JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eindhovenin teknisessä korkeakoulussa on kehitetty infrapunaan perustuva langaton tekniikka, jolla päästään jopa 300 kerta nykyisiä wifi-verkkoja nopeampaan tiedonsiirtoon. Asiasta raportoi uutistoimisto Reuters.

Professori Ton Koonenin mukaan jokainen valonsäde toimii suurikapasiteettisena kanavana. - Tavallaan kyse on samasta kuin optinen kuitu, mutta ilman kuitua. Tähän asti olemme päässeet linkissä 112 gigabitin datanopeuteen, Koonen hehkuttaa.

Datanopeus tarkoittaa, että linkin yli voisi lähettää kolme FullHD-elokuvaa sekunnissa. Nopeus on noin 300 kertaa nykyisi wifi-verkkoja ripeämpää.

Lähetin koostuu useista antenneista. Jos älypuhelin tai tabletti siirtyy pois antennin näkymästä, data siirtyy kulkeman toisen antennin kautta.

Noonenin mukaan järjestelmä on hyvin helppo ylläpitää, koska siinä ei ole liikkuvia osia. Lähetys ei myöskään kuluta tehoa. Silti jokainen yksittäinen käyttäjä saa oman antenninsa ja tätä kautta täyden käytettävissä olevan kaistanleveyden.

Infrapunasäde ei myöskään läpäise seiniä, joten oma yhteys on suojassa yhden huoneen seinien sisällä. Noonenin tutkimusryhmä haluaa kaupallistaa tekniikan seuraavan viiden vuoden kuluessa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template