JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eindhovenin teknisessä korkeakoulussa on kehitetty infrapunaan perustuva langaton tekniikka, jolla päästään jopa 300 kerta nykyisiä wifi-verkkoja nopeampaan tiedonsiirtoon. Asiasta raportoi uutistoimisto Reuters.

Professori Ton Koonenin mukaan jokainen valonsäde toimii suurikapasiteettisena kanavana. - Tavallaan kyse on samasta kuin optinen kuitu, mutta ilman kuitua. Tähän asti olemme päässeet linkissä 112 gigabitin datanopeuteen, Koonen hehkuttaa.

Datanopeus tarkoittaa, että linkin yli voisi lähettää kolme FullHD-elokuvaa sekunnissa. Nopeus on noin 300 kertaa nykyisi wifi-verkkoja ripeämpää.

Lähetin koostuu useista antenneista. Jos älypuhelin tai tabletti siirtyy pois antennin näkymästä, data siirtyy kulkeman toisen antennin kautta.

Noonenin mukaan järjestelmä on hyvin helppo ylläpitää, koska siinä ei ole liikkuvia osia. Lähetys ei myöskään kuluta tehoa. Silti jokainen yksittäinen käyttäjä saa oman antenninsa ja tätä kautta täyden käytettävissä olevan kaistanleveyden.

Infrapunasäde ei myöskään läpäise seiniä, joten oma yhteys on suojassa yhden huoneen seinien sisällä. Noonenin tutkimusryhmä haluaa kaupallistaa tekniikan seuraavan viiden vuoden kuluessa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template