JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia 6 -älypuhelimen toimitusvaikeudet ovat ilmeisesti hellittämässä, koska uutiskirjeen tilaajien kesken arvottava laitteemmekin saapui muutama viikko sitten. Mutta millainen laite elokuun lopussa löytää onnellisen omistajan? Melkoisen kestävä, kuten taannoisesta testivideosta selviää.

Älypuhelimia usein rankasti rankaissut JerryRigEverything laittoi jo keväällä Nokia 6:n kovaan testiin. Testissään mies naarmuttaa näyttöä, kuorta, kehystä, eri komponenttien pintoja sekä taivuttaa puhelinta.

Tulosten mukaan Nokia 6 on markkinoiden kestävimmästä päästä. Nokian näyttö naarmuuntuu samalla voimalla, kuin muiden valmistajan Gorilla-lasein varustetut lippulaivamallit.

Nokia 6:n sormenjälkiskanneri on täysin naarmuuntumaton. Samaan yltää vain muutama muu laite, kuten iPhone 7. Samaan kykenee kameran linssin suojus, sekin pysyy täysin naarmuuntumattomana. Samoin takakameran suojus. Sen sijaan kaiuttimen kalvo on pehmeää, eikä kestä minkäänlaista naarmuttamista.

Nokia 6:n takakansi ja kehys ovat metallia. Ne tietysti naarmuuntuvat, kun pintaa raavitaan työkalulla. Myös kehyksen painonapit ovat metallia. IPS-tyyppisen näytön pikselit tummuvat kovalla liekillä noin 10 sekunnissa, mutta niiden toiminta palaa takaisin näytön jäähtyessä. AMOLED-näytöissä polttaminen jättää jälkensä näyttöön.

Taivutettaessa Nokia 6 osoittautuu yhdeksi jämäköimmistä testatuista älypuhelimista. Mekaanisesti Nokia 6 läpäisee testin komeasti.

Testi täällä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template