessorille 2,7 kertaa nopeammin kuin SATA-väylän kuusi gigabittiä sekunnissa.

Toshiban mukaan BG3-sarjan SSD-levyillä on lisäksi SLC-flashiin perustuva välimuisti. Se nopeuttaa pursketyyppisiä hakuja merkittävästi. Näitä tehdään paljon esimerkiksi Windows-pohjaisissa läppäreissä.

BG3-muisteilla ei ole erillistä DRAM-puskuria, koska NVMe-väylän 1.2.1.standardin mukainen ratkaisu sisältää jo puskurin. Tämän ansiosta SSD-levystä on saatu markkinoiden ohuin eli 1,3-millinen.

Datanluku onnistuu BG3-levyltä 1520 megatavua sekunnissa. Sarjamuotoinen kirjoitus tapahtuu 840 megatavua sekunnissa. Kapasiteettivaihtoehdot ovat 512 gigatavun lisäksi 128 ja 256 gigatavua.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template