JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Nokia 6 on tällä hetkellä parasta, mitä perinteikkään nimen alla saa älypuhelinrintamalla. Alle 250 euroa maksavan laitteen toimituksissa on ollut ongelmia, mutta nyt laite on ollut testissä muutaman päivän. Arvosana on sekä erittäin hyvä että ristiriitainen.

Näyttö on 5,5-tuumainen ja HD-tasoinen. Laadultaan täysin riittävä useimmille. Snapdragon 430 -piirisarja pyörittää sekä ruutua että sovelluksia aivan riittävän hyvin. Kolmen gigatavun muisti ja 32 gigatavun tallennustila ovat riittävät. Nokia 6 kuuluu kuitenkin halvempaan keskiluokkaan, mikä pitää ottaa huomioon.

5,5-tuumainen IPS-ruutu erottelee 1920 x 1080 pistettä.

Mekaaninen rakenne on tyypillinen tämän hetken keskihintaisille laitteille. Korttikelkkaan sopii sekä nano-SIM- että microSD-kortti, toiseen paikkaan saa halutessaan toisen simmin. Ruudun ylä- ja alareunassa on leveät mustat raidat, sivuilla reunus on kapea. Sormenjälkitunnistin on näytön alapuolella.

Yhteydet ovat tavanomaiset: bluetooth, wifi, NFC ja LTE, joka tosin ei ensin halunnut käynnistyä. Laite pysytteli ensin tiukasti 3G-verkossa, mutta pian käyttöönoton jälkeen syötetyn päivityksen jälkeen myös LTE löytyi. Modeemista näytti tulevan läpi sama reilut sata megabittiä sekunnissa, mikä muillakin LTE-puhelimilla.

Nokian uusissa älypuhelimissa käytetään ns. "puhdasta" Androidia eli mitään HMD Globalin omaa käyttöliittymäkerrosta laitteissa ei ole. Tämä on sekä hyvä että huono valinta. Hyvää on selkeys, mikä toisaalta on myös tottumiskysymys. Androidia aiemmin käyttäneelle uudet Nokiat ovat luontevia. Toisaalta esimerkiksi puhdas kamerasovellus ei yllä monen valmistajakohtaisen kamerasovelluksen tasolle. 16 megapikselin kenno vaikuttaa hyvältä, mutta sovellus jää sen verran vaisuksi, ettei Nokia ainakaan tällä mallilla ota takaisin paikkaansa älypuhelinkameroiden kärjessä.

Huonoksi valinnan tekee se, että käyttöliittymässä ei ole mitään omaa. Miksi ihmeessä mukaan ei ole laitettu Z Launcheria, joka on yksi viime vuosien parhaista UI-kerroksista? Ilmeisesti tämä liittyy Nokian ja HMD Globalin lisenssisopimukseen.

Nokia näkyy muutenkin hyvin vähän uusissa nokialaisissa. Käynnistyessä logo vilahtaa ruudulla, käynnistysääni on tuttu ja molemmin puolin on logot. Niihinkään ei ole tuotu mitään "omenamaista" näyttävyyttä.

Hinta-laatusuhteeltaan Nokia 6 on jopa erinomainen laite. 3000 milliampeeritunnin akku tuntuu riittävän kohtuullisesti. Jos budjetti on rajattu 250 euroon, Nokia 6 on taatusti yksi parhaista valinnoista. Mutta vanhaa Nokia-henkeä siitä ei säteile. Onkin mielenkiintoista seurata, miten HMD Global sitä henkeä tulevissa malleissa tavoittelee.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Yhdistelmäkenno näkee tarkasti myös pimeässä

Kahta eri teknologiaa yhdistävä IT-EMCCD-kuvakenno näkee tarkasti sekä yön pimeydessä että kirkkaassa päivänvalossa. Laajan dynamiikan ansiosta yhdellä kameralla voidaan siten kuvata tarkasti näkymiä, jotka sisältävät sekä erittäin pimeitä että kirkkaita kohtia.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
 
 

ny template