JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia 6 on tällä hetkellä parasta, mitä perinteikkään nimen alla saa älypuhelinrintamalla. Alle 250 euroa maksavan laitteen toimituksissa on ollut ongelmia, mutta nyt laite on ollut testissä muutaman päivän. Arvosana on sekä erittäin hyvä että ristiriitainen.

Näyttö on 5,5-tuumainen ja HD-tasoinen. Laadultaan täysin riittävä useimmille. Snapdragon 430 -piirisarja pyörittää sekä ruutua että sovelluksia aivan riittävän hyvin. Kolmen gigatavun muisti ja 32 gigatavun tallennustila ovat riittävät. Nokia 6 kuuluu kuitenkin halvempaan keskiluokkaan, mikä pitää ottaa huomioon.

5,5-tuumainen IPS-ruutu erottelee 1920 x 1080 pistettä.

Mekaaninen rakenne on tyypillinen tämän hetken keskihintaisille laitteille. Korttikelkkaan sopii sekä nano-SIM- että microSD-kortti, toiseen paikkaan saa halutessaan toisen simmin. Ruudun ylä- ja alareunassa on leveät mustat raidat, sivuilla reunus on kapea. Sormenjälkitunnistin on näytön alapuolella.

Yhteydet ovat tavanomaiset: bluetooth, wifi, NFC ja LTE, joka tosin ei ensin halunnut käynnistyä. Laite pysytteli ensin tiukasti 3G-verkossa, mutta pian käyttöönoton jälkeen syötetyn päivityksen jälkeen myös LTE löytyi. Modeemista näytti tulevan läpi sama reilut sata megabittiä sekunnissa, mikä muillakin LTE-puhelimilla.

Nokian uusissa älypuhelimissa käytetään ns. "puhdasta" Androidia eli mitään HMD Globalin omaa käyttöliittymäkerrosta laitteissa ei ole. Tämä on sekä hyvä että huono valinta. Hyvää on selkeys, mikä toisaalta on myös tottumiskysymys. Androidia aiemmin käyttäneelle uudet Nokiat ovat luontevia. Toisaalta esimerkiksi puhdas kamerasovellus ei yllä monen valmistajakohtaisen kamerasovelluksen tasolle. 16 megapikselin kenno vaikuttaa hyvältä, mutta sovellus jää sen verran vaisuksi, ettei Nokia ainakaan tällä mallilla ota takaisin paikkaansa älypuhelinkameroiden kärjessä.

Huonoksi valinnan tekee se, että käyttöliittymässä ei ole mitään omaa. Miksi ihmeessä mukaan ei ole laitettu Z Launcheria, joka on yksi viime vuosien parhaista UI-kerroksista? Ilmeisesti tämä liittyy Nokian ja HMD Globalin lisenssisopimukseen.

Nokia näkyy muutenkin hyvin vähän uusissa nokialaisissa. Käynnistyessä logo vilahtaa ruudulla, käynnistysääni on tuttu ja molemmin puolin on logot. Niihinkään ei ole tuotu mitään "omenamaista" näyttävyyttä.

Hinta-laatusuhteeltaan Nokia 6 on jopa erinomainen laite. 3000 milliampeeritunnin akku tuntuu riittävän kohtuullisesti. Jos budjetti on rajattu 250 euroon, Nokia 6 on taatusti yksi parhaista valinnoista. Mutta vanhaa Nokia-henkeä siitä ei säteile. Onkin mielenkiintoista seurata, miten HMD Global sitä henkeä tulevissa malleissa tavoittelee.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template