JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eindhovenin teknisessä korkeakoulussa on kehitetty infrapunaan perustuva langaton tekniikka, jolla päästään jopa 300 kerta nykyisiä wifi-verkkoja nopeampaan tiedonsiirtoon. Asiasta raportoi uutistoimisto Reuters.

Professori Ton Koonenin mukaan jokainen valonsäde toimii suurikapasiteettisena kanavana. - Tavallaan kyse on samasta kuin optinen kuitu, mutta ilman kuitua. Tähän asti olemme päässeet linkissä 112 gigabitin datanopeuteen, Koonen hehkuttaa.

Datanopeus tarkoittaa, että linkin yli voisi lähettää kolme FullHD-elokuvaa sekunnissa. Nopeus on noin 300 kertaa nykyisi wifi-verkkoja ripeämpää.

Lähetin koostuu useista antenneista. Jos älypuhelin tai tabletti siirtyy pois antennin näkymästä, data siirtyy kulkeman toisen antennin kautta.

Noonenin mukaan järjestelmä on hyvin helppo ylläpitää, koska siinä ei ole liikkuvia osia. Lähetys ei myöskään kuluta tehoa. Silti jokainen yksittäinen käyttäjä saa oman antenninsa ja tätä kautta täyden käytettävissä olevan kaistanleveyden.

Infrapunasäde ei myöskään läpäise seiniä, joten oma yhteys on suojassa yhden huoneen seinien sisällä. Noonenin tutkimusryhmä haluaa kaupallistaa tekniikan seuraavan viiden vuoden kuluessa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template