JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tutkimuslaitos IHS on saanut valmiiksi toisen vuosineljänneksen tilastot älypuhelimien myynnistä. Samsung jatkaa ykkösenä, mutta Applen kakkospaikka on pian menossa kiinalaiselle Huaweille.

IHS:n mukaan huhti-kesäkuussa myytiin 350,9 miljoonaa älypuhelinta, mikä on 7 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Samsung myi 79,4 miljoonaa, missä on kasvua kolme prosenttia. Apple myi 41 miljoonaa iPhonea, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Listan todelliset nousijat ovat kuitenkin kiinalaismerkit. Huawei kasvoi vuodessa 20 prosenttia. Se myi toisella neljänneksellä 38,5 miljoonaa älypuhelinta, joten nykyvauhdilla Huawei ohittaa Applen jo kuluvan neljänneksen aikana.

Myös neljänneksi suurin brändi Oppo tulee vauhdilla Applen takaa. Toisella neljänneksellä myytiin 30,5 miljoonaa Oppoa, mikä on 39 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kiinalaisrintamaa täydentävät Vivo ja Xiaomi, jotka molemmat myivät toisella neljänneksellä yli 23 miljoonaa älypuhelinta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template