JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kahden vuoden kuluttua yritysten välisissä yksityisissä verkoissa liikkuu 6 kertaa enemmän dataa kuin julkisessa internetissä. Yritysten välinen tietoliikenne kasvaa lähes kaksi kertaa julkisen internetin liikennettä nopeammin.

Tämä käy ilmi Equinizin julkistamasta Global Interconnection Index -tutkimuksesta, jossa analysoidaan tuhansien operaattoreista riippumattomien konesalipalvelujen tarjontaa maailmanlaajuisesti. Tutkimus tehtiin nyt ensimmäisen kerran ja se on tarkoitus uusia vuosittain.

Indeksissä arvioidaan, että yritysten välisen suoran yksityisen verkkoliikenteen keskimääräinen vuosikasvu on 45 prosenttia. Suoran liikenteen kaistanleveys on kasvanut 5000 terabittiin sekunnissa vuoteen 2020 mennessä. Samaan aikaan julkisen netin liikenteen koko kasvaa 855 terabittiin sekunnissa.

Yritysdata siirtyy yksityisiin verkkoihin sekä pienemmän viiveen, paremman hallinnan että pienempien tietoturvariskien takia, arvioi Equinix. Digitalisaation seurauksena palveluja pitää pystyä tarjoamaan reaaliajassa. Tämä puolestaan edellyttää, että tietoliikenteelle on tarjolla riittävästi kaistanleveyttä.

Kyberturvallisuus lisää suorien yhteyksien käyttöä, koska yhä useampi yritys pyrkii vähentämään digitaalisten uhkien riskejä sivuuttamalla julkisen internetin yksityisten datayhteyksien avulla. Esimerkiksi Gartnersin arvion mukaan vuoteen 2020 mennessä 60 prosenttia digitaalisista yrityksistä kärsii merkittävistä palvelukatkoista fyysisiin ja digitaalisiin alustoihin kohdistuneiden tietoturvaloukkausten takia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template