JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia 6 -älypuhelimen toimitusvaikeudet ovat ilmeisesti hellittämässä, koska uutiskirjeen tilaajien kesken arvottava laitteemmekin saapui muutama viikko sitten. Mutta millainen laite elokuun lopussa löytää onnellisen omistajan? Melkoisen kestävä, kuten taannoisesta testivideosta selviää.

Älypuhelimia usein rankasti rankaissut JerryRigEverything laittoi jo keväällä Nokia 6:n kovaan testiin. Testissään mies naarmuttaa näyttöä, kuorta, kehystä, eri komponenttien pintoja sekä taivuttaa puhelinta.

Tulosten mukaan Nokia 6 on markkinoiden kestävimmästä päästä. Nokian näyttö naarmuuntuu samalla voimalla, kuin muiden valmistajan Gorilla-lasein varustetut lippulaivamallit.

Nokia 6:n sormenjälkiskanneri on täysin naarmuuntumaton. Samaan yltää vain muutama muu laite, kuten iPhone 7. Samaan kykenee kameran linssin suojus, sekin pysyy täysin naarmuuntumattomana. Samoin takakameran suojus. Sen sijaan kaiuttimen kalvo on pehmeää, eikä kestä minkäänlaista naarmuttamista.

Nokia 6:n takakansi ja kehys ovat metallia. Ne tietysti naarmuuntuvat, kun pintaa raavitaan työkalulla. Myös kehyksen painonapit ovat metallia. IPS-tyyppisen näytön pikselit tummuvat kovalla liekillä noin 10 sekunnissa, mutta niiden toiminta palaa takaisin näytön jäähtyessä. AMOLED-näytöissä polttaminen jättää jälkensä näyttöön.

Taivutettaessa Nokia 6 osoittautuu yhdeksi jämäköimmistä testatuista älypuhelimista. Mekaanisesti Nokia 6 läpäisee testin komeasti.

Testi täällä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template