JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tutkimuslaitos IHS on saanut valmiiksi toisen vuosineljänneksen tilastot älypuhelimien myynnistä. Samsung jatkaa ykkösenä, mutta Applen kakkospaikka on pian menossa kiinalaiselle Huaweille.

IHS:n mukaan huhti-kesäkuussa myytiin 350,9 miljoonaa älypuhelinta, mikä on 7 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Samsung myi 79,4 miljoonaa, missä on kasvua kolme prosenttia. Apple myi 41 miljoonaa iPhonea, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Listan todelliset nousijat ovat kuitenkin kiinalaismerkit. Huawei kasvoi vuodessa 20 prosenttia. Se myi toisella neljänneksellä 38,5 miljoonaa älypuhelinta, joten nykyvauhdilla Huawei ohittaa Applen jo kuluvan neljänneksen aikana.

Myös neljänneksi suurin brändi Oppo tulee vauhdilla Applen takaa. Toisella neljänneksellä myytiin 30,5 miljoonaa Oppoa, mikä on 39 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kiinalaisrintamaa täydentävät Vivo ja Xiaomi, jotka molemmat myivät toisella neljänneksellä yli 23 miljoonaa älypuhelinta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template