JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia 6 -älypuhelimen toimitusvaikeudet ovat ilmeisesti hellittämässä, koska uutiskirjeen tilaajien kesken arvottava laitteemmekin saapui muutama viikko sitten. Mutta millainen laite elokuun lopussa löytää onnellisen omistajan? Melkoisen kestävä, kuten taannoisesta testivideosta selviää.

Älypuhelimia usein rankasti rankaissut JerryRigEverything laittoi jo keväällä Nokia 6:n kovaan testiin. Testissään mies naarmuttaa näyttöä, kuorta, kehystä, eri komponenttien pintoja sekä taivuttaa puhelinta.

Tulosten mukaan Nokia 6 on markkinoiden kestävimmästä päästä. Nokian näyttö naarmuuntuu samalla voimalla, kuin muiden valmistajan Gorilla-lasein varustetut lippulaivamallit.

Nokia 6:n sormenjälkiskanneri on täysin naarmuuntumaton. Samaan yltää vain muutama muu laite, kuten iPhone 7. Samaan kykenee kameran linssin suojus, sekin pysyy täysin naarmuuntumattomana. Samoin takakameran suojus. Sen sijaan kaiuttimen kalvo on pehmeää, eikä kestä minkäänlaista naarmuttamista.

Nokia 6:n takakansi ja kehys ovat metallia. Ne tietysti naarmuuntuvat, kun pintaa raavitaan työkalulla. Myös kehyksen painonapit ovat metallia. IPS-tyyppisen näytön pikselit tummuvat kovalla liekillä noin 10 sekunnissa, mutta niiden toiminta palaa takaisin näytön jäähtyessä. AMOLED-näytöissä polttaminen jättää jälkensä näyttöön.

Taivutettaessa Nokia 6 osoittautuu yhdeksi jämäköimmistä testatuista älypuhelimista. Mekaanisesti Nokia 6 läpäisee testin komeasti.

Testi täällä.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template