JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kuluttajat voivat useimmiten käyttää paikannuspalveluja, mutta eivät riittävän tarkkoja, ajattelee uusi yritys Sapcorda. Sen ovat perustaneet Bosch, Geo++, Mitsubishi Electric ja u-blox. Ne haluavat tuoda senttimetrin tarkat paikannuspalvelut massamarkkinoille.

Perustajien mukaan olemassaolevat ratkaisut eivät vastaa paikannustarkkuuden uusiin vaatimuksiin. Sapcorda aikoo tarjota laitevalmistajille ja vastaanotinten kehittäjille edullisen ratkaisun, johon jokainen perustaja tuo oman erikoisosaamisensa.

Sapcorda aikoo tarjota globaaleja paikannuspalveluja internetin ja satelliittiyhteyksien kautta. Yhtiön tavoite senttimetriluokan paikannus. Tämä edellyttää esimerkiksi reaaliaikaista korjausdataa, jolla satelliittien tuottamaa paikkatietoa parannetaan.

Tämä data tullaan välittämään avoimessa formaatissa täysin julkisesti. Data ei ole sidottu mihinkään paikannusrautaan tai järjestelmään.

Sapcorda lupaa kertoa lisää palvelustaan myöhemmin tänä vuonna.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template