JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Sinkki-ilma-akku on pitkään ollut ehdolla nykyisten kannettavien laitteiden epävakaiden litiumakkujen korvaajaksi, mutta niiden lataaminen on tähän asti ollut iso ongelma valmistajille. Sydneyn yliopiston tutkijat näyttävät nyt ratkaisseen ongelman.

Sinkki-ilma-akuille on puolellaan monia etuja. Sinkki on erittäin yleinen materiaali, joten akut voisivat olla litiumpohjaisia edullisempia. Niiden energiatiheys on myös litiumakkuja parempi. Tietysti sinkki on litiumin vakaampaa, joten akut ovat turvallisempia.

Sinkki-ilma-akkujen lataaminen on kuitenkin ollut hankalaa. Ei ole ollut olemassa katalyyttiä, joka tehokkaasti poistaisi ja tuottaisi ilmaa akun latauksen ja purkaamisen aikana.

Advanced Materials -lehdessä julkistetussa Sydneyn ja Nanyangin teknisen yliopiston yhteisprojektissa kehitettiin kolmevaiheinen prosessi mahdollistaa kaksitoimisten happikatalyytin rakentamisen uudelleenladattavaa sinkkiakkua varten.

Uudet katalyytit valmistetaan kontrolloimalla samanaikaisesti raudan, kobaltin ja nikkelin oksidien muodostumista, kokoa ja kiteisyyttä. Näiden avulla valmistetut sinkkiakut ovat tutkimustulosten mukaan lupaavia: 60 lataus/purkaussyklin jälkeen energiatiheys putosi alle 10 prosenttia.

Tekniikka vaatii vielä työtä, mutta nykyakkujen tapaan uudelleen ladattava sinkki-ilma-akku on nyt lähempänä laajamittaista kaupallistamista.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template