JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia 6 on tällä hetkellä parasta, mitä perinteikkään nimen alla saa älypuhelinrintamalla. Alle 250 euroa maksavan laitteen toimituksissa on ollut ongelmia, mutta nyt laite on ollut testissä muutaman päivän. Arvosana on sekä erittäin hyvä että ristiriitainen.

Näyttö on 5,5-tuumainen ja HD-tasoinen. Laadultaan täysin riittävä useimmille. Snapdragon 430 -piirisarja pyörittää sekä ruutua että sovelluksia aivan riittävän hyvin. Kolmen gigatavun muisti ja 32 gigatavun tallennustila ovat riittävät. Nokia 6 kuuluu kuitenkin halvempaan keskiluokkaan, mikä pitää ottaa huomioon.

5,5-tuumainen IPS-ruutu erottelee 1920 x 1080 pistettä.

Mekaaninen rakenne on tyypillinen tämän hetken keskihintaisille laitteille. Korttikelkkaan sopii sekä nano-SIM- että microSD-kortti, toiseen paikkaan saa halutessaan toisen simmin. Ruudun ylä- ja alareunassa on leveät mustat raidat, sivuilla reunus on kapea. Sormenjälkitunnistin on näytön alapuolella.

Yhteydet ovat tavanomaiset: bluetooth, wifi, NFC ja LTE, joka tosin ei ensin halunnut käynnistyä. Laite pysytteli ensin tiukasti 3G-verkossa, mutta pian käyttöönoton jälkeen syötetyn päivityksen jälkeen myös LTE löytyi. Modeemista näytti tulevan läpi sama reilut sata megabittiä sekunnissa, mikä muillakin LTE-puhelimilla.

Nokian uusissa älypuhelimissa käytetään ns. "puhdasta" Androidia eli mitään HMD Globalin omaa käyttöliittymäkerrosta laitteissa ei ole. Tämä on sekä hyvä että huono valinta. Hyvää on selkeys, mikä toisaalta on myös tottumiskysymys. Androidia aiemmin käyttäneelle uudet Nokiat ovat luontevia. Toisaalta esimerkiksi puhdas kamerasovellus ei yllä monen valmistajakohtaisen kamerasovelluksen tasolle. 16 megapikselin kenno vaikuttaa hyvältä, mutta sovellus jää sen verran vaisuksi, ettei Nokia ainakaan tällä mallilla ota takaisin paikkaansa älypuhelinkameroiden kärjessä.

Huonoksi valinnan tekee se, että käyttöliittymässä ei ole mitään omaa. Miksi ihmeessä mukaan ei ole laitettu Z Launcheria, joka on yksi viime vuosien parhaista UI-kerroksista? Ilmeisesti tämä liittyy Nokian ja HMD Globalin lisenssisopimukseen.

Nokia näkyy muutenkin hyvin vähän uusissa nokialaisissa. Käynnistyessä logo vilahtaa ruudulla, käynnistysääni on tuttu ja molemmin puolin on logot. Niihinkään ei ole tuotu mitään "omenamaista" näyttävyyttä.

Hinta-laatusuhteeltaan Nokia 6 on jopa erinomainen laite. 3000 milliampeeritunnin akku tuntuu riittävän kohtuullisesti. Jos budjetti on rajattu 250 euroon, Nokia 6 on taatusti yksi parhaista valinnoista. Mutta vanhaa Nokia-henkeä siitä ei säteile. Onkin mielenkiintoista seurata, miten HMD Global sitä henkeä tulevissa malleissa tavoittelee.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Kelluvat mittauskanavat avainasemassa

Modernit puolijohteet mahdollistavat aikaisemmin saavuttamattomissa olleet hyötysuhteet ja tehotiheydet. Samanaikaisesti ne asettavat tehoelektroniikan kehittämisessä käytettäville testaus- ja mittauslaitteille suurempia vaatimuksia. Kelluvilla mittauskanavilla varustetut oskilloskoopit ovat ihanteellisia mittauslaitteita, jotka tarjoavat laajan kirjon laboratoriotason oskilloskoopin analysointimahdollisuuksia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
 
 

ny template