JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Eindhovenin teknisessä korkeakoulussa on kehitetty infrapunaan perustuva langaton tekniikka, jolla päästään jopa 300 kerta nykyisiä wifi-verkkoja nopeampaan tiedonsiirtoon. Asiasta raportoi uutistoimisto Reuters.

Professori Ton Koonenin mukaan jokainen valonsäde toimii suurikapasiteettisena kanavana. - Tavallaan kyse on samasta kuin optinen kuitu, mutta ilman kuitua. Tähän asti olemme päässeet linkissä 112 gigabitin datanopeuteen, Koonen hehkuttaa.

Datanopeus tarkoittaa, että linkin yli voisi lähettää kolme FullHD-elokuvaa sekunnissa. Nopeus on noin 300 kertaa nykyisi wifi-verkkoja ripeämpää.

Lähetin koostuu useista antenneista. Jos älypuhelin tai tabletti siirtyy pois antennin näkymästä, data siirtyy kulkeman toisen antennin kautta.

Noonenin mukaan järjestelmä on hyvin helppo ylläpitää, koska siinä ei ole liikkuvia osia. Lähetys ei myöskään kuluta tehoa. Silti jokainen yksittäinen käyttäjä saa oman antenninsa ja tätä kautta täyden käytettävissä olevan kaistanleveyden.

Infrapunasäde ei myöskään läpäise seiniä, joten oma yhteys on suojassa yhden huoneen seinien sisällä. Noonenin tutkimusryhmä haluaa kaupallistaa tekniikan seuraavan viiden vuoden kuluessa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template