JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Nokia 6 on tällä hetkellä parasta, mitä perinteikkään nimen alla saa älypuhelinrintamalla. Alle 250 euroa maksavan laitteen toimituksissa on ollut ongelmia, mutta nyt laite on ollut testissä muutaman päivän. Arvosana on sekä erittäin hyvä että ristiriitainen.

Näyttö on 5,5-tuumainen ja HD-tasoinen. Laadultaan täysin riittävä useimmille. Snapdragon 430 -piirisarja pyörittää sekä ruutua että sovelluksia aivan riittävän hyvin. Kolmen gigatavun muisti ja 32 gigatavun tallennustila ovat riittävät. Nokia 6 kuuluu kuitenkin halvempaan keskiluokkaan, mikä pitää ottaa huomioon.

5,5-tuumainen IPS-ruutu erottelee 1920 x 1080 pistettä.

Mekaaninen rakenne on tyypillinen tämän hetken keskihintaisille laitteille. Korttikelkkaan sopii sekä nano-SIM- että microSD-kortti, toiseen paikkaan saa halutessaan toisen simmin. Ruudun ylä- ja alareunassa on leveät mustat raidat, sivuilla reunus on kapea. Sormenjälkitunnistin on näytön alapuolella.

Yhteydet ovat tavanomaiset: bluetooth, wifi, NFC ja LTE, joka tosin ei ensin halunnut käynnistyä. Laite pysytteli ensin tiukasti 3G-verkossa, mutta pian käyttöönoton jälkeen syötetyn päivityksen jälkeen myös LTE löytyi. Modeemista näytti tulevan läpi sama reilut sata megabittiä sekunnissa, mikä muillakin LTE-puhelimilla.

Nokian uusissa älypuhelimissa käytetään ns. "puhdasta" Androidia eli mitään HMD Globalin omaa käyttöliittymäkerrosta laitteissa ei ole. Tämä on sekä hyvä että huono valinta. Hyvää on selkeys, mikä toisaalta on myös tottumiskysymys. Androidia aiemmin käyttäneelle uudet Nokiat ovat luontevia. Toisaalta esimerkiksi puhdas kamerasovellus ei yllä monen valmistajakohtaisen kamerasovelluksen tasolle. 16 megapikselin kenno vaikuttaa hyvältä, mutta sovellus jää sen verran vaisuksi, ettei Nokia ainakaan tällä mallilla ota takaisin paikkaansa älypuhelinkameroiden kärjessä.

Huonoksi valinnan tekee se, että käyttöliittymässä ei ole mitään omaa. Miksi ihmeessä mukaan ei ole laitettu Z Launcheria, joka on yksi viime vuosien parhaista UI-kerroksista? Ilmeisesti tämä liittyy Nokian ja HMD Globalin lisenssisopimukseen.

Nokia näkyy muutenkin hyvin vähän uusissa nokialaisissa. Käynnistyessä logo vilahtaa ruudulla, käynnistysääni on tuttu ja molemmin puolin on logot. Niihinkään ei ole tuotu mitään "omenamaista" näyttävyyttä.

Hinta-laatusuhteeltaan Nokia 6 on jopa erinomainen laite. 3000 milliampeeritunnin akku tuntuu riittävän kohtuullisesti. Jos budjetti on rajattu 250 euroon, Nokia 6 on taatusti yksi parhaista valinnoista. Mutta vanhaa Nokia-henkeä siitä ei säteile. Onkin mielenkiintoista seurata, miten HMD Global sitä henkeä tulevissa malleissa tavoittelee.

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

Uusi LabVIEW tekee mahdottomasta mahdollista

Ohjelmisto ratkaisee järjestelmien tehokkuuden myös mittauksessa ja testauksessa. NI:n uusi LabVIEW NXG on ympäristö, jossa monia toimintoja voidaan tehdä ilman ohjelmointia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Smartphone OS shares? See the graph from Kantar. https://t.co/ZUuDBJrO52
ETN_fi Wanna know what Linus Torvalds thinks about all kind of gadgets? Well, now you can by reading his Google+ page: https://t.co/M0O7texu0V
ETN_fi @OfficeInsider When will Outlook 2016 for Mac support Google calendar?
ETN_fi RT @Kwikman: World's first autonomous maritime ecosystem, Sauli Eloranta Rolls-Royce #ddayfi #RebootFinland https://t.co/DopdH7pzQ3
ETN_fi RT @Kwikman: Invitation to build world's first level 5 self driving system #ddayfi #RebootFinland https://t.co/CueAUztf0m
 

ny template