JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Piilaaksossa on järjestetty Flash Memory Summit -tapahtuma, jossa on jo vuosia esitelty tallennustekniikan mielenkiintoisimpia uutuuksia. Tällä kertaa pääosaan nousi esimerkiksi neljä bittiä samaan NAND-soluun tallentavat tekniikat. Samsung kertoi tuovansa ensi vuonna markkinoille terabitin V-NAND-piirin.

Terabitin siru mahdollistaa esimerkiksi kahden teratavun muistikotelon, kun samaan pakettiin pinotaan kuusitoista kappaletta uusia siruja. 32 sirulla päästän jo neljään teratavuun.

Samsung kehui myös ensi vuonna markkinoille tulevien piirien nopeutta. Data siirtyy prosessorille 1,2 gigabitin sekuntivauhtia. Yhtiössä on työn alla seuraavan polven Z-NAND-arkkitehtuuri, jossa latenssi saadaan puristettua Intelin ja Micronin kehittämän Xpoint-muistin tasolle.

Samsung esitteli NAND-korteille myös uuden formaatin San Josessa. M.3-formaatti on aiempaa M.2-korttia leveämpi, sillä sen mitat ovat 30,5 x 110 x 4,38 milliä. Kortin avulla yhteen 1U-räkkipaikkaan saadaan sopimaan neljä kertaa enemmän muistikapasiteettia kuin M.2-pohjaisiin järjestelmiin.

Samsung demosikin jo tapahtumassa 1U-paikkaan sopivaa levyä, jolle sopii dataa peräti 576 teratavua. Levy koostuu 36 SSD-levystä, joille kaikille sopii 16 teratavua dataa.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template