JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia 6 on tällä hetkellä parasta, mitä perinteikkään nimen alla saa älypuhelinrintamalla. Alle 250 euroa maksavan laitteen toimituksissa on ollut ongelmia, mutta nyt laite on ollut testissä muutaman päivän. Arvosana on sekä erittäin hyvä että ristiriitainen.

Näyttö on 5,5-tuumainen ja HD-tasoinen. Laadultaan täysin riittävä useimmille. Snapdragon 430 -piirisarja pyörittää sekä ruutua että sovelluksia aivan riittävän hyvin. Kolmen gigatavun muisti ja 32 gigatavun tallennustila ovat riittävät. Nokia 6 kuuluu kuitenkin halvempaan keskiluokkaan, mikä pitää ottaa huomioon.

5,5-tuumainen IPS-ruutu erottelee 1920 x 1080 pistettä.

Mekaaninen rakenne on tyypillinen tämän hetken keskihintaisille laitteille. Korttikelkkaan sopii sekä nano-SIM- että microSD-kortti, toiseen paikkaan saa halutessaan toisen simmin. Ruudun ylä- ja alareunassa on leveät mustat raidat, sivuilla reunus on kapea. Sormenjälkitunnistin on näytön alapuolella.

Yhteydet ovat tavanomaiset: bluetooth, wifi, NFC ja LTE, joka tosin ei ensin halunnut käynnistyä. Laite pysytteli ensin tiukasti 3G-verkossa, mutta pian käyttöönoton jälkeen syötetyn päivityksen jälkeen myös LTE löytyi. Modeemista näytti tulevan läpi sama reilut sata megabittiä sekunnissa, mikä muillakin LTE-puhelimilla.

Nokian uusissa älypuhelimissa käytetään ns. "puhdasta" Androidia eli mitään HMD Globalin omaa käyttöliittymäkerrosta laitteissa ei ole. Tämä on sekä hyvä että huono valinta. Hyvää on selkeys, mikä toisaalta on myös tottumiskysymys. Androidia aiemmin käyttäneelle uudet Nokiat ovat luontevia. Toisaalta esimerkiksi puhdas kamerasovellus ei yllä monen valmistajakohtaisen kamerasovelluksen tasolle. 16 megapikselin kenno vaikuttaa hyvältä, mutta sovellus jää sen verran vaisuksi, ettei Nokia ainakaan tällä mallilla ota takaisin paikkaansa älypuhelinkameroiden kärjessä.

Huonoksi valinnan tekee se, että käyttöliittymässä ei ole mitään omaa. Miksi ihmeessä mukaan ei ole laitettu Z Launcheria, joka on yksi viime vuosien parhaista UI-kerroksista? Ilmeisesti tämä liittyy Nokian ja HMD Globalin lisenssisopimukseen.

Nokia näkyy muutenkin hyvin vähän uusissa nokialaisissa. Käynnistyessä logo vilahtaa ruudulla, käynnistysääni on tuttu ja molemmin puolin on logot. Niihinkään ei ole tuotu mitään "omenamaista" näyttävyyttä.

Hinta-laatusuhteeltaan Nokia 6 on jopa erinomainen laite. 3000 milliampeeritunnin akku tuntuu riittävän kohtuullisesti. Jos budjetti on rajattu 250 euroon, Nokia 6 on taatusti yksi parhaista valinnoista. Mutta vanhaa Nokia-henkeä siitä ei säteile. Onkin mielenkiintoista seurata, miten HMD Global sitä henkeä tulevissa malleissa tavoittelee.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template