JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Ledin säteilemän valon väriä voi säätää muuttamalla siinä käytetyn puolijohteen kidekokoa. Saksalaistutkijat ovat nyt kehittäneet nerokkaan ja taloudellisen tavan muuttaa kidekokoa. Tekniikka sopii myös massavalmistukseen.

Ledi tuottaa tarkkaan määriteltyä väriä infrapunan ja ultravioletin vliselä alueella. Säteilyn tarkka aallonpituus riippuu käytetyn puolijohteen kemiallisesta rakenteesta.

Joidenkin puolijohteiden kanssa väriä voidaan myös virittää muuntelemalla pulijohteen kidekokoa. Näiden kiteiden kokoluokka on muutamia nanometrejä ja näin mikroskooppisissa rakenteissa alkaa jo ilmetä kvanttimekaanisia vaikutuksia.

Münchenissä sijaitsevan Ludwig-Maximillianin yliopiston tutkijat ovat yhdessä itävaltalaisen Linzin yliopiston tutkijoiden kanssa kehittäneet menetelmän, jolla edullisen oksidin eli perovskiitin nanokiteiden koko voidaan tuotannossa tarkkaan määritellä. Lisäksi syntyvä nanokalvo voidaan painaa sopiville pinnoille, eli tekniikka voidaan käyttää ledinäyttöjen valmistukseen.

Keskeinen elementti uudessa menetelmässä on muutaman nanometrin paksuinen kiekko, jonka kuvioinnin muoto ja kuvioiden määrä määrittelee nanokiteiden lopullisen koon. Kiekot voidaan valmistaa edullisessa sähkökemiallisessa prosessissa. Tämä kalvo voidaan sijoittaa myös suoraan ledin pintaan, jolloin se estää puolijohteen ja ympäristön välisen kontaktin, joka lyhentää komponentin elinikää.

Seuraavaksi tutkijat haluavat parantaa diodien tehokuutta ja tutkia niiden kaupallista käyttöä esimerkiksi näyttöjen valmistuksessa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template