JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tutkimuslaitos IHS on saanut valmiiksi toisen vuosineljänneksen tilastot älypuhelimien myynnistä. Samsung jatkaa ykkösenä, mutta Applen kakkospaikka on pian menossa kiinalaiselle Huaweille.

IHS:n mukaan huhti-kesäkuussa myytiin 350,9 miljoonaa älypuhelinta, mikä on 7 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Samsung myi 79,4 miljoonaa, missä on kasvua kolme prosenttia. Apple myi 41 miljoonaa iPhonea, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Listan todelliset nousijat ovat kuitenkin kiinalaismerkit. Huawei kasvoi vuodessa 20 prosenttia. Se myi toisella neljänneksellä 38,5 miljoonaa älypuhelinta, joten nykyvauhdilla Huawei ohittaa Applen jo kuluvan neljänneksen aikana.

Myös neljänneksi suurin brändi Oppo tulee vauhdilla Applen takaa. Toisella neljänneksellä myytiin 30,5 miljoonaa Oppoa, mikä on 39 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kiinalaisrintamaa täydentävät Vivo ja Xiaomi, jotka molemmat myivät toisella neljänneksellä yli 23 miljoonaa älypuhelinta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
2hreplyretweetfavorite
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template